• Mistery night 2020 van SDVB Businessclub groot succes.

  5 mrt 2020
 • De verrassingsavond was deze keer bij VEVR (wij kennen het nog als Van Essen Van Raay). Ruim 130 sponsoren en gasten werden gastvrij onthaald. De mystery guest was niemand minder dan Kees Jansma. De gasten hingen aan zijn lippen.

  De parkeerwachten zorgden voor een probleemloze aankomst op het drukke industrieterrein Harselaar. Bij de deur werden we op de rode loper hartelijk welkom geheten door gastvrouw Everdina van der Hee. Na en drankje van (Ben) Erkens Dranken speciaalzaak kregen we een rondleiding door het imposante bedrijf. Oudgediende Adriaan Simon liet ons zien dat VEVR veel meer is dan een reclamebureau. VEVR - Carwrap, Signing, Stands & Events – Barneveld, zoals het bedrijf voluit heet, is een veelheid van bedrijven. Het wrappen (beplakken van voertuigen en kranen ipv spuiten) ziet er wellicht het meest indrukwekkend uit, maar ook op de andere afdelingen worden sterke staaltjes vakmanschap ten toon gespreid. In een toelichting gaf Richard van der Hee aan trots te zijn de firma na een reorganisatie te kunnen tonen. “Dit was een mooie deadline om alle puntjes op de i te zetten.” Zo verenigde Richard het nuttige met het aangename.

  Terug van de indrukwekkende rondleiding, treffen we Albert Hotzky. Die had zijn B.A.S Burger Bar klaar. Het heerlijke buffet werd geopend door Richard en Everdina van der Hee en hun vier kinderen. We konden genieten van gerookte zalm, Brasato al Barolo en Curryworst. Met een volle buik was het tijd voor de hoofdact van de avond.

  De jongens van Crew licht en geluid zorgden voor een perfecte theater opstelling. Voorzitter Herman Zondag kon helemaal los gaan. Hij had nog een flink aantal nieuwe sponsoren aan te melden en mocht namens AFAS het gastgezin van der Hee en organisator Tonny van de Braak in het zonnetje zetten.

  Lang werden we in spanning gelaten, maar dan kwam toch mystery guest Kees Jansma op het toneel. De 73-jarige sportpresentator, producent en voormalig perschef van Oranje zit al 55 jaar in het vak en is al sinds 1966 (aangenomen door Herman Kuiphof) betrokken bij alle grote voetbaltoernooien. Dan heb je veel meegemaakt en veel te vertellen. Vooral zijn periode achter de schermen als perschef van Oranje heeft veel verhalen opgeleverd. Hij is nog steeds onder de indruk van het idiote spanningsveld en verwachtingspatroon, waaronder die jonge spelers gebukt gaan. “Ze zijn nog zo jong, de spanning is zo groot en de faalangst ongekend,”, memoreerde Kees.

  Jansma heeft met drie bondscoaches gewerkt:

  “Marco van Basten was de leukste bondscoach, maar geen baas.“

  “Bert van Marwijk hamerde er steeds weer op dat je er in moet geloven. Vertrouwen in het team bracht hem in Zuid Afrika in de WK-finale.”

  Maar tenslotte Louis van Gaal, daar raakt Kees niet over uitgepraat.

  “Hij heeft karaktertrekjes, maar wat een passie, wat een kracht.”

  “Bij van Gaal draait alles om duidelijkheid. Daarnaast heeft Louis oog voor details en voor ieder lid van de groep.”

  Jansma is erevoorzitter van zijn club, zondag hoofdklasser Alphense Boys. “Bij Alphense Boys en bij SDVB moeten eerste elftal spelers er altijd 110% voor gaan. Je kunt er ook voor kiezen bij het zevende te voetballen, maar kies je voor het eerste, dan geef je ook alles.” Een mooie gedreven toespraak van een enorme schat aan ervaring.

  Fotoreportage gemaakt door Jeroen Woudenberg van www.woudgraaf.nl

  Klik hier voor de foto's.

rfwbs-slide