• SDV Barneveld MO17-1 verliest nipt!

  17 sep 2022
 • 170922 MO17-1 verliest nipt!
 • Met de nodige afwezigen, pijntjes en blessures vandaag de strijd aangegaan met Hierden MO17-1. Voor de wedstrijd bleken er een paar wat last van enkel, hamstring en niet 100% fit te zijn. Voetballen in de O17 competitie blijkt veel fysieker te zijn dan in de O15. Gelukkig mogen wij in de B-categorie onbeperkt wisselen, waardoor we voorzichtig kunnen zijn als het niet mocht gaan.
  In de eerste helft bleken de beide Maud's niet verder te kunnen waardoor de spoeling heel dun aan het worden is.

  Door: Erwin Hommerson.

  De eerste fase van de wedstrijd speelde zich af rondom de middenlijn zonder dat beide partijen gevaarlijk werden. De dreiging van de tegenstander kwam van de flanken, terwijl wij met name door het midden de aanval zochten. Onze voorhoede had moeite met de fysiek sterkere meiden, ze bleken ook nog eens snel te zijn waardoor wij niet verder dan de 16 meter lijn kwamen en het moesten doen met gestrande rushes van Danique en paar afstandschoten van Anouk.

  Marlin begon vandaag op de rechtsbuiten en dat deed ze heel erg goed door sterk in de duels te zijn en aanspeelbaar te zijn. Waar we deze week veel op getraind hadden kwam vandaag niet uit de verf. De opdracht was breed spelen maar alles ging door het midden waardoor het voetballen lastig werd.

  Een onoplettendheidje aan onze rechterkant zorgde ervoor dat een meisje helemaal vrij kon doorlopen en de 1-0 scoorde. Geen zorgen, want wij schrikken niet van een achterstand en hebben vaak laten zien dat wij terug kunnen knokken maar tot echte aanvallen kwamen we niet. De tegenstander ook niet meer. Inmiddels werd de lucht donkerder en donkerder en kwam er uit de wolken een stortbui van een paar minuten. Gelukkig stond de wind goed en kon de coach lekker droog in de dug-out de aanwijzingen geven.

  De rust kwam als geroepen want de meeste konden wel even een break gebruiken. Even op adem komen, wat suikers toevoegen om weer volle bak te kunnen geven, want wij hoeven hier niet te verliezen. Na rust hadden we nog 1 wissel over waardoor we heel voorzichtig moesten zijn.

  Tweede helft gaf hetzelfde beeld, inclusief een stortbui. Twee keer werden wij teruggefloten vanwege buitenspel helaas. Hierden heeft de 2de helft ondanks het betere veldspel en meer balbezit geen grote kansen meer gehad. Met nog 10 minuten op de klok iets meer risico genomen om iets te forceren.. Marloes naar rechtsbuiten wat meteen voor gevaar zorgde, maar helaas was de aansluiting te laat voor de voorzet. De linksbuiten van Hierden had nog een vlammend schot die Romy H tegen de lat tikte.

  In de allerlaatste seconde kwam Marloes vrij en ze schoot de bal vanaf een meter of 18 net aan de verkeerde kant van de paal, meteen klonk het eindsignaal. Minimaal verlies, maar heel veel geleerd van deze wedstrijd, en als wij met deze inzet alle wedstrijden spelen gaan we vanzelf winnen.

  #trotsopdiemeidenvandeMO17-1
  #dezaterdagisvanons
  #allekippenvliegen
  #sdvb

  Mijn Wedstrijdverslag: MO17-1 strijdend ten onder!

rfwbs-slide