• Mijn wedstrijdverslag: Teamspirit bij de MO15-2

  19 dec 2021
 • Vandaag de laatste wedstrijd voor de winterstop. Gelukkig hebben wij alle wedstrijden kunnen spelen in de competitie en konden wij de stijgende lijn doortrekken en misschien wel de beste wedstrijd van de najaarscompetitie op de mat leggen.

  Met een bijna complete selectie (Marit was er helaas niet bij) inclusief de debuteerde Mila konden wij de strijd aangaan met Fortissimo. Gelukkig was ons keepertjuuh Romy H er ook bij. Gezien de stand op de ranglijst en alle uitslagen kon dit wel eens een spannend potje gaan worden.

  De wedstrijdbespreking duurde bij elkaar 20 seconden " 70 minuten lang alles geven om te winnen".

  Dit was niet aan dovemans oren gericht. Meteen vanaf de aftrap stonden de ogen gericht op de bal en probeerde onze meiden met korte combinaties elkaar te vinden. In minuut 2 was het Romy S die met een ingooi vanaf de middenlijn Anouk bereikte die door goed haar lichaam te gebruiken in het duel de bal onder controle kreeg en met een steekbal de diepgaande Maud S bediende die op haar beurt de bal beheerst om de keepster krulde.

  Onze leeuwinnen bleven de bal rondspelen op de helft van de tegenstander die maar mondjesmaat over de middenlijn kwamen en als ze al in de buurt van Romy H kwamen werden de schoten onschadelijk gemaakt door haar. Wat is het toch prettig als er een goede keepster op doel staat. Ondertussen hadden wij de nodige kansen gehad. Danique die de bal voorlangs schoot. Romy S schoot van afstand twee keer net naast de paal. Schoten van Fenne, Anouk, Romy B, Iris en Maud S werden geblokt.
  Mijn wedstrijdverslag: Teamspirit bij de MO15-2 8 Mijn wedstrijdverslag: Teamspirit bij de MO15-2 9
  Achterin werden alle duels gewonnen door Sara, Myrthe, Sera en Julia. Het middenveld met Maud vd L, Fenne, Jiska en Romy S zorgen voor de aanvoer naar de voorhoede. Inmiddels was Mila binnen de lijnen gekomen voor haar debuut. In het begin nog een beetje onwennig maar die schroom was er snel vanaf. Na een goede actie aan de linkerkant bleef ze rustig en kon ze Fenne bereiken die haar schot geblokt zag, een echte scrimmage volgde maar wij kregen de bal er niet in.

  Tot de 28 ste minuut waar Danique na goed doorgaan na en pass van Iris de bal kruislings in de hoek schoot. Toch lekker een marge van 2. Inmiddels raken de meiden goed gewend aan elkaar en vinden ze elkaar blindelings na goed communiceren. Anouk riep en Danique speelde de bal met een hakje naar Anouk die met een kiezelhard schot in de kruising de 3-0 maakte. De keepster van Fortissimo heeft de bal niet gezien maar alleen horen suizen.

  Mef een mooie voorsprong de rust in en de meiden aangespoord lekker zo door te gaan. Doordat we met veel meiden waren hebben we veel doorgewisseld. Na de rust was het spelbeeld in begin niet anders. Uit 1 van de vele corners was het Romy B die bij de 2de paal de bal met een volley binnenschoot. Een paar minuten later was het weer Danique die op haar karakteristieke wijze de bal binnenschoot voor de 5-0.

  Toen leken onze meiden het wel goed te vinden en lieten ze wat gaten vallen waardoor de tegenstander een aantal kansen kreeg. Maar alle schoten eindigden bij Romy H in de handen of tikte ze naast. Toch viel de treffer voor Fortissimo. Onze meiden leken niet gewaarschuwd en waren opeens niet meer zo scherp. Was het verslapping of doordat de meiden door de vele wissels elkaar minder konden vinden? Dat laatste dus gaven ze aan, mooi om mee te nemen naar de wedstrijden na de winterstop. Leuk om van elkaar te leren.
  Mijn wedstrijdverslag: Teamspirit bij de MO15-2 7 Mijn wedstrijdverslag: Teamspirit bij de MO15-2 6
  Ondertussen wist Jiska met een goede bal Mila weg te sturen die na goed doorgaan de bal in de verre hoek kon schieten. Toch fijn om er een echte linkspoot bij te hebben en mooi om te zien dat het hele team haar goal kwam vieren. Scoren bij je debuut, dat is niet voor iedereen weggelegd.

  Direct daarna scoorde Fortissimo hun 2de goal en na de aftrap was het weer onze beurt en schoof Romy B de bal bij Anouk in de voeten die rustig bleef en de bal in de linkerhoek kon schuiven. Het bleef over en weer gaan en het slotakkoord was voor Fortissimo die in blessuretijd de 7-3 mochten maken.

  Na de wedstrijd waren de meiden uitgenodigd bij sponsor Schotsman Metselwerken om het voetbalseizoen 2021 af te sluiten met een frietje, snackie en een spelletje Airhockey, wat uiteraard door de coach werd gewonnen!!
  Mijn wedstrijdverslag: Teamspirit bij de MO15-2 1 Mijn wedstrijdverslag: Teamspirit bij de MO15-2

  Al met al een mooie dag om de competitie af te sluiten. Hopelijk kunnen we in 2022 weer verdergaan met wat wij graag doen. Samen lekker voetballen.

  Voor nu allemaal fijne feestdagen gewenst. Blijf gezond en tot volgend jaar!!

  Danique ⚽️ ⚽️
  Anouk ⚽️⚽️
  Maud S ⚽️
  Romy B ⚽️
  Mila ⚽️
  SDVB pagina MO15-2
  Mijn wedstrijdverslag: Teamspirit bij de MO15-2 2

  Mijn wedstrijdverslag: Teamspirit bij de MO15-2 4 Mijn wedstrijdverslag: Teamspirit bij de MO15-2 3 Mijn wedstrijdverslag: Teamspirit bij de MO15-2 5

rfwbs-slide