• Mijn wedstrijdverslag: Nieuwe spelregel bepaalt gelijkspel MO15-2.

  14 mrt 2022
 • mw mo15-2 12 maart 2022
 • Nieuwe spelregel bepaalt gelijkspel MO15-2.

  Mijn wedstrijdverslag: Nieuwe spelregel bepaalt gelijkspel MO15-2. 4

  Een coronageval en een trainerscursus op maandag in de technische staf betekende dat de meiden de afgelopen week in aanloop naar de wedstrijd tegen Hierden MO15-1 niet zouden kunnen trainen. Op woensdag was het sportcomplex gesloten ivm biddag. Snel werd er door Robert geschakeld en een alternatief was snel gevonden.

  De meiden werden uitgenodigd om naar de Glind te komen op de fiets om daar richting de wedstrijd te gaan trainen(zo hadden ze meteen de warming-up gedaan). Niet alleen de trainers zijn met een missie bezig, maar blijkbaar onze leeuwinnen ook. Ze willen beter worden en alles aangrijpen om goed beslagen ten ijs te komen tegen de aankomende tegenstander.

  Mijn wedstrijdverslag: Nieuwe spelregel bepaalt gelijkspel MO15-2. 1 Mijn wedstrijdverslag: Nieuwe spelregel bepaalt gelijkspel MO15-2. 2

  Een verzamelplaats werd afgesproken en hup met z'n allen richting de Glind. In de middag werd er nog snel een inzamelingsactie op touw gezet vanwege de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Man wat ben ik trots op dit team!!

  Aangezien de wedstrijd deze week erg vroeg was vanwege een darttoernooi van de coach hadden wij de meiden op vrijdag op tijd naar bed gestuurd, want om 8:15 uur verzamelen betekende een vroege wake up call. De tactiek was deze week via WhatsApp doorgenomen, wij kenden Hierden nog niet dus kozen wij voor een voorzichtige opstelling met 3 middenvelders en Mila en Danique als aanvallers in een 5-3-2 opstelling. Anouk en Romy B moesten zorgen voor de aansluiting.

  Mijn wedstrijdverslag: Nieuwe spelregel bepaalt gelijkspel MO15-2. 3

  Voor de wedstrijd nog even voor de camera van Melvin voor een nieuwe teamfoto want er zijn wat wijzingen geweest. Julia bleek goed nieuws van de fysio te hebben gehad en mocht en kwartiertje mee voetballen.

  Mijn wedstrijdverslag: Nieuwe spelregel bepaalt gelijkspel MO15-2. 8

  Voor foto's van de wedstrijd tegen Hierden zie SDVB langs de lijn van 12 maart 2022.

  Langzamerhand krijgen de meiden het besef dat als ze elke week alles geven met en voor elkaar dat er heel veel mogelijk is. Elke wedstrijd wordt aangevlogen als een finale, uitgaan van eigen kunnen en waken voor onderschatting of overschatting. Bij de warming-up laten zien dat wij er zijn en dat die drie punten voor ons gaan

  Nu zorgen voor de volle focus en de laatste puntjes op de i zetten om meteen van begin vol gas te geven. En dat zat vandaag wel snor. Ondanks het vroege tijdstip en dat sommige wel heel laat, of moet ik zeggen vroeg( 0145uur 😲😲) in bed lagen vanwege een fissa van Antoon die met 130 over de vluchtstrook schijnt te rijden en een paar die te laat op kwamen draven waren alle meiden vanaf begin toch scherp vanaf de aftrap.

  En dat bleek nodig. Romy H wordt met de week beter in de goal en dat was maar goed ook. In eerste instantie een paar simpele ingrepen tot de 10de minuut en katachtige redding waarbij zij de bal met een prachtige redding over de lat tikte. Even later was het toch raak. Romy B liet haar tegenstander iets te makkelijk lopen waardoor via een mooie aanval er een meisje vrij voor de goal kwam en simpel de 0-1 kon maken.

