• Mijn wedstrijdverslag: MO15-2 weer koploper!!

  19 mrt 2022
 • wedstrijdverslag mo15-2 19 maart 2022
 • MO15-2 weer koploper!!
  Mijn wedstrijdverslag: MO15-2 weer koploper!! 1
  Met Dorinka er bij in het team hadden wij vandaag weer een vroegertje. Vroeg beginnen betekent ook vroeg klaar dus de dag kon gezien de weersverwachting goed besteed worden. Romy B en Danique doen later op de dag ook nog mee met de MO17-1 vanwege een krappe selectie daar.

  Helaas moest Amina zich afmelden omdat ze ziek was. Julia heeft nog last van haar enkel en mag van de fysio een aantal minuten meedoen, met die paar minuten is ze al heel blij want ze wil niks missen. De afgelopen trainingen gaven de coaches kopzorgen want er kunnen er maar 11 beginnen en iedereen heeft zo hard en goed getraind dat het een ware puzzel was deze keer.

  Gezien de uitslagen kunnen wij onze borst weer natmaken tegen een sterke tegenstander. In de vorige wedstrijd kwamen wij voor het eerst op achterstand, toonden veerkracht en kwamen ruim op voorsprong waarna de stand gelijk werd om vervolgens door te knokken weer op voorsprong te komen met uiteindelijk een gelijkspel als resultaat. Dit gaf ons leerstof voor de trainingen in de aanloop naar vandaag. Doel van de trainingen was het omschakelen bij balverlies te verbeteren. Iets wat de meiden goed hebben opgepikt. Tijdens de wedstrijdbespreking de meiden verteld dat ze vertrouwen in zichzelf en elkaar moeten houden en scherp en geconcentreerd moeten beginnen aan de wedstrijd. Tijdens de warming-up bleken de koppies de goede kant op te staan en straalden ze uit dat er voor de tegenstander niks te halen zou zijn vandaag.

  Vanaf de eerste minuut met het heerlijke ochtendzonnetje in de rug hadden wij het meeste balbezit en was de bal op de helft van de tegenstander te vinden. Er werd meteen geprobeerd om de flanken te vinden met goede combinaties. In de 5de minuut was het Romy S die met haar fantastische ingooi Jiska wist te bereiken die Danique op de keepster af kon sturen. Danique heeft veel opgestoken van de trainingen en schoof de bal beheerst, ja ja rustig in de hoek. Wij bleven druk houden en kwamen geen moment in gevaar tot een misverstand achterin, Romy H voetbalde heel goed mee en schoof de bal naar de rechtsback positie maar door de kluts kwam de bal in de voeten van de tegenstander en zij krulde de bal mooi over Romy H in de verre hoek. Jammer, maar het betekende dat wij er een tandje bovenop moesten doen. Coaching hierin bleek niet nodig en veelvuldig werd de aanval gezocht wat resulteerde in een rits aan corners die Fenne (met 130 km per uur) neemt en die elke keer gevaarlijk zijn voor de goal van de tegenstander. Er was zelfs een bal over de lijn maar dit was de grensrechter en de scheidsrechter helaas ontgaan. De daaropvolgende corners werden door veel kunst en vliegwerk van de Ermelose verdediging onschadelijk gemaakt. Twee keer werd de bal van de doellijn gehaald en 1 keer werd de bal van 2 meter afstand over geschoten.

  Mijn wedstrijdverslag: MO15-2 weer koploper!!
  Ondertussen waren Mila en Maud S met afstandschoten al gevaarlijk geweest toen uit het niets DVS over de middenlijn kwam en een afstandschot uit de handen van Romy H voor de voeten van de spits van DVS viel en er prompt 1-2 op het scorebord stond. Totaal tegen de verhouding in. Maar ook dat is voetbal. Even daarna kreeg de tegenstander de geest en werden wij 2 keer gered door de paal voor een grotere achterstand. Vol goede moed werd de aanval gezocht en door combinatievoetbal van Anouk die Danique wegstuurde die op haar beurt Mila bereikte die de verdiende 2-2 kon maken. In de blessuretijd van de eerste helft krijgen wij nog een corner die nu wel gelukkig viel en was het weer Mila die de bal van dichtbij tegen het net kon schieten. Met een verdiende voorsprong en goed goed voetbal de kleedkamer in. Daar de meiden gecomplimenteerd met de inzet, houding en doorzettingsvermogen. Maar hé, we zijn er nog niet. Er is nog een helft te spelen en nu met wind tegen.

  Ook hier bleken wij beter en sterker al begonnen de meiden van DVS elkaar langzaamaan beter te vinden. Achterin stond het goed met Dorinka en Sara centraal, Myrthe was inmiddels op de linksback gekomen en bleek foutloos deze middag. Fenne, Romy B, Jiska, Romy S en Anouk bleven knokken om iedere bal in de ploeg te houden. Dat extra beetje inzet geeft onze meiden het geloof in zichzelf om net dat extra stapje te zetten, om eerder bij de bal te zijn en om wedstrijden te winnen. Want we spelen met een doel en een missie. Elke week gaan wij de wedstrijd in als een finale met dat ene doel aan het einde van de rit. Na een mooie beheerste aanval was het Danique die het overzicht hield en Maud S de bal op een presenteerblaadje gaf en de marge weer op 2 kon zetten. Ook de DVS meiden lieten zien uit het goede hout te zijn gesneden en bleven voetballen met een paar mooie combinaties tot gevolg. Halverwege de 2de helft werd de spits weggestuurd en was het Dorinka die heel slim aan het shirtje van de tegenstander trok waardoor ze niet op de goal kon afstormen. Gelukkig zag de scheidsrechter het niet. Helaas lukte het DVS toch om weer te scoren en was de marge weer 1. Het zal toch weer niet op het laatst misgaan. Onze leeuwinnen reageerden zoals ze moeten reageren. Elkaar coachen, knokken voor elke bal, de aanval blijven zoeken en zorgen dat het achterin dichtbleef. Beide teams probeerden nog wat te forceren maar dat lukte niet meer en klonk het eindsignaal als muziek in de oren. Weer 3 punten en nu was het wachten wat VVOP in Lelystad had gedaan. Dit bleek een aangename verrassing te zijn, ze waren op 0-0 blijven steken waardoor wij de koppositie weer over hebben genomen met 1 doelpunt in ons voordeel.

  Nu gaan wij ons klaarmaken voor de clash over 2 weken tegen VVOP. Dit belooft een spannend potje te worden dus in de aankomende 2 weken zullen wij de meiden zo goed als mogelijk voor gaan bereiden op deze wedstrijd.

  #trotsopdiemeidenvandemo15-2
  #dezaterdagisvanons
  #wijstaanbovenaan
  #allekippenvliegen
  #mo15-2opeenmissie
  #sdvb

  Mila ⚽️ ⚽️
  Maud S  ⚽️
  Danique ⚽️

  Mijn wedstrijdverslag: MO15-2 weer koploper!! 4

  Mijn wedstrijdverslag: MO15-2 weer koploper!! 3 Mijn wedstrijdverslag: MO15-2 weer koploper!! 2

  Mijn wedstrijdverslag: Teamspirit bij de MO15-2 10

   

rfwbs-slide