• Richard Bettink nieuwe jeugdleidercoördinator

  5 mei 2020
 • Richard Bettink nieuwe jeugdleidercoördinator 

  Met ingang van het komende seizoen hebben we een nieuwe jeugdleidercoördinator voor de JO8 en JO9: Richard Bettink neemt het stokje over van Quirin Scheele, die zich op andere uitdagingen gaat richten. Richard is een ‘ervaren’ SDVB’er die vol enthousiasme aan zijn nieuwe rol begint. Hij stelt zich hieronder voor en legt uit wat hij gaat doen.

  Wie?

  Mijn naam is Richard Bettink, 39 jaar, getrouwd met Nicoline en vader van 2 voetballende zonen Tijn (JO11-5) en Seb (JO8-1). In het verleden was ik zelf ook actief als speler bij SDVB en was ik leider van de JO9-7. In het huidige seizoen ben ik leider van de JO8-1. In het dagelijks leven ben ik actief als constructief adviseur bij het Rijksvastgoedbedrijf. 

  Wat?

  Vanaf komend seizoen neem ik het stokje over van Quirin Scheele als jeugdleidercoördinator van de groepen JO8 en JO9. De reden dat ik deze functie oppak, is omdat ik ervoor wil zorgen dat elk team voldoende leiders heeft en dat leiders ook weten wat er in die rol van hen verwacht wordt. Voor de JO8 en JO9 rust er namelijk best veel op de schouders van de leiders. Bij de thuiswedstrijden zorgen dat het veld klaar staat, zorgen voor een wedstrijdbegeleider, coachen tijdens de wedstrijden, teams voorzien van limonade, beoordelingsformulieren invullen, communiceren richting de ouders, communiceren binnen SDVB en noem het maar op. Daar staan ze niet alleen voor.

  Doel?

  Mijn doel is om per team minimaal 2 leiders aan te stellen, eventueel meer, als een leider op voorhand weet dat hij of zij niet elke zaterdag aanwezig kan zijn. Wanneer de competitie start, dan moet bij de leiders - dit speelt met name bij de JO8 - duidelijk zijn wat ze moeten doen rondom de wedstrijden. Hoe zet je een 6x6 veld op, wat zijn de spelregels en wat wordt er van je verwacht tijdens de wedstrijd? Ik wil leiders op weg helpen om goed voorbereid aan het seizoen te beginnen.

  Hopelijk kan ik een positieve bijdrage leveren in het voetbalplezier van de kinderen,

  Voor verdere vragen ben ik bereikbaar via:

  jlc0809@sdvb.nl

  0641500699

rfwbs-slide