• SDVB 70 jaar jubileum logo
 • banner Blauw wit is onze glorie, SDVB is onze club
 • Mijn wedstrijdverslag: MO17-1 speelt tiki-taka à la Barcelona!

  3 dec 2023
 • 021223 mijn wedstrijdverslag mo17-1
 • MO17-1 speelt tiki-taka à la Barcelona!

  Op zaterdag een voetbalwedstrijd spelen met je team is waar velen naaf uitkijken elke week. Door weer en wind met z'n allen plezier maken en strijden voor de overwinning. Het lijkt allemaal zo normaal, maar voor onze tegenstander Voorwaarts Twello MO17-1 was dat vandaag anders. Zij speelden hun eerste wedstrijd sinds het overlijden van een teamlid vandaag. Wat een impact moet dat zijn op zo'n jong team. Onze meiden waren er helemaal stil van. Gezamenlijk afgesproken dat we vooraf een minuut stilte zouden doen om er met z'n allen stil bij te staan. Dit maakte op iedereen heel veel indruk voorafgaand aan de aftrap.

  Door: Erwin Hommerson.

  Dat het vandaag koud ging worden lieten de weerberichten weten en iedereen was goed ingepakt, dekentjes in de dug-out, mutsen, handschoenen en thermokleding moest voor de warmte zorgen. Het beste advies was om veel in beweging te zijn en het liefst voor het doel van onze tegenstander. En dat lukte prima. Afgelopen week hadden we de drone beelden van een oefenwedstrijd bekeken en dat gaf veel inzichten. Dat bleek meteen in praktijk gebracht te worden. Met een vlotte combinatie kun Anouk met een simpele voetbeweging Amber voor de goal zette die op haar beurt vakkundig de bal tegen de touwen werkte in minuut 2.

  Dit bleek een voorbode voor de tandem van Amber en Anouk vandaag, waar het vorige week Danique en Amber waren die elkaar met goede combinaties wisten te vinden waren het vandaag Amber en Anouk die in de eerste helft on fire waren. Onze voorhoede begint steeds beter op elkaar ingespeeld te worden. In minuut 13 was het door goed druk zetten van het hele team de keepster van Voorwaarts die de bal tegen Anouk (bleek later via haar hand te zijn) aanschoot waardoor de bal voor de voeten van Amber terechtkwam die simpel kon binnentikken.

  Rond het half uur scoorde Amber haar eerste hattrick van de dag na weer een assist van Anouk. Sofie die had tot dan maar 1 keer hoeven in te grijpen door een diepe bal weg te trappen. Helaas resulteerde dit wel in een blessure waardoor ze de strijd moest staken. Onze back-up goalie Noa trok de handschoenen en keeperstrui om vanaf nu de ballen tegen te houden.

  Tot de rust volgden nog een aantal kansen welke helaas geen doelpunten werden. Na het rustsignaal direct de kleedkamer in om op te warmen en een lekker stuk fruiten te pakken om weer wat energie bij te tanken. De meiden complimenten gegeven voor het vertoonde spel, want het was echt genieten. Het deed osn terugdenken aan het Barcelona van een aantal jaar geleden toen zij de wereld veroverde met het tiki-taka voetbal. Als bondscoach Andries Jonker had gekeken, dan had hij onze meiden zeker geselecteerd voor de Oranje Leeuwinnen.

  Waar Amber in de eerste helft in de 2de minuut het net liet bollen was het nu binnen 30 seconden raak, na een mooie bal van Femke knalde Amber de bal (speciaal voor opa) in de kruising. Daarna was het genieten geblazen voor de aanwezige toeschouwers van de aanvallen en combinaties die elkaar in rap tempo op volgden. Helaas geen doelpunten maar paal en lat werden nog geraakt. De verdieping stond onder leiding van Lynn en Fenne als een huis. Op de backs kwam niemand er langs. Sara die vaak mee opkwam op de linkerkant tot in de 16 meter. Tessa die werkelijk elke bal onderschepte en in de ploeg hield. Zij speelde de perfecte wedstrijd en verdiende een 10+. Gwen en Tess bleven veelvuldig combineren om de aanval van aanvoer te voorzien. Ondertussen waren Luna en Rosalie ingevallen die ook rustig meededen aan de voetbalshow op veld 4 van sportpark Norschoten.

  Sofie en Vera (die gezellig kwam kijken) vinden het maar koud op de bank en besloten een ketel met warme thee te gaan halen en deelde deze uit aan de tegenstander, hun meegereisde supporters en de voetballende meiden.

  Halverwege de 2de helft maakte Danique haar welverdiende goal na een goede pass van Tess. Tien minuten later was het Anouk die vanaf de 16 meter de bal keihard, na de mooiste assist van de middag van Amber tegen de touwen schoot. Noa die haar reputatie als 2de keepster meer dan waarmaakte door lekker mee te voetballen, een vrije trap vakkundig uit de kruising te plukken en een schot tot corner te verwerken.

  Het slotakkoord was voor Amber die haar 2de hattrick van de dag mocht noteren na een goede pass van Rosalie en van Femke. In de slotfase Lynn naar voren gebracht omdat ze het gevoel had dat ze zou gaan scoren. Ze was met 2 schoten nog heel dichtbij maar de keepster bracht redding. Uiteindelijk stond er een prachtige 8-0 overwinning op het scorebord, maar iedereen besefte meteen na het fluitsignaal dat voetbal maar bijzaak is.

  Amber ⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️
  Danique ⚽️
  Anouk ⚽️

  #trotsopdiemeidenvandeMO17-1
  #dezaterdagisvanons
  #allekippenvliegen
  #sdvb

   Jellema banner mo17-1

rfwbs-slide