• Nabeschouwing: SDV Barneveld wint uitputtingsslag van Sliedrecht

  20 jun 2022
 • nabeschouwing 180622 SDVB sliedrecht
 • Barneveld: SDVB heeft op een zinderende middag via penalty’s de finale van de nacompetitie bereikt. Absolute uitblinker was keeper Ruben van de Streek, die tijdens de wedstrijd zijn ploeg een paar keer op miraculeuze in de wedstrijd hield. Hij stopte ook 1 penalty. Het was genoeg voor een finale tegen SV Nootdorp.

  Door: Tijmen van Ginkel.

  De halve finale van de nacompetitie ’21-’22 om een plekje in de hoofdklasse is een lang verhaal van anderhalf uur voetbal en penalty’s geworden. In Barneveld moest SDVB onder tropische omstandigheden aantreden tegen v.v. Sliedrecht. Sliedrecht had de week ervoor Zuidvogels uitgeschakeld met penalty’s. Dat leverde SDVB-keeper Ruben van de Streek een bidon vol  aantekeningen op. Die zou later nog goed van pas zou komen. Op de spelerslijst stond een klein wondertje: Thimo Vink zat op de reservebank. De jonge, razendsnelle aanvaller viel 3 weken geleden geblesseerd uit en leek tot aanvang nieuw seizoen uitgeschakeld te zijn. “Ik was stomverbaasd toen Rob (de fysio van Medifit) maandag bij controle aangaf dat ik weer in training mocht en zaterdag misschien wel wat minuten kon maken.”

  Nabeschouwing: SDV Barneveld wint uitputtingsslag van Sliedrecht.     Nabeschouwing: SDV Barneveld wint uitputtingsslag van Sliedrecht. 1

  Op het bloedhete en drukke sportpark zat de stemming er de hele familiedag al goed in. Soms iets te goed, vond de uitstekend leidende scheidsrechter Lodeweegs. De 23 jarige leidsman was, terecht, niet gecharmeerd van het vuurwerk en sommige opmerkingen aan de zijlijn. Na een paar oproepen toonden deze toeschouwers zich echte supporters. Het stopte. Beide ploegen begonnen vurig aan de wedstrijd. Ruben van de Streek pakte een bal goed en Rob van de Knul scoorde tegen Jasper Sprong, maar beide situaties waren buitenspel. De toon leek gezet, want de druk waar SDVB eerder al een paar keer aan ten onder ging was weg. De SDVB defensie stond onder leiding van keeper van der Streek nu wel weer als een huis. De Sliedrecht defensie ook geen krimp en dus voltrok de strijd zich voornamelijk op het middenveld. Beide ploegen waren meer beducht voor een tegengoal, dan uit op een voorsprong. De enige noemenswaardige feiten in de eerste helft waren een gele kaart voor Rob van Eem (“ik moest me inhouden en werd daarom later gewisseld.” ) en een blessure van Milan van Elten, die zichtbaar baalde dat hij zich moest laten vervangen door Frits van Roekel.

  Na de rust brandde de wedstrijd pas echt los. Aanvoerder Rob Knul nam zijn ploeg op sleeptouw en begon aan een slopende missie. In de derde minuut wist de keeper van Sliedrecht een poeier van Rob grabbelend te keren en in de 12e minuut stond de aanvoerder aan de basis van de 1-0 voorsprong. Op inzet veroverde hij de bal op het middenveld. Hij zette Frits van Roekel aan het werk. Frits schoot van flinke afstand op het doel. De bal werd door een verdediger van richting veranderd, waardoor de doelman kansloos was. Van Roekel, die een maand geleden zijn debuut maakte en intussen ook een contract heeft getekend bij de A-selectie, was dol van vreugde. Lang mocht de euforie niet duren. Vijf minuten later trok Luciano van Harlingen de stand weer gelijk. Hij kopte een corner binnen. De wedstrijd kantelde en Sliedrecht dacht er meteen op en over te gaan. Met twee fabuleuze reddingen hield Ruben zijn ploeg in de wedstrijd. De wedstrijd bleef heen en weer gaan. Rob Knul verraste de keeper bijna en slalomde later nog een keer dwars door de verdediging. (“Ik kwam uiteindelijk kracht te kort voor een geplaatst schot en haalde maar uit. Dan moet je geluk hebben.”) En in de blessuretijd waren en nog twee hachelijke momenten voor de Barneveldse goal. Een goede mogelijkheid voor Sliedrecht werd geblokt en in de 95e minuut mocht Sliedrecht nog een vrije trap nemen op de rand van de zestien.

