• banner Blauw wit is onze glorie, SDVB is onze club
 • Nabeschouwing: Ruano Taribuka redt punt voor SDVB

  20 nov 2022
 • 191122 nabeschouwing sdvb 22-23
 • Barneveld: Het venijn zat in de staart van de wedstrijd SDVB – Olde Veste. Ruano kwam in de 78e minuut in het veld en scoorde twee maal. 91. 2-3 en 95. 3-3. En zo sleepte de gouden wissel toch nog een punt binnen voor de Barnevelders.

  Door: Tijmen van Ginkel

  Bart Schreuder kreeg vooraf weer twee tegenvallers te verwerken. Keeper Ruben van de Streek en spits Rob Knul konden niet mee doen. Thijs Uyterwaal nam de honneurs waar onder de lat. Het werd een nerveus begin, achterin bij de Barnevelders. Maar na een minuut of tien wende Thijs een beetje en begon het iets  te lopen.

  Het was een echte degradatiewedstrijd tussen de nummer laatst vv d’Olde Veste ’54 uit Steenwijk en de een na laatste SDVB. Wat we te zien kregen was ook degradatievoetbal. Veel onnauwkeurig gerommel met vooral kleine kansjes. Tot de 37e minuut. Plots was Thimo Vink er door. Zijn schot werd gekraakt, maar viel pardoes voor de voeten van Ricardo Mengerink. Ricardo schoot hard in, maar toch werd de bal nog door een verdediger van de lijn gehaald. Op slag van rust verscheen Olde Veste ineens vrij voor de keeper. Thijs wist de inzet met een katachtige reactie te keren.

  In de 2e helft kwam Olde Veste beter uit de kleedkamer. Na twee goede reddingen was de keeper kansloos. De Steenwijkers sneden, ondanks het koude weer, als een mes door de warme boter. Jeffrey Dijkstra mocht bij de tweede paal tenslotte vogelvrij binnen schuiven. Wellicht dat de wedstrijd nu op stoom zou komen, maar nee. Het leek nog steeds nergens naar. Pas nadat Bart Schreuder met 3 wissels de boel omgooide, kwam er een beetje muziek in. Beide ploegen kregen kansen. In de 76e minuut combineerde Olde Veste weer makkelijk door de Barneveldse defensie: 0-2. Over en uit zou je zeggen. Veel toeschouwers zochten dan ook al de warmte op. Maar de wedstrijd moest nog beginnen. Bart Schreuder had nog een joker in de hoge hoed. Ruano Taribuka was er na jarenlang blessureleed weer bij.

  Nabeschouwing: Ruano Taribuka redt punt voor SDVB. 2

  Hij had al een helft met het tweede meegedaan en daar ter oefening alvast gescoord. In de 78e minuut mocht hij eindelijk weer eens zijn opwachting maken in het eerste. Er kwam reuring, zeker nadat Milan van Elten een corner binnen kopte. In de jacht op de gelijkmaker was er balverlies in de buurt van de Steenwijkse zestien. Jeffrey Dijkstra, die dus de bal veroverde, snelde het hele veld over, om aan de andere kant de 1-3 te scoren. We zaten al in de 90e minuut, dus dacht Olde Veste 3 hele belangrijke punten op zak te hebben. Maar dat was buiten Ruano gerekend. Direct na de aftrap schoot hij de 2-3 binnen en diep in blessuretijd ook nog de 3-3. Zo houdt hij de hoop voor SDVB levend. De rode lantaarn blijft in Steenwijk en SDVB mag nog met een schuin oog naar de veilige 12e plek loeren. Die is door een gelijkspel van Berkum nog steeds 6 punten weg, maar dat is nog te overzien.

  Met nog 3 wedstrijden voor de winterstop is er perspectief.
  Nabeschouwing: Ruano Taribuka redt punt voor SDVB.

  Fotoreportage: SDVBarneveld - 'd Olden Veste'54 | door Melvin Taribuka.

  Opstelling: Thijs Uyterwaal (k), Milan van Elten, Finn Kluiver, Roy Bronkhorst (77. Frits van Roekel), Edwin Aben (65. Maikel Jansen), Ricardo Mengerink, Timo Schefczyk, Kevin Greeven, Stijn van Wolfswinkel (77. Ruano Taribuka), Cem ter Burg (65. Shan Biwott), Thimo Vink (65. Zakaria el Biyar)

  Scheidsrechter: S. Oosterkamp uit Dalfsen
  Met assistenten: Westland en Brondijk
  Publiek: 200
  Doelpunten:
  0-1 Jeffrey Dijkstra
  0-2 Davy Kuurman
  1-2 Milan van Elten
  1-3 Jeffrey Dijkstra
  2-3 Ruano Taribuka
  3-3 Ruano Taribuka

  Nabeschouwing: Ruano Taribuka redt punt voor SDVB. 1

  hoofdsponsorgroep banner 2022-2023

rfwbs-slide