• SDV Barneveld wint vermakelijke wedstrijd van SDC Putten.

  10 aug 2022
 • 090822 oefenwedstrijd sdvb - sdcp
 • Barneveld: SDVB heeft de tweede oefenwedstrijd wel weten te winnen.
  Door doelpunten van Rico Kuijt en Shan Biwott won SDVB met 2-1 van SDC Putten.
  Doordat veel spelers weer terug zijn van vakantie, gaf Bart Schreuder maar liefst 22 spelers speeltijd.

  Door: Tijmen van Ginkel

  Er zijn weer zoveel spelers aangesloten, dat Bart Schreuder besloot om met twee complete elftallen te spelen. Iedereen kreeg 45 minuten speeltijd. Om dat te realiseren kregen drie jeugdspelers nogmaals de kans om hun talenten te etaleren. (Wessel Staring, Jona Kolkman en Felipe van de Brink). Ditmaal voor zo’n 200 toeschouwers, die naar sportpark Norschoten waren gekomen. Je proefde de gretigheid op het veld. De spelers zijn zich terdege bewust van de concurrentie die er is om een plek in de basis te veroveren.

  SDV Barneveld wint vermakelijke wedstrijd van SDC Putten.

  Nog een compleet selectie team op de bank.

  De wedstrijd begon wat onwennig. Beide teams waren nog zoekende, waarbij Putten wat makkelijker speelde en ook een paar mooie kansen creëerde. Maar Ruben van de Streek stond weer zijn mannetje in het doel en hield de nul. Na een half uur spelen viel het doelpunt onverwacht en tegen de verhouding aan de andere kant. SDCP kreeg de bal niet weg en toen Rico Kuijt op de rand van de zestien de afvallende bal voor zijn voeten kreeg, roste hij hem middendoor net onder de lat binnen, Keeper Joar Terpstra was volkomen kansloos.

  Het leek wel of er daarmee een knop om ging. SDVB nam het heft in handen en het enige wat je deze eerste groep kunt verwijten, is dat de ruststand niet hoger uitviel.
  Zoals gezegd, in de rust werd het complete team gewijzigd.
  Weer was het wennen voor de jongens in deze samenstelling. Ook SDCP wisselde veelvuldig.

  De tweede helft begon dan ook rommelig.
  Domper was het uitvallen van Sil Buikema in de 61e.minuut.
  Hoe ernstig de knieblessure is, zal moeten blijken, maar het was wel schrikken.
  Na de hervatting van de wedstrijd, scoorde Shan Biwott al snel de eerste goal voor zijn nieuwe club. Bij een mooie voorzet van Cem ter Burg torende hij boven alles en iedereen uit en knikte de bal binnen. Vier minuten later scoorde Steijn van Ark nog wel de aansluitingstreffer, maar verder liet SDVB het niet komen.

  SDV Barneveld wint vermakelijke wedstrijd van SDC Putten. 1

  Biwott rechts in actie en doelpuntenmaker van de 2-0 tegen SDCP.

  Komende zaterdag is thuis de derde oefenwedstrijd. Tweede klasser Unicum uit Lelystad komt op bezoek. Zo razen we snel naar de aanvang van de competitie.
  Over twee en een halve week komt Huizen al.

  Fotoreportage: SDVBarneveld - SDCPutten | Melvin Taribuka.

  Opstelling: Ruben van de Streek(k), Thijs Uyterwaal(k), Timo Schefczyk, Milan van Elten, Sil Buikema, Edwin Aben, Roy Bronkhorst, Rico Kuijt, Rob Knul, Shan Biwott, Levi Smit, Kevin Greeven, Thimo Vink, Frits van Roekel, Ramon Houtveen, Kevin Eskens, Maikel Jansen, Thom Houweling, Cem ter Burg, Jona Kolkman, Wessel Staring, Felipe van de Brink,

  Publiek: 200

  Doelpunten:

  1. 1-0 Rico Kuijt
  2. 2-0 Shan Biwott
  3. 2-1 Steijn van Ark
rfwbs-slide