• SDVB 70 jaar jubileum logo
 • banner Blauw wit is onze glorie, SDVB is onze club
 • SDVB Scheidsrechters.

 • Scheidsrechter nieuwsbericht.

  1 van pagina 8

 • Scheidsrechters

  Als scheidsrechter sta je er binnen onze vereniging niet alleen voor, maar werk je samen met meerdere commissies, leiders, trainers en spelers. Wekelijks worden er zo ruim 30 wedstrijden bij SDV Barneveld in goede banen geleid. Op deze pagina lees je alles over de scheidsrechtersorganisatie en wat het fluiten binnen onze vereniging inhoudt.

  Ons volledige scheidsrechtersbeleid is vastgelegd in het Beleidsplan Arbitrage (klik hier).

   

  Vooraf: wil je zelf fluiten?

  Lijkt het jou leuk om scheidsrechter te worden? Probeer het gewoon! Stuur een mailtje naar coördinator Bertus Bakkenes via arbitrage@sdvb.nl. Wil je eerst meer weten? Lees dan nog even verder.

   

  De organisatie: twee commissies

  Binnen SDV Barneveld werken twee commissies aan een steeds hoger niveau van eigen scheidsrechters om zo ook de kwaliteit van het voetbal binnen de vereniging te bevorderen: de scheidsrechterscommissie en de scheidsrechtersbegeleiderscommissie.

  Dankzij de scheidsrechterscommissie staat elke thuiswedstrijd, waar geen scheidsrechters is aangewezen door de KNVB, onder leiding van een scheidsrechter of spelbegeleider. De commissie streeft er samen met spelers, trainers en leiders naar dat elke wedstrijd op ons sportpark sportief en plezierig verloopt. Hoe? Door goed opgeleide scheidsrechters aan te stellen en - via de scheidsrechtersbegeleiderscommissie - jonge spelbegeleiders te begeleiden tijdens hun wedstrijden. De scheidsrechtersbegeleiderscommissie is verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van spelbegeleiders én scheidsrechters.

  Scheidsrechterscommissie.

   

  Leden scheidsrechtersbegeleiderscommissie:

  • Nico Lokhorst (coördinator)
  • Bertus Bakkenes
  • Bertus Evers
  • Wim Heij
  • Marian van der Linden
  • Jelle Besselsen

   

  Ben jij de nieuwe scheidsrechter begeleider waar wij naar op zoek zijn? Iets voor jou? Lees dan hier verder en bij interesse, neem contact op met de scheidsrechterscommissie via arbitrage@sdvb.nl of spreek één van de leden van de commissie aan.

   

  Aan de slag: waarom fluiten iets voor jou is.

  Veel mensen kijken op tegen het leiden van wedstrijden. Ken ik wel alle spelregels, hoe ga ik om met lastige spelsituaties, het gezeur van spelers, team officials en publiek? Je kunt het ook omdraaien… Oké, het leidinggeven aan 22 spelers en 2 assistenten kan zeker een uitdaging zijn. Maar daar loop je toch niet voor weg? Je houdt immers van het spelletje en qua ambitie zit het ook wel goed, toch? ;-) Bovendien werk je als scheidsrechter naast persoonlijke ontwikkeling ook nog eens (on)gemerkt aan je conditie.

  Je hoeft natuurlijk niet meteen senioren of selectieteams fluiten. Nee hoor, je mag ook bij de jeugd beginnen. Daarbij helpen we je op weg: je krijgt begeleiding van een ervaren scheidsrechter die je voor, tijdens en na de wedstrijd coacht.
  Zo kun je eventueel doorgroeien naar junioren- en senioren wedstrijden. Dat hangt helemaal af van je ambitie en je plezier in het begeleiden van wedstrijden. Daarnaast worden er regelmatig cursussen verenigingsscheidsrechter georganiseerd bij SDV Barneveld, waar je gratis aan deel kunt nemen.

  Nieuwsgierig geworden?

  Wil je een keer een wedstrijd leiden bij SDV Barneveld? Neem contact op met onze coördinator Arbitrage Bertus Bakkenes via arbitrage@sdvb.nl

  Gedragscode binnen SDV Barneveld november 2022SDVB Fairplay logo

rfwbs-slide