• banner Blauw wit is onze glorie, SDVB is onze club
 • Opluchting bij SDVB na degelijke overwinning

  30 nov 2019
 • Oh, wat was SDVB toe aan een driepunter. En die kwam er. Nota bene tegen rivaal DTS Ede. In een enerverende wedstrijd werd DTS verslagen met 3-1. In een hele goede eerste helft kwam SDVB op 2-0. DTS kwam nog wel terug, maar in blessuretijd maakte Luuc Knul aan alle twijfel een eind.

  Door Tijmen van Ginkel

  Johan de Man speelde met een gewijzigde opstelling. Maarten van de Groep was er niet bij en Luuc Knul begon op de bank. De Man koos ervoor om Lesley de Vette naar het middenveld te verhuizen en Roy Bronkhorst links achter te posteren. DTS trainer Jeroen Spies had niet de luxe om veel te kiezen. Het meest wordt daar gemist, topscorer Jamal Ouassif. Oud SDVB-er Remco Speelziek wordt gebruikt als vervanger.

  SDVB schoot uit de startblokken. Al in de 3e minuut liet Lesley zich zien met een poeier uit de tweede lijn. Keeper Robin Franken had er
  de grootste moeite mee en zag tot zijn opluchting ook de rebound mis gaan. Het was het begin van een enerverende pot, die zich vooral op het middenveld ontspon. Beide ploegen hanteerden een hoog tempo. Dat leverde ook fouten op, maar: "We wonnen de tweede bal en we wonnen duels.", zag De Man. De volgende kans was na een kwartier spelen toch voor DTS. Een corner viel zomaar goed en Ruben van de Streek moest alle registers open trekken om de bal over de lat te tikken. Halverwege de eerste helft opende Ricardo Mengerink de score. Niels Vlugt nam onverwacht snel een vrije trap, die door Jeffrey van Deuveren in één keer werd door gespeeld naar Ricardo. DTS was even helemaal van slag.

  Vijf minuten later stond het dan ook 2-0. Deze keer was Mengerink de aangever. Hij speelde op schitterende wijze Zakaria El Biyar vrij. Zakaria haalde verwoestend uit en liet keeper Franken kansloos achter. DTS probeerde wel wat terug te doen, maar had ook weinig geluk. Joel van Wijk kopte uit een corner over en een van richting veranderd schot ging net naast.

  Na rust startte DTS feller. Vrijwel meteen waren er een paar opstootjes, nadat DTS een bewust uitgespeelde bal niet terug gaf. Levi Smit ging hard door op Bram Holtman, wat hem geel opleverde. Bovendien was er vergelding van de scheidsrechter, die weigerde een penalty
  te geven, toen Levi even later in de zestien werd gevloerd. In alle commotie nam DTS steeds meer het initiatief. ,,Wij speelden veel te slordig in balbezit´ aldus Johan de Man. ,,Wij waren even de bovenliggende partij´´. zag DTS trainer Jeroen Spies.

  Het leverde DTS de aansluitingstreffer op. Speelziek poeierde op doel, maar Ruben van de Streek redde schitterend. Dat ging wel ten koste van een corner. Deze cornerbal bleef maar in de zestien rond gaan, totdat Joel van Wijk er het laatste zetje aan kon geven. Het stond 2-1. DTS probeerde erop en erover, maar SDVB herpakte zich en gaf geen kans meer weg.

  De Barnevelders waren bang voor doelpunt uit een verkeerd vallende bal en beducht voor weer een gelijkspel. SDVB loerde op de counter en was al een paar keer dicht bij de verlossende 3-1. Pas in de blessuretijd kwam die. Ruben van de Streek gooide snel uit en wist invaller Dakkie te bereiken. Die zette op maat voor, waar de andere invaller, Luuc Knul klaar stond om binnen te schieten. De buit was binnen en de ontlading groot.

  Eindelijk was er de derde overwinning van het seizoen. ,,Dik verdiend´´, volgens DTS trainer Spies. ,,Heerlijk´´, aldus SDVB trainer Johan de Man. SDVB heeft voor de winterstop nog 2 uitwedstrijden op de rol staan, in Doetinchem en Opheusden.

   

  Man of the Match:

  Kevin Ooms


  Publiek: 200
  Scheidsrechter: G. Beekman uit Apeldoorn
  met de onafhankelijke assistenten van der Does en Smit

  geel SDVB: Levi Smit, Johan de Man, Lesley de Vette, Luuc Knul en Niels Vlugt


  Doelpunten:
  24. 1-0 Ricardo Mengerink
  29. 2-0 Zakaria El Biyar
  60. 2-1 Joel van Wijk
  92. 3-1 Luuc Knul


  Opstelling: Ruben van de Streek(k), Ricardo Mengerink Kevin Ooms, Niels Vlugt, Mark van
  Oudbroekhuizen, Jeffrey van Deuveren, Roy Bronkhorst,Rico Kuijt,Levi Smit(68. Luuc Knul),
  Zakaria El Biyar(77. Daquillio De Gama), Lesley de Vette.

  Fotografie door: Melvin Taribuka  Fotoreportage SDVBarneveld-DTS Ede

  Klik op de knop voor de video samenvatting van BDUmedia door: Boudewijn van de Velde.

  Video Samenvatting BDU media

rfwbs-slide