• Nabeschouwing: SDVB sleept de punten uit het vuur.

  11 mei 2022
 • Nabeschouwing 100522 merinos - sdvb
 • SDVB sleept de punten uit het vuur.

  Barneveld: Traditiegetrouw is de uitwedstrijd tegen De Merino’s voor SDVB altijd een lastige horde. Het werd deze keer niet anders. Met kunst en vliegwerk bleef de gastheer uit Veenendaal overeind. Totdat Sil Buikema het zat werd. Hij poeierde kort voor tijd de bal van dertig meter in de kruising.

  Door:   Berend Doest

  Op het programma stond voor de mannen van trainer Bart Schreuder de doordeweekse wedstrijd tegen De Merino’s op het programma. Deze ploeg had de laatste vier wedstrijden niet verloren en haalt alles uit de kast om aan de P/D nacompetitie degradatie te ontkomen. SDVB startte zonder de geschorste Jeffrey van Deuveren, daarvoor kwam Rico Kuijt weer terug in de basis.

  De start van de wedstrijd was veelbelovend. SDVB schoot uit de startblokken en dat resulteerde al in de 6e minuut tot een grote kans. Het schot van Rico ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Echter een minuut later had er zo maar een voorsprong voor de gastheren op de borden kunnen staan. Door slordig balverlies van SDVB stond ineens een speler van De Merino’s vogelvrij voor de goal van Ruben van de Streek. De laatste kwam als winnaar uit de strijd met een prachtige redding.

  Wat volgde was een wedstrijd waarin SDVB heer en meester was, maar zo slordig speelde waardoor de aanvallen veelal strandden in schoonheid. In de 20e minuut wou Julian Heijmans van De Merino’s wel even duidelijk maken dat zijn ploeg het van de fysieke strijd moest hebben. Een geweldige zaag op Edwin Aben leverde hem slechts geel op. Uit de vrije trap kopt Rob Knul rakelings over. Even later was het opnieuw Knul die een vrije kop kans kreeg, maar hij raakte de bal vrij voor de keeper totaal verkeerd.

  Na een half uur spelen ondergaat SDVB een grote aderlating, want Ricardo moet met een blessure van het veld. Voor hem komt Levi Smit in de ploeg. Desondanks lijkt SDVB op voorsprong te komen, maar vanwege een lichte overtreding wordt het doelpunt van Knul afgekeurd. Kort voor rust opnieuw bijna de voorsprong, maar nu gaat een mooie vrijetrap van Zakaria via de onderkant van de lat terug het veld in.

  De laatste minuten van de eerste helft verlopen tumultueus. Eerst krijgt Ruben geel voor commentaar op de leiding, waarna in blessuretijd Milan van Elten drie doelpogingen met kunst en vliegwerk verijdeld ziet worden.

  De tweede helft zien we dat SDVB vol overgave voor de winst blijft voetballen, maar dat het ook allemaal erg moeizaam gaat. Achterin staat SDVB verder als een huis, ook al is het oppassen voor de sterkste man aan de zijde van De Merino’s, Aron de Koning. In de 55e minuut volgt een gele kaart voor Issaoui van De Merino’s, deze zal later in de wedstrijd een hele dure blijken te zijn. Ook Sil krijgt nog een makkelijk gegeven gele kaart.

   

  Na 60 minuten spelen zien we de grootste mogelijkheid voor de Veenendalers, een vrije trap van Bendadi gaat via de onderkant van de lat terug het veld in. Kort hierna lijkt Levi dan toch eindelijk de score voor de Barnevelders te openen, maar opnieuw is de beste man van De Merino’s keeper Koen Hagelstein de winnaar. Met een uiterste krachtsinspanning weet hij de bal uit de hoek te halen.

  In de 79e minuut krijgt Issaoui zijn tweede gele kaart en dus rood. Met nog tien minuten te gaan gaat SDVB nu vol gas op zoek naar de verlossende treffer. Opnieuw echter ranselt de keeper een vrije trap van Zakaria uit de kruising. Tot in de 82e minuut Sil vanuit het middenveld komt opstomen en het helemaal zat is. Zijn verwoestende knal van dertig meter afstand vliegt schitterend in de kruising. Eindelijk heeft SDVB de ban gebroken en de ontlading is dan ook enorm. Het enige wat nu nog telt is de voorsprong vasthouden en over de streep trekken. Om wat tijd te sprokkelen vinden er bij SDVB nog twee wissels plaats, Frits van Roekel en Rob van Eem komen in het veld voor Rico en Edwin. Ver in blessuretijd pakt Zakaria nog een gele kaart, maar het mag de pret niet drukken. Scheidsrechter Gidding fluit voor de laatste maal en SDVB heeft de verdiende drie punten binnen.

  Op de ranglijst doet SDVB goede zaken en stijgt weer een plekje en staat op twee punten van de koploper csv Apeldoorn. In de derde periode staat het nu zelfs drie punten los met misschien aan het einde van de rit niet onbelangrijk een heel goed doelsaldo. Zaterdag wacht de mannen van Bart de volgende horde in de strijd om iets moois, dan komt DOS’37 uit Vriezenveen op bezoek in Barneveld. Terecht hamert de trainer er op dat we nu alleen nog maar finales spelen en het is mooi om te zien dat de ploeg er ook echt in gaat geloven. Gaan we het meemaken…….?

   

  Opstelling: Ruben van de Streek (k), Ivar van Beek, Milan van Elten, Rick van Walsem, Edwin Aben, (88. Rob van Eem) Sil Buikema, Roy Bronkhorst, Zakaria El Biyar, Rico Kuijt (85. Frits van Roekel), Rob Knul, Ricardo Mengerink (30. Levi Smit)

  Publiek: 150
  Scheidsrechter: J.M. Gidding
  Geel SDVB: Ruben, Sil en Zakaria
  Doelpunten:
  82. Sil Buikema  0-1

  SDVB in de media:

  Barneveldse krant sport

  Regiosport Veenendaal

   

  Andere uitslagen 1e klasse-D 22 ronde.

  Nabeschouwing: SDVB sleept de punten uit het vuur.

  hoofdsponsorgroep blog balk

rfwbs-slide