• SDVB 70 jaar jubileum logo
 • banner Blauw wit is onze glorie, SDVB is onze club
 • Mijn wedstrijdverslag: SDVB MO17-1 met strijd naar winst in Arnhem!

  28 jan 2024
 • 270124 mijn wedstrijdverslag mo17-1
 • MO17-1 met strijd naar winst in Arnhem!

  Vandaag dan eindelijk weer een wedstrijd voor de toppers van de MO17-1. Vorige week kon door de winterse buien onze (en vele andere) wedstrijd niet doorgaan. Ook was er nauwelijks de mogelijkheid geweest om te trainen. Hoe zou het met de conditie zijn, zijn de automatisme er nog, hoe staan we ervoor? Genoeg vragen die hopelijk er voor ons positief uitzien.

  De wedstrijd stond gepland in Arnhem bij ESA. Voor iedereen van ons een onbekende tegenstander, altijd extra spannend. Er was in de voetbal.nl app gekeken naar hun uitslagen. En deze waren behoorlijk goed, dus wij konden onze borst natmaken voor een pittig potje die beslist zou gaan worden op details was de verwachting. In de ochtend waren de velden nog mooi wit door de vrieskou, maar het zonnetje zorgde ervoor dat de velden snel de gewenste groene kleur had.

  Nadat de opstelling en de wedstrijd tactiek bespreken was was het tijd voor de warming-up. Tijdens zo'n voorbereiding en warming-up kun je vaak al een beetje afleiden hoe de meiden gemutst zijn. De koppies stonden goed, lieten zich niet afleiden maar waren geconcentreerd bezig. Er stond een laag zonnetje die over het veld scheen. Ons leek het handig om deze de 1ste helft in de rug te hebben, maar dan moest wel de toss gewonnen worden.

  Mijn wedstrijdverslag: SDVB MO17-1 strijd naar winst in Arnhem! 1

  De eerste winst van de dag was binnen en kon de gewenste kant gekozen worden. In de 1ste paar minuten bleek het strijdplan van ESA duidelijk. Ze speelden met een inschuivende back vanaf rechts die veel opkwam, maar kwam niet in onze 16. Het meisje van ESA moest behoorlijk vaak heen en weer rennen, hopelijk zou deze energie snel op zijn want onze meiden moesten er steeds ook achteraan. Toch waren wij gevaarlijker en konden we via combinaties de bal richting de 16 van de tegenstander. Onze eerste kans was deze keer wel raak. Een werkelijk prachtige pass van Lynn zorgde ervoor dat Anouk richting de keepster kon en uiterst cool bleef met 2 verdedigers in haar nek en de bal hard en laag in de hoek schoot. De goal werd met z'n allen gevierd. Tessa moest vanwege een bloedneus vervangen worden door Femke.

  Even daarna 2 dezelfde situaties met Anouk en Danique richting goal, maar de bal werd net iets te ver vooruit getikt waardoor de goed oplettende keepster de bal op kon rapen. In minuut 14 was het wel raak. Na was het Anouk die Amber richting goal stuurde en bleef Amber uiterst cool en schoot de bal achter de keepster. Een comfortabele voorsprong zo snel in de wedstrijd. ESA bleef goed verzorgd voetballen, maar wij zaten er strijdend steeds net met een voetje tussen dus heel gevaarlijk werden ze niet. Sara, Femke, Lynn en Fenne zorgde dat het potdicht zat achterin. Tess, Rosalie en Gwen zorgden voor de aansluiting. Al had Sofie wel handelend moeten optreden en in 5 seconden 3 keer fantastisch gered met haar katachtige reddingen en uiteindelijk de bal klemvast.

  Strijdend krabbelde de wedstrijd voort toen net voor rust Danique de bal met een mooie pass bij Amber bracht die zichzelf met een individuele actie vrij speelde en de bal in de goal schoof. Het was meteen rust en gingen we met een 0-3 voorsprong naar de thee(die er overigens niet was).

  Wel een lekker stukje fruit om de energie weer aan te vullen en plannen gemaakt voor de 2de helft. Er waren wat pijntjes dus een paar wissels doorgevoerd. Luna voor Fenne en Noa voor Danique. Nu had ESA de zon mee en dat bleek hen vleugels te geven. Het leek wel of er een ander team het veld in was gestuurd. De ene na de andere combinatie en aanval werd op de mat gelegd.
  Gelukkig was de afronding minder en bleef de 0 op 't scorebord. Tot minuut 50 toen het steeds vrijstaande meisje de bal achter Sofie schoot. Even leken we te wankelen maar bleven knokken om meer goals te voorkomen.

  Mijn wedstrijdverslag: SDVB MO17-1 strijd naar winst in Arnhem! 3

  En dat lukte minuut na minuut. Een vrije trap werd door Sofie met een prachtige redding tegen de lat getikt en weer opgevangen voor de instortende spits. Amber dacht haar hattrick te maken maar werd afgevlagd voor buitenspel. Tess was nog een keer gevaarlijk met een schot na een scrimmage net naast. ESA raakte nog een keer de bovenkant van de lat, maar scoren deden ze niet meer, wij ook niet meer en zo pakken we de winst met een mooie 1-3 uitoverwinning.

  Mijn wedstrijdverslag: SDVB MO17-1 strijd naar winst in Arnhem!

  Op naar volgende week waar wij Blauw Geel MO17-1 gaan ontvangen. Aankomende week alle focus op de training richting de wedstrijd om ook dan weer de 3 punten te pakken, want wij zijn op een missie.

  Amber ⚽️ ⚽️
  Anouk ⚽️

  #trotsopdiemeidenvandeMO17-1
  #dezaterdagisvanons
  #MO17-1opeenmissie
  #allekippenvliegen
  #sdvb
  Jellema banner mo17-1

rfwbs-slide