• SDV Barneveld promoveert voor het eerst via de nacompetitie

  28 jun 2022
 • 270622 verslag promoveert blog 2022
 • Barneveld: Het zal u niet ontgaan zijn. SDVB is gepromoveerd naar de hoofdklasse (ehh, vierde divisie). Via de tombola van de nacompetitie.

  Door: Tijmen van Ginkel

  De grote droom van Bart Schreuder is uitgekomen. Toen hij 3 jaar geleden bij SDVB terug kwam, als trainer, zei hij het al: “Ik wil als trainer doen, wat me als speler bij SDVB niet gelukt is; naar de hoofdklasse.” En telkens bleef hij dit doel herhalen. De eerste twee seizoenen werden niet afgemaakt door de Corona pandemie. Maar nu werd dan het eerste complete competitieprogramma afgemaakt. De eerste de beste poging is meteen raak! En dan niet langs de makkelijkste weg. In de competitie was hij er met zijn team al heel dichtbij. Daar komen we later in een seizoensreview wel op terug. Het moest dus via de nacompetitie.

  Voorbeschouwing: Ga je mee naar De Finale van SDV Barneveld?
  Dit was al de zesde keer sinds 2006 dat SDVB aan de nacompetitie deel mocht nemen. Alle andere keren waren we snel uitgeschakeld. 3 uit 19 kanshebbers spelen volgend seizoen in de hoofdklasse. Steeds enkele wedstrijden in een knock-out systeem. Vier er van zijn herkansers uit de hoofdklasse (die zijn overigens alle 4 alsnog gedegradeerd). Maar het zijn allemaal topploegen, die al een prijs te pakken hebben. Hoe moeilijk is dat?

  In onze poule was SDVB de eerste ronde vrij geloot. Dus meteen halve finale en maar 2 wedstrijden ipv 3. Bart zag het grote voordeel: “Je bent na 2 gele kaarten geschorst.” Precies dat overkwam SV Nootdorp. 2 belangrijke spelers,  Taner Bayram en Mitchell Abdoel liepen in de twee wedstrijden een gele kaart op en mochten dus niet meedoen. Er waren dus 3 poules. De andere promovendi c.q. poulewinnaars zijn WNC (Waardenburg) uit 1C en Nieuwenhoorn uit 1B. Wij gaan dus naar de hoofdklasse, die overigens van naam gaat veranderen. Wij gaan naar de vierde divisie. Verder verandert er komend seizoen nog niks. De lagere klassen wel! We gaan weg uit de eerste klasse op een heel gunstig moment, want onder ons (wat klinkt dat hè) gaat een grote reorganisatie plaats vinden. Het aantal eerste klassen moet van 11 naar 8. Dat betekent een enorme extra groep degradanten en dat betekent vechten voor je plekje. De tweede klasse gaat naar 16 enzovoort. Het samenvoegen van zaterdag en zondag voor de divisies wordt een seizoen later ingevoerd. Ik ben benieuwd of SDVB overeind kan blijven in de vierde divisie, maar dat bekijken we wel na de (korte) zomervakantie.

  WE STARTEN 27 AUGUSTUS IN DE VIERDE DIVISIE!!!

  hoofdsponsorgroep blog balk

rfwbs-slide