• Nieuwjaarstoespraak 2021

  4 jan 2021
 • Nieuwjaar 2021 SDV Barneveld

  Velen zullen weten wat ik er van vind om in een stampvolle kantine een mooi nieuwjaarsfeest even te moeten onderbreken voor een historisch gegroeid formeel deel: de nieuwjaarstoespraak! Toch had ik er veel voor over gehad dat dit jaar weer te doen!

  Laat ik aftrappen met jullie allemaal een heel ander jaar toe te wensen dan wat we hebben gehad. Laat 2021 weer een nieuw jaar worden met in de loop van het jaar weer -wellicht nieuwe- normale omgangsvormen, zonder lock-downs en met minder Corona nieuws.

  Onze sponsoren en alle bedrijven waar we als SDVB-ers werkzaam zijn, laten we wensen dat het hen goed gaat en we weer vooruit kunnen denken, plannen maken, investeren en groeien. Blijf hen steunen door lokaal te kopen of te bestellen. Echter het allerbelangrijkste voor ons allemaal: gezondheid, plezier, elkaar ontmoeten. En samen van het spelletje genieten. We hopen en wensen dat 2021 ons dat weer zal brengen!

  In de ledenvergadering van een paar weken geleden hebben we jullie kunnen bijpraten over hoe SDV Barneveld er als vereniging voor staat. Duidelijk is dat we, ondersteund door SDVB- commissies en adviezen van buitenaf, de juiste keuzes hebben gemaakt en we ook dit seizoen goed zullen kunnen afsluiten. Uiteraard hopen we sportief nog wat te gaan doen voor einde juni en verwachten we het volgende seizoen toch weer te kunnen gaan voetballen. Of dat met publiek zal zijn of in welke vorm dan ook, de tijd zal het leren.

  Bestuurlijk gezien gaan we dit jaar een aantal zaken anders inrichten, we hebben immers nog niet alle bestuursposten ingevuld, en zullen we ons verder richten op het ingezette beleid van opleiden en spelplezier binnen de jeugdopleiding. We werken zoals op de ledenvergadering aangegeven aan ideeën rond onze senioren afdeling, de afdeling die in feite het meest door de te nemen maatregelen werd geraakt. We zullen gesprekken met belanghebbenden plannen om ideeën binnen de vereniging te toetsen en er zo spoedig mogelijk waar we kunnen naar te handelen.

  Ons vlaggenschip, het eerste elftal, krijgt al behoorlijk vorm voor seizoen 2021-22 en het is mooi te zien dat de hele groep uit een mooi aantal binnen SDVB opgeleide spelers bestaat. Ook de oude vertrouwde namen van spelers die we allang “Barnevelders” noemen staan er weer bij, fantastisch te zien dat we dergelijke spelers aan onze vereniging kunnen binden.

  Vanmorgen heb ik een belronde gedaan en wat oudere leden en vrijwilligers gesproken om hen een goed nieuwjaar te wensen en eens even bij te praten. Je merkt direct hoe leuk en makkelijk dat eigenlijk is. We hebben allemaal dezelfde interesse en allemaal het gevoel over de lege zaterdag. Iedereen heeft uiteraard dezelfde problemen rond de lock-down. Mensen hebben echter ook zo hun eigen problemen die je normaal gesproken zou bespreken in de vereniging, langs de lijn, in de kantine… Wat mij dan in zo’n belronde treft, is dat er dingen spelen die je normaal gesproken allang zou hebben opgepikt op de club. Hoe snel kun je elkaar uit het oog verliezen als je elkaar niet meer wekelijks spreekt! Ik heb het op de ledenvergadering ook benoemd, maar doe dat hier graag nog een keer.

  Er zijn mensen binnen de vereniging die het moeilijk hebben om redenen die we kennen. Laten we die mensen vooral niet vergeten. Echter, er zijn ook mensen die wellicht persoonlijke of zakelijke problemen hebben waarvan we niet op de hoogte (kunnen) zijn zonder er met elkaar over te praten. Blijf elkaar daarom alsjeblieft zoeken, blijf de vereniging zijn, blijf oog voor elkaar houden en laten we het contact niet verliezen.

  Er zal wellicht een nieuw normaal” ontstaan in 2021. Als we dat “nieuwe” dan met zijn allen kunnen vormgeven en elkaar weer op de club kunnen ontmoeten… hoe mooi zou dat zijn. Dat is wat ik in ieder geval jullie namens het bestuur toewens, naast plezier en gezondheid een snel weerzien op de club.

  Sterk Door Vriendschap!

  Jan van Beek
  Voorzitter SDV Barneveld.

rfwbs-slide