• banner Blauw wit is onze glorie, SDVB is onze club
 • Nabeschouwing: 16 september SDVBarneveld - vv Pelikaan-S.

  17 sep 2023
 • 160923 thuis nabeschouwing
 • SDVB maakt reclame op het nieuwe veld

  Barneveld: Dan mag je de eerste competitie wedstrijd op het vernieuwde hoofdveld spelen en dan maak je daar een ware voetbalshow van. Als je toch wilt mopperen, dan is het dat je met “maar” 2-0 wint van Pelikaan S. Het hadden zomaar dubbele cijfers kunnen zijn.
  Door: Tijmen van Ginkel.

  Het was voor Pelikaan S een zware rotdag. De bus kapot, verkeerd adres in de navi en daardoor een uur te laat op sportpark Norschoten komen. Vervolgens met 2-0 kansloos verliezen en weer een urenlange bustocht naar huis. Niet te benijden. Om half vier kon er eindelijk afgetrapt worden in een warm Barneveld.

  De intenties van SDVB waren vanaf de aftrap duidelijk. In een hoog tempo de tegenstander de wil opleggen. Het was namelijk de ervaring van de oudjes tegen de energie van de jonkies. Het leeftijdsverschil tussen de 2 teams was meer dan 100 jaar. (gemiddeld 8,5 jaar x 15 spelers) Bij Pelikaan waren 10 spelers (ver) boven de dertig en bij SDVB niet één.

  Door een blessure van Michael Jansen mocht Coen Temminck zijn debuut maken. Direct werd Pelikaan afgejaagd en creëerde SDVB kansen. De een nog mooier dan de andere. De ploeg uit Leek wist niet waar ze het zoeken moesten. Afjagen en druk zetten, bal heroveren en zo snel overspelen, dat de geslepen veteranen geen kans kregen om tegenstand te bieden. De enige die nog uit kon blinken was keeper Stefan van der Lei.

  Hij hield zijn goal drie kwartier schoon. Van alle mogelijkheden waren er 7 opgelegde kansen, die er eigenlijk in moeten. Maar het lukte in de eerste helft niet. Demotiverend noemde een staflid van SDVB het. En Pelikaan? Trainer Dick Kooijman had zijn ploeg vooraf goed gewaarschuwd: “Voorkom standaard situaties voor de tegenstander, zoals corners en vrije trappen. Want daar zijn ze goed in.” Maar zo ver kwamen de veteranen helemaal niet. Voordat er nagedacht kon worden over een aanval hadden de Barnevelders de bal al weer terug veroverd. Dàt was voor Pelikaan demotiverend.

  Kort na rust was het uitgerekend Lammert Roossien die de ban brak. Een spits leeft van doelpunten en hij wachtte met smart op zijn eerste voor zijn nieuwe club. Die kwam dan eindelijk. Pelikaan werd helemaal zoek getikt en zo werd Lammert vrij voor de keeper gezet. Zo’n kans moet je hem niet geven. Even leefde Pelikaan een beetje op. Een corner, een halve kans en een kans, dat was het. In de 67e minuut werd de wedstrijd beslist. Lammert Roossien trok de bal hard voor en een verdediger wilde over de achterlijn schieten, maar schoot pardoes in eigen goal. Met 2-0 was de wedstrijd wel gespeeld. De Groningers konden conditioneel geen potten meer breken en SDVB verzuimde verder te bouwen aan doelsaldo en zelfvertrouwen. Het was voor het thuispubliek pure reclame. SDVB nestelt zich lekker in het linkerrijtje met 7 uit 4, terwijl er al geen enkele ploeg meer is zonder puntverlies.

  Nabeschouwing: 16 september SDVBarneveld - vv Pelikaan-S. 2

  SDVB Kidsclub Pupil van de week: Seth DekkerPupil van de week: Seth Dekker
  Een trotse Seth.
  De 9 jarige Seth Dekker uit de JO11-1 is pupil van de week. En mocht afgelopen zaterdag de aftrap nemen op het vernieuwde hoofdveld, SDVB - vv PelikaanS.
  Even vooraf wat foto sessie's als een echte voetbalster maken. Gekleed in het pupil van de week tenue en de originele gesigneerde Rabobank bal. Daarna het vernieuwde hoofdveld op, voor de warming-up met de selectie spelers. Natuurlijk met je favoriete speler op de foto en dat is SDVB keeper Ruben van de Streek.
  Zo spannend als hij het vond staat ie dan trots klaar met de grens en scheidsrechter om voorop het veld te betreden. Even de spelers succes wensen en de aftrap nemen en laten zien hoe je moet scoren. Topper!

   

   

  SDVB Kidsclub & Rabobank Gelderse vallei.

  kidsclub foot banner 2023

   

  Scheidsrechter: W.M. Kieft uit Putten
  Grensrechters: Sprenkeling en van Vliet

  SDVB: Ruben van de Streek (k), Coen Temminck (45. Thimo Vink), Timo Schefczyk, Sil Buikema, Shan Biwott (68. Stijn van Wolfswinkel), Kevin Greeven (73. Edwin Aben), Rico Kuijt, Roy Bronkhorst, Ricardo Mengerink (88. Wessel Staring), Lammert Roossien, Zakaria el Biyar

  Publiek: 150
  Doelpunten:
  48. 1-0 Lammert Roossien
  66. 2-0 e.d.

  Man of the Match: Lammert Roossien

   

   

  Nabeschouwing: 2 september SDVBarneveld - Quick'20. 2

rfwbs-slide