• Mijn wedstrijdverslag: MO15-2 wint derby in Voorthuizen!!

    28 nov 2021
  • In de aanloop naar de wedstrijd was het spannend welke coronaregels er zouden gaan gelden en of er wel gespeeld kon worden. Veel wedstrijden werden al afgelast door corona gevallen. Bij ons haakten er aan het einde van de week ook een aantal meiden af, maar gelukkig bleven er voldoende meiden over en met behulp van Meredith van de MO17-2 reisden wij met 13 meiden af naar Voorthuizen.
    Mijn wedstrijdverslag: MO15-2 wint derby in Voorthuizen!! 2
    Onze doelpuntenmachine Danique zou vandaag keepen, zij had op de training al laten zien dat ze dat ook prima kan dus hadden wij er vertrouwen in.

    Ondanks de regen en kou waren onze leeuwinnen vastberaden om deze wedstrijd te gaan winnen. Er mochten helaas geen supporters mee dus alleen de ouders die moesten rijden konden onze meiden aanmoedigen.

    Complimenten gaan uit naar VVOP op de manier hoe wij ontvangen werden, er stond buiten een tent waar koffie/thee met een koekje gepakt kon worden!

    De wedstrijd werd gespeeld op het hoofdveld zoals bij een echte derby hoort. Het bleef maar regenen en doordat de wedstrijd voor ons wat langer duurde was er niet veel tijd voor de warming-up maar aan alles merkte ik dat de meiden er zin in hadden en er alles aan zouden gaan doen om de 3 punten mee naar huis te nemen.

    Vanaf het eerste fluitsignaal bleken wij beter in de duels en werd er goed gecombineerd en onze verdediging stond goed. De eerste kleine kansjes waren voor ons al waren het een paar afstandschoten die de keepster niet konden verassen. Na 10 minuten kwam het eerste gevaar van VVOP, een schot van een meter of 20 leek simpel opgepakt te kunnen worden maar ging onder Danique door en verdween net aan de goede kant van de paal naast het doel. Wij waren gewaarschuwd.

    Paar minuten later was het via een mooie combinatie Jiska die de bal aan Anouk gaf, die twijfelde niet en schoot hard vanaf de 16 meter. Waar wij net het geluk hadden dat de bal naast de goal verdween ging hij nu onder de keepster door het doel in. Mooi om te zien hoe het doelpunt werd gevierd met het hele team.

    Meteen na de aftrap bleven wij druk houden en de verdediging van VVOP kreeg de bal niet goed weg. Een wilde trap kreeg Anouk op haar achterhoofd en zo gaf ze onbedoeld (al zei ze achteraf dat het een bewussie was) een assist op Romy B die op de keeper kon afstormen en beheerst de 0-2 kon inschieten. Buiten een paar lange ballen die Danique als eindstation hadden werd de tegenstander niet gevaarlijk.

    Onze kansen waren ook schaars, alleen uit een corner kreeg Anouk net buiten de 16 meter na een goede aanname met een knappe volley de beste kans maar de keepster redde vakkundig. Een paar afstandschoten van oa Jiska, Romy B en Maud S werden geblokt. Het was inmiddels erg koud geworden dus de warme kleedkamer was fijn om even op te warmen. Ik probeerde het drinken in te schenken maar dat ging niet al te makkelijk door mijn bibberende handen van de kou.

    De spirit zat er goed in. Nu hebben wij wel eens 2 heel verschillende helften gespeeld dus de voorsprong en het goede spel gaf nog geen aanleiding om met een gerust hart het veld op te gaan. In de rust de puntjes op de i gezet. Dat ze bij een ingooi, een vrije trap of een hoekschop rustig hun tijd namen want de klok tikte immers in ons voordeel.

    Ook in de tweede helft waren wij de betere partij. De scheidsrechter die de eerste helft prima floot liet nu een aantal keer doorspelen bij hands en werden er op het oog faire duels tegen ons gefloten. Doordat de coach erg meeleeft en deze geweldige meidengroep de overwinningen gun en zeker als ze het verdienen moet er ook volgens de regels gefloten worden. Toen ik daar een opmerking over maakte na weer een vrije trap tegen kreeg ik een waarschuwing dat bij een volgende keer ik weggestuurd zou worden.

    Na een minuut of 10 in de tweede helft werd een lange bal niet goed weggewerkt en kon de spits van VVOP in de verre hoek schieten. Danique die heel goed keepte kon er nog wel een teen tegen aan krijgen maar helaas ging de bal er toch in. Gelukkig bleven de meiden de moed erin houden en bleven de combinaties zoeken en zaten ze er allemaal bovenop om elk duel te winnen.

    Het spel speelde zich vooral tussen de 16 meters af. Beide ploegen konden niet echt heel gevaarlijk worden. Toch was het Amina die de bal er bijna infrommelde. In eerdere wedstrijden kregen wij nog wel eens in de laatste fase een tegendoelpunt maar onze strijders wilde dit koste wat kost deze keer voorkomen en coachte elkaar goed, pepten elkaar op en hielpen elkaar overal op het veld.

    Eindelijk klonk het eindsignaal en konden wij de welverdiende overwinning vieren. Ineens voelde niemand de kou meer, al was de kleedkamer snel gevonden om op te warmen.

    Hopelijk kunnen wij de komende tijd alsnog blijven trainen en spelen, want met deze gezellige groep meiden is het leuk werken en elke week zie je ze groeien.
    SDVB MO15-2 pagina

    Anouk ⚽️
    Romy van Beek ⚽️
    Mijn wedstrijdverslag: MO15-2 wint derby in Voorthuizen!! Mijn wedstrijdverslag: MO15-2 wint derby in Voorthuizen!! 1

    #trotsopdiemeidenvandemo15-2
    #dezaterdagisvanons

rfwbs-slide