• SDVB 70 jaar jubileum logo
 • banner Blauw wit is onze glorie, SDVB is onze club
 • Nabeschouwing 10 februari 2024: SDV Barneveld - Excelsior'31

  11 feb 2024
 • 100224 nabeschouwing sdvb - excelsior'31
 • SDVB kan nederlaag niet voorkomen

  ,,Als zij zouden scoren, zouden wij het moeilijk krijgen. Dat wisten we van tevoren”, zegt SDVB-trainer Dick Kooijman na de 2-0 nederlaag tegen Excelsior’31.

  Door: Marijn Bouw

  ,,We zijn het niet eens met de beslissing van de scheidsrechter, maar ik wil de nederlaag niet op hem afschuiven”, zegt Kooijman over het eerste doelpunt. In een aanval van de bezoekers staat iemand buitenspel, maar hij blijft van de bal af. De grensrechter vlagt, maar de scheidsrechter laat doorspelen en keurt het doelpunt dat vervolgens valt goed. De speler die buitenspel stond, zou niet hebben deelgenomen aan het spel. ,,Hij bewoog wel naar Milan toe.” Voor de treffer gaan er weinig ballen richting doel. Rond het half uur wordt Excelsior’31 gevaarlijker. Sil Buikema en Milan van Elten grijpen goed in. De eerste bal op doel is toch van SDVB. Een schot van Lammert Roossien in de 44e minuut, wordt gekeerd door de keeper.

  ,,We begonnen prima, maar speelden op een gegeven moment te snel de lange bal.” De tweede helft geeft hetzelfde beeld. In de 57e minuut voorkomt Roy Bronkhorst een grote kans voor Excelsior’31. Twaalf minuten later gaat het dus toch mis. Een kleine tien minuten voor tijd wordt de wedstrijd beslist door een snelle aanval, die tot een niet te missen kans leidt.
  ,,Een gelijkspel was mooi geweest”, zegt Kooijman. Nu zijn we een beetje teleurgesteld, maar het is niet anders. ” Wij moeten in de komende wedstrijden punten pakken en daar hebben we de ploeg voor.” Te beginnen volgende week, op bezoek bij Pelikaan S.

  69. 0-1 Stan ter Haar
  82. 0-2 Jasper Veltkamp

  Gele kaart SDVB: Kevin Greeven

  Scheidsrechter: M. ter Velde, uit Amsterdam
  Grensrechters: S.D. Goelema (hij vlagde bij het eerste doelpunt) en B. Allioui

  Opstelling SDVB: Ruben van de Streek, Milan van Elten, Sil Buikema, Roy Bronkhorst, Zakaria El Biyar (90. Ryan Westerhuis), Rico Kuijt, Lammert Roossien, Shan Biwott, Kevin Greeven, Coen Temminck (61. Stijn van Wolfswinkel), Maikel Jansen (82. Levi Smit)

   

  Fotoreportage: SDV Barneveld - Excelsior'31 | Melvin Taribuka

   

  Foto's:  Orange pictures 

rfwbs-slide