• Mijn wedstrijdverslag: MO15-2 spiegelglad.

  12 dec 2021
 • Vandaag in alle vroegte verzamelen voor de uitwedstrijd in Otterlo. Het was koud, nat en in Otterlo bleek het ook nog eens spiegelglad.
  Op de klinkerstraat was remmen niet mogelijk en gleden de auto's meters door.
  Snel even elkaar waarschuwen voordat er ongelukken gebeuren.

  We werden gastvrij ontvangen en nog snel werd het gebied om de kantine voorzien van strooizout, want ook daar was het spiegelglad. Omdat wij afgelopen week maar 1 keer hebben kunnen trainen in de kleedkamer de tactiek besproken. De verwachting vooraf was dat dit voor ons 1 van de makkelijke wedstrijden zou worden gezien alle voorgaande uitslagen in de poule.

  Met een heel aanvallende opstelling en tactiek wilde wij snel de wedstrijd op slot gaan gooien. Met Jiska in de goal en een verdedigend blok van Myrthe, Sera en Sara moest de aanval van Otterlo onschadelijk gemaakt worden. Een aanvallend middenveld en aanval zouden voor de goals moeten zorgen. Het veld was nog aardig hard door de vorst van vannacht en sommige meiden hadden daar last van doordat ze geen grip hadden en uitgleden. Dat bleek nadelig voor ons spel. Waar ze elkaar vorige week met mooie combinaties wisten te vinden lukte dat nu niet.

  Het veld bleek niet goed genoeg voor snel combinatiespel. En als ook nog eens de ballen van voeten springen en een defensieve tegenstander waren de kansen schaars. Wij hielden de druk goed op de tegenstander die er niet uit kon komen. De eerste kleine kansen waren voor ons. Een schot van afstand van Romy S ging net naast de paal. Een vrije trap van Fenne ging over de goal. Plots werd er een bal lang gespeeld en zou een prooi voor een keepster moeten zijn maar Jiska twijfelde (wat logisch is als je nooit keept) met uitkomen en de spits de bal in de goal kon prikken en stonden wij 1-0 achter.
  Mijn wedstrijdverslag: Spiegelglad. 2 Mijn wedstrijdverslag: Spiegelglad. 3

  Wij lieten ons niet kennen en bleven aanvallen en heel af en toe kwam er meer voetbal in het team en werden Danique en Iris voorin gevaarlijk, maar konden dit niet omzetten in een doelpunt. Danique was nog dichtbij maar prikte de bal op de lat. Achterin heersten Myrthe, Sara en met name Sera die een foutloze wedstrijd speelde. Alles liep ze dicht en maakte bijna elke aanval onschadelijk.

  In de allerlaatste seconde van de eerste helft was het de jarige Fenne (die vooraf nog werd toegezongen door het team) die vanaf 20 meter de bal achter de keepster schoot zichzelf een verjaardagscadeau gaf en konden we toch met een enigszins goed gevoel de rust in. Even opwarmen en elkaar oppeppen om de 2de helft uit een ander vaatje te tappen. De meiden waren zelf erg kritisch op het spel en verzekerde dat het in het tweede bedrijf beter zou gaan.

  Het zonnetje was er inmiddels voorzichtig doorheen gekomen en was het veld zachter geworden wat ons spel ten goede kwam. Aanval na aanval volgde elkaar op. Otterlo kwam niet meer over de middenlijn. Jiska had inmiddels de handschoenen aan Maud Schut (die in de 2 de helft maar 1 keer heeft hoeven ingrijpen door goed uit te komen) gegeven.
  Mijn wedstrijdverslag: Spiegelglad. 1 Mijn wedstrijdverslag: Spiegelglad.

  Bij een corner was het Jiska die na een scrimmage op de juiste plek stond en van dichtbij net als Fenne haar eerste goal van het seizoen kon aantekenen. Eindelijk de welverdiende voorsprong. Hierna bleek het verzet gebroken en volgde er binnen 6 minuten de nodige kansen voor Danique die haar eerste poging nadat ze de keepster gepasseerd had op de paal zag belanden. Hierna 2 identieke situaties waar ze wel cool bleef en 2 keer kon scoren. Het combinatie voetbal was er bij vlagen weer. Amina schoot vanaf de 16 meter nog een keer naast, onze inmiddels befaamde corners werd door Anouk op het dak van het doel gekopt.

  Een goed opgezette aanval van Amina, Maud vd Linden en Romy Schotsman werd uiteindelijk door Iris beheerst in de hoek geschoten en bracht de 1-5 eindstand op het bord. Drie punten zijn binnen maar met meer zorgvuldigheid hadden er meer doelpunten kunnen vallen.

  Snel naar de warme kleedkamer om weer op te warmen. Inmiddels went het winnen van wedstrijden wel moet ik zeggen. Nog 1 keer trainen deze week om volgende week thuis de najaarscompetitie hopelijk goed af te sluiten met een thuiswedstrijd tegen Fortissimo.

  Danique ⚽️ ⚽️
  Jiska ⚽️
  Fenne ⚽️
  Iris ⚽️

  Mijn wedstrijdverslag: Spiegelglad. 4 Mijn wedstrijdverslag: Spiegelglad. 5

  #trotsopdiemeidenvandemo15-2
  #dezaterdagisvanons

  SDVB pagina MO15-2

rfwbs-slide