• <
  >
 • SDVB bezorgt DOS’37 de eerste thuisnederlaag

  21 nov 2021
 • Barneveld: SDVB had geen kind aan DOS’37.
  De Vriezenveners werden thuis met een 1-4 nederlaag opgezadeld. De Barnevelders waren heer en meester. Het is al de 5 e overwinning op rij voor SDVB.

  Door: Tijmen van Ginkel

  Bart Schreuder begon met dezelfde startopstelling als in Hierden. Wat dat betreft moest DOS weten wat haar te wachten stond. Er werd een lastige wedstrijd verwacht, want de Vriezenveners, waar trainer Jeroen Niks deze week al bij tekende, hadden thuis nog geen wedstrijd verloren in deze competitie. Toch kwam de 0-1 al na 27 seconden op het scorerbord. Ricardo Mengerink profiteerde van balverlies en schoof de bal in de linker benedenhoek. “Agressief starten en meteen druk zetten, dat is zo belangrijk en dat hebben we goed gedaan.”, zag ook Bart Schreuder. Kwartiertje later lette DOS weer niet op. Rob van Eem lag geblesseerd op de grond, maar SDVB ging door en Zakaria el Biyar zette de stand koelbloedig op 0-2. Na ruim een half uur spelen kreeg DOS haar eerste kans en die ging er prompt in ook. Maar het was SDVB die de dienst uitmaakte. Geconcentreerd, fel, maar fair werd DOS aangepakt. Een paar minuten later was de marge dan ook weer twee: 1-3. Deze keer was Rob van Eem alert bij een vrije trap van el Biyar. Hij kroop voor zijn man en kopte via de grond raak. Op de prima livestream kon ik terug kijken dat het echt een doelpunt van Rob is, hoewel DOS een eigen doelpunt aangaf. Op slag van rust was DOS nog één keer gevaarlijk, maar de bal werd van de lijn gehaald. “We speelden heel gedisciplineerd en Ruben (van de Streek) heeft weinig te doen gehad.”


  complete wedstrijd DOS'37 - SDVBarneveld via YouTube.

  In de tweede helft beet DOS wat meer van zich af en werd de wedstrijd wat rommeliger. Achterin hield SDVB de boel potdicht en naar voren toe kwam er meer ruimte. Daar hadden de Barnevelders wat meer mee kunnen doen. De dik verdiende 1-4 kwam nog wel. Ricardo Mengerink gaf een puike voorzet, die door Jeffrey van Deuveren op waarde werd geschat. “We controleerden de wedstrijd. Ik heb dan ook niet onrustig op mijn stoel gezeten. Iedereen scoorde een voldoende en we hebben onze kwaliteiten goed uitgebuit. Maar het kan nog beter. Met zo’n bank zal er veel onderlinge strijd blijven. Niemand kan er gerust op zijn. Er zit nog veel rek in deze groep.”, aldus de trainer. Door de vierde overwinning op rij heeft SDVB zich goed in de kopgroep op de ranglijst genesteld. DZC’68 heeft vandaag de eerste periodetitel gewonnen.

  Opstelling: Ruben van de Streek (k), Ivar van Beek , Rick van Walsem (82. Milan van Elten), Sil Buikema, Edwin Aben, Roy Bronkhorst, Rob van Eem (64. Rico Kuijt), Zakaria El Biyar (72. Wilbert Thomassen), Rob Knul, Jeffrey van Deuveren, Ricardo Mengerink.

  Publiek: 20
  Scheidsrechter: L.A. Hartemink
  Geel SDVB: geen

  Doelpunten:
  01. 0-1 Ricardo Mengerink
  17. 0-2 Zakaria el Biyar
  32. 1-2 Wout Kikkert
  36. 1-3 Rob van Eem
  65. 1-4 Jeffrey van Deuveren

  SDVB1 archief, via VoetbalNederland.nl

rfwbs-slide