• Mijn wedstrijdverslag: MO15-2 strijdend naar 3 -punter!!

  12 mei 2022
 • 120522 mwv mo15-2
 • MO15-2 strijdend naar 3 -punter!!

  Vandaag op ons verzoek(waarvoor dank aan vv Zeewolde MO15-1) weer eens een wedstrijd op woensdagavond, al was dat de vorige keer niet goed bevallen. Aan ons om ook de woensdag van ons te maken. Er bleken behoorlijk wat blessures te zijn en waren er een paar meiden onzeker voor deze wedstrijd.

  Door: Erwin Hommerson.

  Halverwege de dag bleken Marit en Anouk toch niet te kunnen spelen. Op voorhand hadden wij al wat veldwerk verricht en geïnventariseerd welke meiden er mee zouden kunnen doen. Rosalie van de MO15-1 en Marloes van de MO17-2 bleken beschikbaar wanneer nodig. Dus deze meiden toegevoegd op het digitale wedstrijdformulier zoals dat hoort. Marit en Anouk gingen uiteraard wel mee om aan de moedigen.

  Met een grote groep meiden die wel zin in een overwinning hadden op tijd vertrokken richting Zeewolde. Daar bleken ze nog niet helemaal voorbereid op een doordeweekse voetbalwedstrijd. Niemand aanwezig van wedstrijdsecretariaat, geen kleedkamers beschikbaar en zelfs geen toiletten waar gebruik van gemaakt kon worden. Gelukkig konden onze meiden zich omkleden in het ballenhok 😲. Ook konden wij onze warming-up ballen niet oppompen die zacht waren geworden. Gelukkig had Dorinka een ballen pomp bij zich, want ja die heb je natuurlijk gewoon bij je.

  Na een aantal belletjes was inmiddels de kantine open en stond er een lange rij voor het toilet en konden de bidons gevuld worden. Het veld lag achter de sportzaal werd gemeld, wij zoeken, buiten een waar geel/bruin knollenveld konden wij geen veld ontdekken. Bleek dit het veld te zijn!! Dit kon je echt geen voetbalveld noemen, maar goed daar zouden beide partijen last van hebben. Hier was niet op te voetballen, ja alleen hotseknotsbegoniavoetbal!

  Na een ietwat verstoorde voorbereiding en warming-up waren beide teams er klaar voor. Zo op het oog leken er andere meiden bij het team te zitten dan op het wedstrijdformulier stonden. Al was dat lastig te checken aangezien er maar een paar foto's zichtbaar waren. Toen ik de scheidsrechter daarnaar vroeg zei hij "ach dat maakt toch niet uit". Heel opmerkelijk om zo te reageren mijn inziens. Oh ga je zo beginnen zei de scheids nog alvorens te fluiten voor aanvang van de wedstrijd.

  De tegenstander bleek in dezelfde outfits te spelen als wij en zij trokken hesjes aan voor het onderscheid, gele en roze hesjes. Dat was wel even wennen aan het begin en zag er rommelig uit. Als snel bleek dat wij de overhand hadden en binnen 2 minuten werd Marloes weggestuurd richting goal, ze leek op weg naar de 0-1 maar een perfecte sliding voorkwam een voorsprong voor ons. Je moet 't maar durven op dit veld en die plek, maar complimenten voor de verdedigster van Zeewolde. Een corner bleef over. Dat is dit seizoen een wapen gebleken voor ons. We hebben er al een aantal keer uit gescoord, maar Fenne had vandaag haar dag niet (zei ze zelf ook achteraf). Net als Jiska overigens, maar door de strijd die ze beide leverden viel dat niet eens op.

  Romy H redde prachtig op een schot van afstand maar haar duim bleek dubbel te zijn gegaan. Dat was even schrikken, maar naar een paar minuten blessure behandeling zette zij de toon om door te gaan ondanks de pijn.  Ze kreeg applaus van haar medespelers en de aanwezige toeschouwers, en helemaal van Sara die wij al hadden geïnstrueerd om te gaan keepen wanneer nodig.

  Mijn wedstrijdverslag: MO15-2 strijdend naar 3 -punter!!

