• Mijn wedstrijdverslag: Wind mee voor de MO15-2

  19 feb 2022
 • Wind mee voor de MO15-2 💨🌪💨🌪

  Vandaag met de voltallige selectie van 15 meiden afgereisd naar Harderwijk. Met z'n allen is toch wel het leukste. Onderweg bleek dat storm Eunice flink had huisgehouden, overal omgewaaide bomen en overal lagen takken.
  Ook op het sportpark bleek er wat schade te zijn en waren veel vrijwilligers al vroeg in de ochtend aanwezig geweest om de velden speelklaar te maken. Hulde voor hen!!

  Na een uiterst vriendelijk en gastvrij ontvangst gingen wij op zoek naar de kleedkamer om de wedstrijdbespreking te doen. In de afgelopen week maar 1 keer kunnen trainen vanwege het slechte weer. Aangezien er nog een behoorlijke wind stond vanachter het doel kozen wij al snel voor de psychologische "oorlogsvoering". Niks aan het toeval overlaten als details soms beslissend zijn.

  Robert was al naar het veld gegaan met de ballen en pionnen om de helft te "claimen" vanwaar wij de wind in de rug hadden. Onze leeuwinnen hadden er zin in en waren al vroeg op het veld om aan de warming-up te beginnen. Dit gaf ons nog mooi even de tijd om tactische aanwijzingen te geven. Ondertussen de meiden ook nog even de " JERK" voorgedaan.

  Ons plannetje van starten aan de helft met de wind in de rug bleek te werken en na het S6 en plezier wensen aan elkaar mocht de tegenstander aftrappen. Het duurde een aantal seconden voordat wij balbezit hadden en werd een tactisch foefje perfect uitgevoerd en kon Mila vanaf haar linkerkant langs de tegenstander snellen en in de korte hoek de 0-1 maken. Groot gejuich van de meiden in het veld en op de bank en van de meegereisde supporters. Erg leuk de aanmoedigen voor onze strijders, dit verdienen ze!

  Voor Zwart-Wit bleek storm Eunice nog een dag extra te duren gezien onze aanvallen, alleen werden ze steeds afgevlagd door de grensrechter die ook een coach bleek te zijn met al zijn fanatieke aanmoedigen. Keer op keer stonden onze meiden buitenspel al was daar de nodige twijfel over. Ballen die niet over de lijn waren gaf hij aan Zwart-Wit. Na 10 minuten schoot Anouk de bal hard in de hoek maar de grensrechter had buitenspel gezien, heel opmerkingen omdat er nog 2 verdedigers stonden.

  Gelukkig lieten de meiden (in tegenstelling tot de coach) zich hier niet door afleiden en bleven wij druk houden op de bal. De bal kwam nauwelijks op onze helft en Romy H stond te blauwplekken in de goal en had werkelijk niks te doen. In minuut 21 frommelde Danique zich langs de linksback en schoot de bal langs de keepster in de goal. Even checken of het geen buitenspel was deze keer, maar hij telde echt.

  Na de aftrap was de bal alweer snel veroverd en was het Anouk die vanaf de penaltystip uit de draai diagonaal in de hoek schoot. Hierna werd er weer onterecht gevlagd voor buitenspel, toen vond ik het tijd om er toch iets van te zeggen en kreeg het aan de stok met de coach van de tegenstander. Hij vond dat ik mij er niet mee mocht bemoeien en ik vond dat ik er eerlijk gevlagd dient te worden.

  Na een paar bemoedigende woorden van de meegereisde supporters en Robert en even op mijn tanden bijten kon de coach het loslaten. Wij waren nog een aantal keer gevaarlijk met onze corners. Deze worden steeds beter.

  Ondertussen werd Mila gevloerd in de 16 meter en volgde een penalty die een prooi bleek voor onze Fenne, hard en meedogenloos werd de bal erin geknald. Net voor rust een identieke situatie als bij de 0-1 en schoot Mila de 0-5 binnen.

  Met een prima ruststand naar de warme kleedkamer, al had de score wel hoger kunnen zijn als wij iets effectiever waren gebleken.

  Omdat wij na de rust de wind vol tegen hadden de tactiek aangepast en wat omzettingen doorgevoerd. De positievelingen van de afgelopen weken bleken hun conditie nog niet helemaal op peil te hebben, gelukkig waren er genoeg wissels. Dit bleek ons spel niet ten goede te komen omdat meiden op andere plekken kwamen te spelen en konden de meiden elkaar minder goed vinden dan in het eerste bedrijf.

  Ook de wind bleek een spelbreker. De tegenstander ging ook veel beter spelen en kwamen met mooie combinaties een aantal keer tot ons strafschopgebied. Ze probeerden het een aantal keer van afstand, maar Romy H was in vorm en maakte alle ballen onschadelijk. Danique mocht nog een keer op doel afstormen maar schoot te gehaast en met tegenwind zat er geen kracht in.

  Onze meiden bleven knokken om iedere bal en achterin onderscheidde Maud S, Fenne en Maud vd L zich met keurig verdedigend werk.
  Halverwege de tweede helft kregen wij iets meer de overhand maar meer dan een handvol corners en vastgelopen aanvallen kwamen wij niet.

  De tegenstander was vastberaden te scoren en dat was ze zeker ook gegund gezien het spelbeeld in de 2de helft. Maar onze Romy H wilde een cleansheet vandaag. Met een paar katachtige reddingen hield ze haar doel schoon en eindigden wij met een 0-5 overwinning en blijven wij bovenaan!

  Mijn wedstrijdverslag: Wind mee voor de MO15-2 3

  Altijd lekker na een overwinining!!!

  Om de overwinning te vieren trakteerden de coaches op patat in de kantine. Heel vreemd, waar het soms wel een uur duurt waren ze nu allemaal ineens heel snel uit de kleedkamer na de wedstrijd voor het welverdiende patatje.

  Vandaag weer veel leermomenten om mee te nemen naar de volgende wedstrijd in en tegen Lelystad 67

  Mila ⚽️⚽️
  Fenne ⚽️
  Anouk ⚽️
  Danique ⚽️

  #trotsopdiemeidenvandemo15-2
  #dezaterdagisvanons
  #wijstaanbovenaan
  Mijn wedstrijdverslag: Wind mee voor de MO15-2 Mijn wedstrijdverslag: Wind mee voor de MO15-2 1

rfwbs-slide