• Onverwacht dik pak rammel voor SDVBarneveld.

  8 dec 2019
 •  dik pak rammel voor SDVBarneveld.

  Barneveld: Maar liefst 3-0 werd het in Doetinchem tegen DZC'68. Daar is niets op af te dingen. Vooral in de eerste helft speelde SDVB slap. Alle duels en tweede ballen werden door de Doetinchemmers gewonnen. Tel daarbij op een eigen doelpunt en een blunder en de basis is gelegd. SDVB probeerde in de 2e helft nog wel terug te spartelen, maar het kwaad was al geschied.

  Door: Tijmen van Ginkel


  Dat het een lastig potje zou worden tegen DZC, dat was te verwachten. De Doetinchemmers hadden pas 18 goals tegen en staan te boek als een defensieve ploeg. Maar zij hebben daarentegen ook een spitsen probleem, want er was pas aOnverwachtcht keer gescoord.
  Het leek wel of SDVB verrast werd door de offensieve start van DZC.
  SDVB dacht het varkentje wel even te wassen en begon slap. Snelle tegenstoten leverden 2 corners voor DZC op in de eerste vijf minuten. Het had een waarschuwing moeten zijn.
  Maar in de 12e minuut stond het pardoes 1-0. Jesse Wortelboer mocht telkens over rechts vrij opkomen en strak voor zetten. Zo'n harde, strakke voorzet werd door Milan van Elten in het eigen doel geknald. Het was een sportieve wedstrijd en toch liep Ricardo Mengerink al vroeg te hinkelen en moest Jeffrey van Deuveren er geblesseerd af. SDVB leek zich wat te herstellen, maar veel kansen leverde het niet op. De Barnevelders beperkten zich tot de lange bal en die was steevast voor de tegenstander. Slap ingrijpen maakte dat DZC-ers naar hartenlust door de Barneveldse gelederen mochten slalommen. Het leverde 1 grote kans op. Uitblinker Thomas van Kleinlugtebeld knalde over. Op slag van rust was hij wel succesvol.
  Drie SDVB-ers worstelden met de bal. Thomas pikte het leer er tussen uit en glipte weg.
  Hij kon vrij op de kansloze keeper af gaan. 2-0 met de rust, een weelde die DZC nog niet had mogen proeven dit seizoen. Sterker nog, de ploeg van trainer Jos van der Veen had tot nu toe nog geen enkele maal voor rust gescoord.
  Als, ja als, Maarten van de Groep, of Rico Kuijt in de eerste 2 minuten na rust één van de drie kansen benut had...
  Maar keeper Mike Thus en de lat weerstonden dit. DZC gooide de boel meteen daarna op slot.
  Met acht spelers ging men met man en macht verdedigen. SDVB kwam er niet meer doorheen. Sterker nog DZC was dreigender met de counters. Diep in blessuretijd wreef Kleinlugtebeld nog een bus zout in de wonde door ook nog de 3-0 binnen te prikken.

  Publiek: 300

  Scheidsrechter: B. Huizinga uit Leeuwarden
  met de onafhankelijke assistenten Engbers en Roemers

  geel SDVB: Lesley de Vette

  Doelpunten:
  11. 1-0 Eigen doelpunt
  43. 2-0 Thomas Kleinlugtebeld
  94. 3-0 Thomas Kleinlugtebeld

  Opstelling: Ruben van de Streek(k), Ricardo Mengerink Kevin Ooms, Niels Vlugt, Jeffrey van Deuveren(20. Maarten van de Groep), Roy Bronkhorst,Rico Kuijt,Levi Smit(68. Daquillio De Gama), Zakaria El Biyar, Lesley de Vette,Milan van Elten(58. Luuc Knul)

rfwbs-slide