  Na 8 minuten was het dan wel raak, Mila stuurde Marloes richting het doel en nu bleef ze uiterst cool en schoot hard binnen. Een verdiende voorsprong. Gaandeweg bleek combinatievoetbal echt onmogelijk op dit veld en moest er echt gestreden worden om elke bal. De meeste duels werden gewonnen door Zeewolde maar behalve een paar lange ballen werden ze totaal niet gevaarlijk. Dorinka en Romy B hielden het achterin goed dicht. Met Marlin op de linksback kwam de aanvalster van Zeewolde er niet aan te pas. Maud S zat overal tussen en was foutloos in de passing.

  Door miscommunicatie van de trainers stond Julia verkeerd(sorry Juul) De ene coach gaf aan dat ze naar voren moest en de andere juist naar achteren. Dat is natuurlijk heel verwarrend en hierdoor kon de linksbuiten van Zeewolde op Romy H aflopen en met ietwat geluk hobbelde de bal via de paal het doel in.

  Fenne speelde met een prima dieptepass Rosalie vrij op rechts maar de grensrechter besloot buitenspel terwijl er nog 2 meisjes van Zeewolde bleven hangen, ik riep alleen " nee" en de scheids kwam prompt met een gele kaart omdat hij het zat was?!?! Bijzondere actie volgens velen.

  Wij bleven de betere ploeg zonder grote kansen bij elkaar te spelen, een aantal corners die niet echt gevaarlijk werden. Na een goede pass van Amina in minuut 25 kon Marloes haar 2de van de avond maken. Mooi om te zien dat iedereen de goal meeviert.

  In de laatste 10 minuten voor de rust bleven wij in controle maar moesten behoedzaam zijn voor de lange bal. In het slot van de eerste helft kregen wij nog een handvol corners die voor gevaar stichtte, maar helaas kregen Fenne en Mila de bal er niet in.

  Aangezien er nog geen kleedkamers beschikbaar waren bleven wij op de toendra en nemen de eerste helft door. Het was duidelijk dat wij deze lastige uitwedstrijd niet hoeven te verliezen en iedereen pepte elkaar op om nog minimaal 35 minuten alles te geven en op dezelfde manier verder te gaan. Dorinka had behoorlijk last van haar heup, ook mede door het "veld". Maar voor haar was er maar 1 optie en dat was doorgaan, dat moet gaf ze aan.

  De tweede helft gaf exact hetzelfde spelbeeld en gelukkig hoefde Romy H niet teveel te doen. Door de verschillende pijntjes waren er inmiddels wat wissels geweest en die streden net zo hard mee om alles op alles te stellen voor de overwinning. Maud vd L die haar taken prima uitvoerde, Sara die geen duel verloor. Romy S met haar befaamde ingooien en goede passing, helaas moest ze vanwege een pijnlijke voet vervangen worden en Myrthe deed er nog een schepje bovenop en wist met haar inzet Danique een aantal keer weg te sturen, zowel met een goede passing en een aantal fantastische ingooien. De verdediging van Zeewolde gaf in de duels niet veel weg maar in paniek schoten ze de bal over de achterlijn of zijlijn waardoor wij veel balbezit hadden en de tijd in ons voordeel tikte.

  Wederom een aantal corners zorgden voor het grootste gevaar. Danique kopte net naast en een aantal schoten gingen net voor langs. Zeewolde kwam toch via de lange bal een aantal keer goed door op rechts maar was onzorgvuldig in de eindfase. Best spannend met een minimale marge als voorsprong. De bal hoeft immers maar 1 keer goed te vallen.

  Mijn wedstrijdverslag: MO15-2 strijdend naar 3 -punter!! 1

  Uiteindelijk schoot Danique met links de bal na een scrimmage vanuit een corner de bevrijdende derde treffer binnen. Deze goal werd met het hele team gevierd en de aanwezige supporters schreeuwden net zo hard mee, ook Mark via een facetime verbinding vanuit Barneveld. Nu nog 4 minuten vasthouden en deze moeilijke uitwedstrijd is gewonnen. En gelukkig klonk het eindsignaal.

  Al met al een zwaarbevochten 3 punter en een dikke S/O naar alle geblesseerden, iedereen die doorging, de supporters langs de lijn, Rosalie en Marloes voor hun hulp.

  Op naar de volgende wedstrijd!

  Marloes ⚽️⚽️
  Danique ⚽️

  #trotsopdiemeidenvandemo15-2
  #mo15-2opeenmissie
  #dewoensdagisookvanons
  #allekippenvliegen
  #sdvb

  Mijn wedstrijdverslag: Teamspirit bij de MO15-2 10

rfwbs-slide