• SDVB 70 jaar jubileum logo
 • banner Blauw wit is onze glorie, SDVB is onze club
 • Mijn wedstrijdverslag: MO17-1 vergeet zichzelf te belonen!

  19 mrt 2023
 • 180323 mo17-1 wedstrijdverslag 22-23
 • MO17-1 vergeet zichzelf te belonen!

  Vandaag de terugwedstrijd tegen Hierden MO17-1 op het programma. Een paar weken geleden eindigde dit in een nederlaag van 10-1. Alles ging die dag fout. Dit wilde onze leeuwinnen niet nog een keer meemaken en was er in aanloop naar deze pot goed en scherp getraind. Alles op alles zetten voor een goed resultaat. Met enigszins een andere formatie zouden we de strijd aangaan. De uitleg van de tactiek werd in de kleedkamer besproken. De opstelling wijzigde op het laatst nog op 1 plek, want als je te laat komt zit je bank!
  Door | Erwin Hommerson.

  Aandachtig werd de bedoeling besproken en wisten de meiden wat de opdracht was. Helaas was onze scheidsrechter vergeten dat die een wedstrijd moest fluiten dus moest er op stel en sprong een nieuwe leidsman gezocht worden. Ondertussen was de trainster van Hierden langsgeweest om te vragen of we echt konden beginnen omdat er een aantal meiden van hun op tijd weg moesten ivm werk(hierover later meer). En anders de wedstrijd eerder te laten stoppen (hier bleek de onderschatting al uit).

  Fabian was gelukkig opgetrommeld en hij zou de eerste helft fluiten. Dit deed hij overigens meer dan prima. De tweede helft werd gefloten door Bertus (waarvoor dank heren) In de 1ste minuut werd Mila onder uitgehaald op 20 meter van de goal wat een vrije trap opleverde die hoog over werd geschoten door Anouk. Daarna was het de beurt aan Hierden die 2 keer door het midden doorkwam. De eerste poging werd gepakt door Romy H (die vandaag haar beste wedstrijd keepte) en de tweede was raak. Een beetje rommelige goal maar die tellen ook. Meteen vanaf de aftrap was het Fenne die Danique met een lange bal wegstuurde naar de goal en rondde meteen af en was de stand alweer gelijk.

  Hierden's aftrap was minstens zo goed want met een korte combinatie was het alweer 1-2. Even dachten we "het zal toch niet zo'n middag worden". Maar niets bleek minder waar. Door de tactiek in ogenschouw te blijven houden bleken wij de betere partij en werden duels gewonnen en was de bal het meest van de tijd op de helft van de tegenstander. Niet alleen door lange ballen maar door goed voetbal en het winnen van de duels. Wij hadden nog een par identieke situaties zoals bij de goal van Danique maar het vizier stond niet op schep helaas.

  Hierden kwam er niet aan te pas en je merkte dat ze het niet wisten. Met de uitslag van de vorige keer was er duidelijk sprake van onderschatting. Voor rust hadden we al een paar wissels moeten doen maar daar werd het spel zeker niet minder van. Romy B, Sara en Romy S gingen met gemak in het spel mee. Over het hele veld werd er hard gewerkt door beide partijen, maar deze keer waren wij telkens net een stapje eerder. Na een half uur spelen krijgen wij door een handsbal in de 16 meter een uitgelezen kans om weer naast Hierden te komen. Fenne schoot goed richting de hoek maar de bal kwam er via de paal weer uit. Helaas ging de rebound er ook niet in.

  Volkomen terecht kwamen we 3 minuten voor rust alsnog op gelijke hoogte en konden we met een gelijke stand de rust in. Complimenten aan de meiden gegeven en dat we op deze voet verder moesten gaan, dan zat er misschien wel meer in dan een gelijkspel. De tweede helft begonnen we wat onwennig maar Dorinka, Marloes en Marlin hadden controle over hun tegenstanders waardoor die niet gevaarlijk konden worden. Na een hele mooie combinatie over rechts via Romy B en Jiska die Anouk wegstuurde aan de rechterkant. Haar schot belande boven de keepster op de lat maar de rebound viel voor de voeten van Danique die simpel haar hattrick kon voltooien.

  Wat een luxe deze zwaar verdiende voorsprong. Nu was het zorg om zorgvuldig met balbezit om te gaan en het spel te vertragen waar nodig. Gezien het werkschema van sommige meiden van Hierden hadden we wel verwacht dat er geen tijd meer was om de wedstrijd af te maken, maar de tussenstand leende zich hier niet voor denk ik.

  De meiden van Hierden lieten zien ook uit het goede hout gesneden te zijn en gingen de strijd aan op zoek naar de gelijkmaker. Deze kwam een kwartier voor tijd uit een corner. Van dichtbij werd de 3-3 gemaakt. Wij kregen nog wat kleine mogelijkheden en kansjes maar heel gevaarlijk werden we niet. Knullig balverlies zorgde ervoor dat meisje van Hierden met een afstandschot de 3-4 binnenknalde. Prachtige goal maar erg zuur voor ons.

  Daarna was het alles of niks voor ons en gingen we met alle vrouw en macht naar voren om de gelijkmaker te forceren. Paar keer waren we dichtbij maar het geluk zat op dat moment niet mee en bleef de 3-4 op het bord staan.

  Maar dit was een nederlaag die we met trots dragen. Want als we op deze manier elke week onze wedstrijden spelen dan volgen er alleen nog maar overwinningen, te breinen met volgende week een thuiswedstrijd tegen EFC MO17-1.

  Danique ⚽️ ⚽️ ⚽️

  Mijn wedstrijdverslag: MO17-1 vergeet zichzelf te belonen!

  #trotsopdiemeidenvandeMO17-1
  #dezaterdagisvanons
  #allekippenvliegen
  #sdvb

  Mijn Wedstrijdverslag: MO17-1 strijdend ten onder!

rfwbs-slide