• Mijn wedstrijdverslag: MO15-2 strijdend naar overwinning

  6 mrt 2022
 • 050322 mo15-2
 • MO15-2 strijdend naar overwinning 💪⚽️💪⚽️

  Na heel wat whatsapp verkeer en veel bellen afgelopen week toch nog genoeg meiden op de been weten te krijgen om ten strijde te trekken tegen sv Lelystad MO15-1.
  Mijn wedstrijdverslag: MO15-2 strijdend naar overwinning.
  Er was al wat scoutingswerk verricht, dus de opstelling en het strijdplan daarop aangepast. In de aanloop naar deze wedstrijd had niet iedereen getraind vanwege de krokusvakantie en blessures. Vrijdagavond kwam er nog een coronageval bij en konden wij niet meer schakelen om iemand extra erbij te krijgen. Met z'n 13-en dus op pad. Marloes van de MO17-2 was zo vriendelijk om vroeg op te staan en met ons mee te gaan. Robert zou Romy H op gaan halen, zodat wij in ieder geval onze vaste keepster hadden en Marit lekker kon gaan spelen.

  In Lelystad werden we uiterst vriendelijk ontvangen en na het omkleden en de wedstrijdbespreking vertrokken wij onder dikke beats naar het hoofdveld. Daar bleek het natuurgras niet in al te beste staat te zijn en was het gedeelte wat nog geen zon had gehad nog behoorlijk hard, maar dat weerhield Romy H er niet van om met volle overtuiging te gaan duiken tijdens de warming-up. Daarentegen was de warming-up van de rest van het team, laten we zeggen erg matig en ongeinspireerd. Zou dit een voorbode voor de wedstrijd zijn?

  Zoals besproken zouden wij vol gas van start gaan en in minuut drie was het onze goalmachine Mila die na een goede bal van Marloes in de korte hoek raak schoot. Dat was meteen de start van een waar foutenfestival van beide ploegen. Er werd gestreden voor elke bal en er waren stevige faire duels. De scheidsrechter verdiende over de gehele wedstrijd een compliment want hij en de beide vlaggers waren foutloos. De meiden van Lelystad kregen steeds meer vertrouwen en waren eerder in duels waar wij het kaas van het brood lieten eten. Wij probeerden met driehoekjes elkaar vrij te spelen maar kwamen niet echt door de laatste linie. En als wij erdoor kwamen was de goed mee voetballende keepster van Lelystad op tijd uit haar goal. Ook Lelystad werd niet gevaarlijker dan een paar corners. Onze backs Maud vd L en Myrthe waren baas over hun tegenstander en schakelden elke aanval over de vleugels vakkundig uit. Het centrum met Romy B en Sara stond ook goed opgesteld. Fenne bleef als vanouds hard werken en moest veel meters overbruggen. Achteraf bleek dat ze een kort nachtje had gehad en een aantal drukke dagen ervoor, maar zij geeft nooit op. Jiska en Romy S bleven ook hard werken vanuit hun posities.

  Voorin misten wij het gesleur en harde werken van Danique deze wedstrijd en doordat wij veelvuldig moesten wisselen door pijntjes, vermoeidheid (het veld was loodzwaar) kwam dat de organisatie en automatismes niet ten goede. En dan zul je altijd strijd moeten leveren, en dat is wat ze ook deden. Mede aangemoedigd door 2 enthousiaste coaches en de meegereisde supporters die deze leuke groep meiden de overwinningen zo gunnen. Ondertussen had Romy H al een keer heldhaftig moeten ingrijpen, en op een schot van dichtbij en de rebound die ze vol in haar gezicht kreeg waardoor ze een bloedlip had. Toen moest Marit alsnog keepen.

  Na een paar minuten bijgekomen te zijn kon ze Marit weer aflossen. Inmiddels waren wij een aantal keer dreigend geweest vanaf de rechterkant waar Maud vd L, Maud S, Marloes en Marit elkaar goed vonden. Maud S zette goed voor en zette Anouk voor de keepster die niet hard genoeg uithaalde en de keepster redding kon brengen.

  Mijn wedstrijdverslag: MO15-2 strijdend naar overwinning. 2

  Mila met 2 doelpunten sterk tegen sv Lelystad.

  Daarna was het de beurt aan Mila die de bal meekreeg van Marloes en 1 op 1 op de keepster de kracht mistte om de bal tegen de touwen te knallen. Kwartier voor tijd stuurde Anouk met een splijtende pass Mila richting goal die patent heeft op deze goals. Vanaf links in de korte hoek de bal in het netje, BEMM. Die 0-2 voelde als een bevrijding. Maar wij waren er nog niet en Lelystad wilde niet van ophouden weten. Maar al hun aanvallen gingen over de achterlijn en Fenne nam rustig de tijd voor al die doeltrappen. De tijd tikte inmiddels in ons voordeel. Alle ballen werden op richting het middenveld geschoten, behalve de laatste toen besloten Fenne en Romy B op te gaan bouwen. Maar de bal belandde in de voeten van de aanvaller van Lelystad en die kon de anschlußtreffer maken in de laatste minuut.

  Toen werd het toch nog spannend want er was nog wat blessuretijd tegoed vanwege de blessure van Romy H. Wij dachten aan 5 min, maar de scheids gaf 2 minuten aan. Dus nog maar effe billenknijpen. Lelystad speelde nog 1 keer de lange bal maar die knalde Romy B ver over de middenlijn en meteen klonk het verlossende eindsignaal. Wat een spanning, maar wederom 3 punten voor ons en blijven we ongeslagen bovenaan. De uiterst sportieve tegenstander kwam ons netjes feliciteren en wensten wij elkaar succes in de verdere competitie! Op naar Hierden MO15-1 thuis volgende week.

  #trotsopdiemeidenvandemo15-2
  #dezaterdagisvanons
  #wijstaanbovenaan

  Mila ⚽️ ⚽️

  Mijn wedstrijdverslag: MO15-2 strijdend naar overwinning. 1

rfwbs-slide