  Een nieuwe situatie voor onze leeuwinnen, voor het eerst op achterstand. En onder druk het eerste kwartier, hoe zouden onze meiden hierop reageren? Nou zoals het hoort. Er werd geknokt voor elke bal en druk op de keepster en achterhoede van Hierden gehouden. En dat resulteerde in een zwakke opbouw van Hierden die onderschept werd door Romy B die haar fout bij de 0-1 goed maakte en de keepster omspeelde en via de paal in de verre hoek de gelijkmaker noteerde.

  Hierdoor was Hierden van slag en konden wij combineren met mooie aanvallen tot gevolg. Uit een corner van Fenne (die met 130km de corner trapte) was het weer Romy B die onder toeziend oog van vader haar 2de goal van de middag maakte, in de rust bleek dat ze de bal met de hand over de doellijn werkte. Dat was alles en iedereen ontgaan eigenlijk, maar hé wij stonden voor en op basis van wilskracht en vechtlust was dit zeker bediend.

  Mijn wedstrijdverslag: Nieuwe spelregel bepaalt gelijkspel MO15-2. 5

  Na de rust hadden wij wind tegen en dat bleek erg lastig, in de eerste helft hadden wij te weinig geprofiteerd van de wind mee. Hoewel wij via links door met name heel goed werk van Jiska en Mila een aantal keren goed door kwamen was de eindpass telkens niet goed waardoor wij geen echt goede kansen kregen. Maar er werd hard gewerkt en gingen we met een 2-1 voorsprong richting de thee. Ik hoorde een meisje van de tegenpartij tegen "zij zijn echt wel goed". Dit compliment meteen overgedragen aan de meiden.

  Na de rust bleek de wind bepalend en was Hierden de bovenliggende partij. Duidelijk was dat ze de opdracht hadden gekregen om meer van afstand te gaan schieten gezien de wind. Romy H bleef scherp en zorgde met goed keeperswerk dat de schade beperkt bleef. Bij een spaarzame uitbraak was het goudhaantje
  Mila die na een goede actie kon doorstomen tot in de 16 en de bal in de verre hoek schoot voor de 3-1.

  Een beetje tegen de verhouding in, maar niemand die daarom maalt, althans iedereen die SDVB MO15-2 een warm hart toedraagt. Even later was het alweer 3-2 door een mooie knal van afstand. Gevolgd door prima aanvallen van Hierden was het 10 minuten later alweer gelijk. Ondertussen had Romy H en de verdediging, onder leiding van Antoon, ehhhh Fenne gezorgd dat Hierden niet tot scoren kwam.

  Wij werden ook niet echt gevaarlijk, behalve in minuut 64 toen Danique haar duel won en de 4-3 kon scoren, hoewel tegen de verhouding in zou een overwinning wel lekker zijn, zeker gezien de kansenverhouding. Een extra verdediger erbij gezet om de voorsprong over de streep te trekken. Toen besloot de scheids om een vrije trap toe te kennen aan Hierden omdat een meisje van ons de bal vanaf de voet tegen haar arm schoot. Tegenwoordig is dat geen vrije trap meer, maar onze scheidsrechter was niet op de hoogte van de nieuwe regel en gaf een vrije trap voor Hierden. Deze werd hard en meedogenloos binnen geschoten door Hierden. Daarmee bleek de eindstand bereikt

  Voor beide goals geen gevaar meer. Beide moesten genomen nemen met een gelijkspel. Gezien de 2 de helft zeker terecht. Maar gezien de scheidsrechter die niet op de hoogte was van de nieuwe spelregels uiteindelijk, erg zuur voor ons. Dat scheelt ons 2 punten in de titelrace en zijn we de koppositie kwijt.

  Volgende week weer een vroegertje, dan spelen wij thuis tegen DVS uit Ermelo. Wij zullen dan uit een zelfde vaatje moeten tappen om de 3 punten in huis te houden. Wij gaan ervoor!!

  Mijn wedstrijdverslag: Nieuwe spelregel bepaalt gelijkspel MO15-2. 7 Mijn wedstrijdverslag: Nieuwe spelregel bepaalt gelijkspel MO15-2. 6

rfwbs-slide