• <
  >
 • Rob Knul hangt zijn eigen slingers op bij SDVB

  5 sep 2021
 • Barneveld: SDVB-spits Rob Knul zette zijn verjaardag luister bij met 2 prachtige doelpunten. Ze waren beslissend in de eerste bekerwedstrijd bij zondag eersteklasser Leones in Beneden-Leeuwen. Met een 1-3 overwinning zet SDVB al een grote stap richting knock-outfase.

  Door: Tijmen van Ginkel

  Eindelijk ging de bal weer rollen in een officiële wedstrijd. Dat was intussen al 11 maanden geleden. Na deze olifantendracht begonnen SDVB en Leones met een bekertreffen. Leones was er nog niet echt klaar voor. Vorig weekend hadden de Leeuwenaren groot feest. Het nieuwe clubhuis werd officieel geopend. Het leek dat het feest nog een beetje in de benen zat. Als verklaring werd gegeven dat de voorbereiding ongelukkig is begonnen met een reeks van blessures. Neemt niet weg, het verschil bij de start was de gretigheid waarmee de Barnevelders de koe bij de horens vatte. Na een 100% kans voor Rob Knul, brak die gretigheid de SDVB-ers op. Zakaria El Biyar stormde naar de eigen zestien om de vijf mans defensie te helpen, maar deed dit zo druistig, dat hij een speler omver kegelde en een penalty veroorzaakte. Marc Harlaux pakte het presentje vakkundig uit en zette Leones op een 1-0 voorsprong.

  Tien minuten had SDVB nodig om dit recht te zetten. Ricardo Mengerink stuurde Rob Knul weg, maar die werd op links naar buiten gedreven. Op het moment dat iedereen dacht dat de kans verkeken was, nam Rob de bal op zijn slof en lepelde het leer over de doelman in de verre hoek. Het paste precies, een schitterende goal. SDVB dacht vlot door te drukken, maar het spel werd rommelig. “We staken er veel energie in, veroverden steeds weer de bal, maar in balbezit waren we heel slordig.”, zag trainer Bart Schreuder. Leones verdedigde geconcentreerd en probeerde met mooi combinatievoetbal wat terug te doen. Desondanks waren er nog een paar grote kansen en een afgekeurd doelpunt voor SDVB. Na rust werd het verschil groter. Leones moest haar ervaren aanvoerder vervangen en SDVB bleek veel fitter. Al snel werd dit in een voorsprong uitgedrukt. Edwin Aben kwam over links en zette hard voor, waar Mengerink kon binnen tikken. Bovendien kon Bart maar liefst 4 verse krachten brengen, zonder kwaliteit in te leveren.

  Alle ingrediënten voor een grote uitslag waren daar. Maar toch bleef de slordigheid en daarmee de onrust in het spel. “Ik denk dat de ploeg nog ritme mist in de echte wedstrijden.”, overpeinsde Schreuder. Met de lange bal probeerde SDVB dan maar om de voorwaartsen meteen aan het werk te zetten. Rico Kuijt werd vrij door de keeper gezet, maar hij schoot recht in zijn handen en weer werd een doelpunt van Ricardo Mengerink wegens buitenspel afgekeurd. Maar vlak voor tijd plaatste Rob Knul persoonlijk de kers op de taart. “Ik zag de keeper steeds heel ver voor zijn doel staan en loerde op een kans. De bal moest een keer goed vallen.”. Dat gebeurde niet echt, maar Rob veroverde de bal bij de middenlijn en schoot daarvandaan langs de doelman in het doel. De wedstrijd was beslist. In de poule gaan er twee door, dus is er meteen een grote stap gezet.

  De volgende wedstrijd is thuis tegen Union uit Malden.

  Opstelling: Ruben van de Streek(k), Ivar van Beek, Rick van Walsem, Milan van Elten (71. Lesley de Vette), Sil Buikema (71. Kevin Eskens), Edwin Aben, Zakaria El Biyar (71.Thimo Vink), Roy Bronkhorst, Rico Kuijt, Ricardo Mengerink (72. Levi Smit), Rob Knul.

  Publiek: 50

  Scheidsrechter: J. Delsink uit Ooij

rfwbs-slide