• <
  >
 • Onder de lichtmast: Eric Aptroot

  24 jun 2021
 • Onder de lichtmast: ‘Dat is toch waar het om draait’ 1
  ‘Bouwen aan vriendschappen’
  ,,Zonder vrijwilligers kan een vereniging niet bestaan, het is leuk om te doen en we bouwen aan vriendschappen. ” Met die woorden vat Eric Aptroot (49) treffend samen waarom hij vrijwilligerswerk doet bij SDVB. In deze rubriek meer over zijn taken, ervaringen en drijfveren.
  Onder de lichtmast: Eric Aptroot 49
  Zoons Sven (20) en Lars (17) voetbalden bij SDVB in de jeugd. Eric, als trotse vader en voetballiefhebber, werd leider en trainer van het team van Sven en daarnaast al snel ook jeugdleiderscoördinator. Inmiddels houdt hij zich binnen de club met andere zaken bezig.
  ,,Als lid van de Jeugdcommissie regel ik de materialen voor de jeugd en daarbij doe ik de materialen voor de senioren en een groot deel van het sleutelbeheer”, somt de sinds 1978 in Barneveld wonende vrijwilliger op. De materialen regelen voor 57 teams, daar komt veel bij kijken ,,De inkoop van trainerskleding, ballen en andere trainingsmaterialen verzorg ik, nadat de budgetvoorstellen die ik heb gemaakt zijn goedgekeurd door het bestuur. Wedstrijdkleding loopt via sponsors, die in overleg met SDVB ook teamsponsor worden. Deze kleding wordt bij Rijnders Sport besteld en aan de teams geleverd, waarna ik in beeld kom voor het beheer. Aan het eind van het seizoen nemen we alle teamkleding in, waarbij Masco en Jarnik Beker en ook de jeugdleiderscoördinatoren hun steentje bijdragen.”

  PUZZEL Na de inname van de kleding is het seizoen nog niet voorbij voor de kledingcoördinator. ,,De staat van de kleding wordt bekeken en vervolgens moet de verdeling voor het nieuwe seizoen worden gemaakt. Altijd weer een hele puzzel! Hierbij krijg ik hulp van Kristiaan Huppelschoten en Gerard Barten. Wij moeten onder meer rekening houden met teamsamenstellingen, maar ook contractuele verplichtingen en aanvullende wensen van sponsors.”

  NACHTELIJKE UURTJES Sinds 2016 voert Eric de taken rond materiaalbeheer uit, waarbij hij wekelijks meerdere uren op het sportpark te vinden is. ,,Om in alle rust de laatste zaken te regelen voor SDVB, ben ik vaak op onmogelijke tijden te vinden aan de Barnseweg. Andere vrijwilligers, zoals Jan de Kruyff, doen soms in de nachtelijke uurtjes nog een inspectieronde. Ze kijken er inmiddels niet meer van op dat ze dan nog wel eens iemand tegenkomen die met allerlei materialen loopt te sjouwen, haha!”

  WIJ-GEVOEL Mooie herinneringen? Die zijn er te over, na al die jaren. ,,Promotiewedstrijden van het eerste, maar ook het kampioenschap van het team van mijn zoon was een moment om niet te vergeten. Tegelijkertijd was dat voor mij een mooie afsluiting van mijn carrière als leider en trainer.” Sven stopte na dat kampioenschap op zijn zeventiende – op zijn hoogtepunt – met voetballen, maar zijn vader bleef met veel plezier actief bij de club. ,,Het wij-gevoel van SDVB’ers geeft een drive om samen te zorgen dat de dingen geregeld kunnen worden. Als prettige bijkomstigheid zijn er af en toe gezellige club- en vrijwilligersfeesten, waar we vaker dan eens nieuwe herinneringen maken. Ik hoop, net als vele anderen, dat de coronaperiode nu helemaal achter ons ligt en we elkaar weer als vanouds kunnen ontmoeten.”

  Voetbalvizier juni 2021: klik op de afbeelding.

rfwbs-slide