  Op de laatste restjes brandstof werden de verlengingen afgewerkt. Er waren spelers met kramp, die ik nog nooit met kramp gezien heb. Ivar van Beek: “in de 80e minuut voelde ik de kramp al komen. In de 10e minuut van de verlenging schoot het in beide benen, toen ging het niet meer.” Ondanks hachelijke momenten in de verlenging, bleef de stand gelijk.

  Penalty’s moesten uitsluitsel geven wie naar de finale zou gaan. SDVB schoot de eerste vier penalty’s onberispelijk binnen. Bij de pingels van Sliedrecht zat Ruben steeds in de goede hoek, maar pas bij de vierde sorteerde dat effect. De bal van Danny van Laarhoven was niet slecht, maar Ruben wist de bal half boven zich toch met de linkerhand te stoppen.

  De druk kwam nu te liggen bij Levi Smit. Zijn inzet was niet de beste, maar toch dook de keeper er overheen en kon het feest beginnen. Ruben van de Streek was na afloop opvallend rustig. “Het laatste half uur merkte ik al dat het op penalty’s uit zou lopen. Ik heb er hard op getraind. Die aantekeningen op de bidon? Natuurlijk heb ik ze gelezen, maar het is vooral heel goed kijken naar de speler. Wat gaat hij doen?”

  Een kleine domper op de enorme feestvreugde? Het wordt niet de gedroomde finale tegen SDC Putten. De hoofdklasser verloor van s.v. Nootdorp met 3-1 en degradeert naar de eerste klasse.. Daar werd flink van gebaald, maar dan wordt de strijd aangebonden tegen Nootdorp. Op neutraal terrein, waarschijnlijk in de omgeving van Utrecht. Dat wordt weer een hele zware dobber, want Nootdorp schakelde niet alleen Putten uit, ook onze klassegenoot DZC werd met 4-1 terzijde geschoven. Het is nog niet klaar. “Vandaag vieren we een feestje, maar daarna gaat de focus op volgende zaterdag.”, aldus trainer Bart Schreuder.

  Fotoreportage: SDV Barneveld - vv Sliedrecht (Melvin Taribuka).

  Opstelling: Ruben van de Streek(k), Ivar van Beek (100. Ramon Houtveen), Milan van Elten (27. Frits van Roekel, 66. Levi Smit), Rick van Walsem, Edwin Aben, Sil Buikema, Roy Bronkhorst, Zakaria El Biyar, Rico Kuijt, Rob Knul, Rob van Eem (66. Jeffrey van Deuveren, 85. Thimo Vink)

  Nabeschouwing: SDV Barneveld wint uitputtingsslag van Sliedrecht. 2    Nabeschouwing: SDV Barneveld wint uitputtingsslag van Sliedrecht. 3

  Publiek: 1200

  Scheidsrechter: F. Lodeweegs uit Castricum, met de onafhankelijke assistenten: Otten en van der Brugge

  Geel SDVB: Rob van Eem

  Man of the Match: Ruben van de Streek

  Nabeschouwing: SDV Barneveld wint uitputtingsslag van Sliedrecht. 4

  Doelpunten:
  56. 1-0 Frits van Roekel
  61. 1-1 Luciano van Harlingen

  Penalty’s:
  1-0 Rico Kuijt
  1-1 Sem van der Pijl
  2-1 Roy Bronkhorst
  2-2 Bas van Stokkom
  3-2 Rob Knul
  3-3 Chris Boom
  4-3 Sil Buikema
  Gestopt Danny van Laarhoven
  5-3 Levi Smit

  voetbalnederland link

  hoofdsponsorgroep blog balk

rfwbs-slide