• banner Blauw wit is onze glorie, SDVB is onze club
 • Mijn wedstrijdverslag: SDVB MO15-1: binnen 10 minuten wedstrijd bepaald

  10 sep 2023
 • 090923 mo15-1 wedstrijdverslag
 • SDVB MO15-1: Binnen 10 minuten wedstrijd bepaald

  De meiden van SDVB MO15-1 speelden vorige week zaterdag hun eerste competitiewedstrijd tegen Spcl. Brummen. Een tegenstander die de meiden nog kennen vanuit vorige competitie en waar altijd nipt van gewonnen of verloren werd. Het was even wennen om elkaar te vinden en met vertrouwen het spel te bepalen door druk te zetten en aanvallend te willen voetballen. Pas laat in 2e helft lieten de meiden zien wat zij in huis hadden en bepaalden de wedstrijd met een 5-3 overwinning.

  Wat vorige week laat op gang kwam was uitvoerig doorgenomen en dit resulteerde dat de wedstrijd van afgelopen zaterdag direct een ander beeld gaf uit tegen de de meiden van MO15-1 van Zeewolde. Binnen 35 seconden wist Jessica het net te vinden. Vanaf 1ste seconde werd druk gezet op de tegenstander na hun aftrap en was het onze centrale middenveld en de aanvallers die er bovenop zaten wat paniek bij Zeewolde zaaide, waardoor de bal bij onze meiden terecht kwam en Jessica met een droge knal de 0-1 op scorebord zette. Het gaf de meiden enorm veel vertrouwen voor aanvallend voetbal waardoor in 3e en 7e minuut de stand op 0-3 werd gebracht. Door de aanhoudende hitte van afgelopen dagen laste de scheidsrechter een extra drinkpauze in. Dit gaf trainers/leiders Wolfert en Taberima de mogelijkheid om hier en daar nog een aantal kleine verbeterpunten te geven ondanks de voorsprong. Na de drinkpauze werd al snel de voorsprong uitgebouwd naar een 0-5. De 0-4 staat bovendien op naam van Nienke Wolfert die het team trakteerde met een prachtig doelpunt in haar afscheidswedstrijd. Verhuizing is de reden dat zij het team na vele mooie jaren moest verlaten.

  De 2e helft was niet anders dan het beeld in 1ste helft. Onze meiden liepen zelfverzekerd rond en keepster Julia heeft een enkele keer de bal mogen aanraken. Verdediging met Loïs, Suus, Janice, Floortje en Annabel zorgden ervoor dat achter op slot stond en Lieke, Jessica, Sera, Evita, Linsey, Fleur zorgden voor de druk en aanval vanaf het midden maar ook voor de mooie combinaties met Sisa, Nienke en Lise die in de voorste linie stonden. Oefenstof van afgelopen trainingen werden in de wedstrijd tegen Zeewolde uitgevoerd, maar daarnaast was goed te merken dat er veel aan conditie/kracht was gewerkt in korte tijd! Dit alles resulteerde dat er nog een drietal doelpunten werden gemaakt en de uitslag op 0-8 is gekomen.

  Zeewolde probeerde de eer te redden met een enkele plaagstootje, maar daar bleef het ook bij. Onze meiden waren aanvallend, technisch, strijdlustig, maar waren ook conditioneel sterker wat duidelijk het verschil maakte.

  Na de wedstrijd werd Nienke nog even door de meiden in zonnetje gezet en bedankt voor haar inzet in het spel afgelopen jaren maar ook voor haar bijdrage aan een gezonde team-sfeer en alles wat zij samen bereikt hebben!

  Mijn wedstrijdverslag: SDVB MO15-1: Binnen 10 minuten wedstrijd bepaald.

  Mijn wedstrijdverslag: SDVB MO15-1: Binnen 10 minuten wedstrijd bepaald. 1

rfwbs-slide