• banner Blauw wit is onze glorie, SDVB is onze club
 • SDVB in de Media: Pechvogel Ruano Taribuka: ‘Mijn seizoen is helaas over’

  3 nov 2021
 • BARNEVELD ,,Ik vrees dit seizoen niet meer in actie te komen wegens mijn achillespeesblessure. We gaan weer vol voor een succesvolle revalidatie.” SDVB-aanvaller Ruano Taribuka zit niet bij de pakken neer. Het 21-jarige talent raakte zaterdag tegen Go Ahead Kampen zwaar geblesseerd, na zijn kruisbandkwetsuur een tweede zware tegenvaller.

  Het gebeurde op een ogenschijnlijk onschuldig moment, zo kijkt de Barnevelder terug op afgelopen weekend. ,,Ik wilde een hoge bal aannemen en me klaarmaken voor een sprint toen het in mijn kuit leek te schieten. Die waren tijdens de wedstrijd namelijk al een beetje zwaar geweest. Maar toen ik eenmaal op de grond lag, trok er een raar ‘slaperig’ gevoel mijn voeten door. Wel had ik wat voelen knappen dus ja, dat er wat mis was, was helaas ook snel duidelijk. Of ik gelijk dacht ‘daar gaan we weer’? Nee eigenlijk was ik zover nog niet, het was vooral balen dat ik uitviel eigenlijk. Ik speelde voor het eerst weer in de basis en het ging op zich aardig goed. Extra zuur dus dat ik nu weer langs de kant sta wegens deze gescheurde achillespees.”

  KRUISBAND Taribuka heeft dus vaker met het revalidatiebijltje gehakt. ,,Helaas wel, ik ben enkele jaren geleden door mijn knie gegaan en had mijn kruisband afgescheurd. Revalidatie is goed gegaan, bij het KNVB-centrum in Zeist. Op dit moment weet ik nog niet hoe ik het traject in ga, het is eerst deze flinke domper incasseren en dan wachten tot het gips er over enkele weken af mag. Dat duurt tussen de zes en twaalf weken dus ja, dat is ook nog wel lang. Daarna kijken we wel waar en hoe we revalideren.” Hij toog zaterdag direct naar het ziekenhuis na het moment op sportpark Norschoten. Taribuka had nog wel meegekregen dat zijn elftal met 3-2 won van Go Ahead Kampen. De dag ervoor had hij trainer Bart Schreuder aan de lijn gehad. ,,Hij zei dat Rob Knul (een andere SDVB-spits, JJ) op elk moment vader kon worden waardoor ik als centrale aanvaller de kans zou krijgen. De wedstrijd zelf was ook spannend en zoals gezegd speelde ik aardig. Toen ging het daarna dus helaas mis.”

  ‘VOELT ANDERS’ Zijn tweede zware blessure levert een andere benadering op bij de Barnevelder, die Media en Vormgeving studeert aan ROC Midden Nederland in Amersfoort. ,,Natuurlijk is het geen goed teken dat ik er weer uitlig, maar ik ben positief. Het kan wel komen dat het echte besef later nog komt, maar nu gaat het verder op zich aardig.” Vorige keer kon hij negen maanden niets met een bal. ,,Toen kon ik rustig aan beginnen met trainen en een maandje of twee later kreeg ik mijn eerste wedstrijdminuten. We gaan nu weer voor goed herstel!” Hij kreeg veel reacties, al dan niet op zijn eigen telefoon, dan wel via ‘SDVB-huisfotograaf’ en vader Melvin. ,,Hij had het op Facebook gegooid en heel veel reacties gekregen. Ja, dat doet mij goed natuurlijk. Verder liep mijn eigen telefoon ook aardig over, van bekenden en publiek van bij de wedstrijd.” En nu? ,,Vooral examen doen, dat kan gelukkig vanuit huis…”

  Jurre Jochemsen.

  bron: Barneveldse krant.

  SDVB in de Media: Pechvogel Ruano Taribuka: ‘Mijn seizoen is helaas over’ 1

rfwbs-slide