• SDVB interview met: Evert van Beek: ”Zonder pit geen groei.”

  16 jan 2022
 • Evert van Beek: ”Zonder pit geen groei.” Evert van Beek: ”Zonder pit geen groei.”

  Barneveld- Evert van Beek uit Hoevelaken is intussen al 20 jaar trainer bij SDVB.
  Enthousiasme, passie en plezier spatten er nog steeds van af…
  Hij begon als hoofdtrainer van de C-selectie in de reserve 1e klasse en werd later assistent bij het tweede (hoofdklasse). “Mijn specialiteit is: Verbinden. Een team vormen en bij elkaar houden. Dat vertrouwen opbouwen met de jongens, dat is fantastisch.”

  Door: Tijmen van Ginkel

  Evert vormt een twee eenheid met Joeri Pieterse.
  Het tweede elftal van SDVB, dat onder hun leiding staat, strijd om het kampioenschap in de reserve hoofdklasse. Joeri heeft bijgetekend en dus Evert ook, zoals een twee eenheid betaamt.

  Vorig seizoen was het lang onzeker of je wel door zou kunnen gaan?
  Ja, ik had problemen met mijn heup. In april heb ik een heupprothese gekregen. En dat is fantastisch gelukt. Ik had enorm veel pijn, maar dat is grandioos opgelost door de orthopeed in het ziekenhuis Meander. Als je last van je heup hebt, door slijtage of zo, dan is dat een aanrader, echt waar.

  Je werkt bij defensie?
  Ik werkt dit jaar 43 jaar bij defensie. Ik ben op 17 jarige leeftijd als monteur bij de tankwerkplaats in Leusden begonnen en doe dat nog steeds.

  Je bent al bijna vanaf die tijd bij SDVB betrokken?
  20 jaar geleden ben ik door Wilco van Dijk naar SDVB gehaald. Ik stopte als trainer van de A1 in Terschuur, toen belde Wilco: “Wil jij trainer van het derde worden?” Ik heb ja gezegd en ben niet meer weggegaan.

  Het 3e was toen de C-selectie?
  Ja, dat was een jaar of tien. Toen hebben ze het derde ook B-selectie gemaakt. Dat was een hele goede zet. Dat was fantastisch, want jongens die de basis niet haalden in het tweede, konden hier rijpen.
  We speelden eerste klas. Ook tegen Nunspeet2 en Bennekom2, gerenommeerde teams.
  Sommigen konden later doorstromen naar het 2e of zelfs het 1e. Daar is Pieter Jansen een voorbeeld van en Geert van de Veen ook.

  Deze constructie kon SDVB niet volhouden, zou dit nog terug komen?
  Een jaar of drie geleden ging het niet meer. Je moet wel genoeg spelers hebben.
  Voor 3 elftallen heb je wel 52 spelers nodig.
  Het zou wel mooi zijn als dat weer eens terug komt,
  Je bouwt dan wel iets op. Er zijn spelers die het net niet redden in het eerste-, of tweede jaar, maar later wel door kunnen stromen.

  Nu ben je assistent van het tweede?
  Ik heb de papieren niet voor hoofdtrainer. Maar wat ik nu doe, daar voel ik me prima bij.
  Nu doe ik het met Joeri Pieterse samen. We zijn een twee eenheid. We bespreken alles en doen alles samen. Hij is eindverantwoordelijk en ik loop er tussendoor. Er is wederzijdse vertrouwen tussen mij en de spelers.
  Wat is jouw specialiteit? Conditie, techniek, tactiek?
  Ik heb eigenlijk niet echt een specialiteit. Ik mag graag met de jongens werken.
  Gewoon de oefeningen doen.
  Verbinden, dat is mijn specialiteit. Een team vormen en bij elkaar houden.

  Evert van Beek: ”Zonder pit geen groei.” 1

  SDV Barneveld 2 seizoen 2021-2022.

  Wat vind je van de ontwikkelingen bij SDVB in 20 jaar?
  De club heeft zich gigantisch ontwikkeld in 20 jaar,
  De spelers worden steeds beter. Ze worden beter begeleid.
  Het niveau is enorm omhoog gegaan. Het is veel beter geworden.
  Hoe de teams serieus worden genomen. Dat is echt perfect.

  Hoe zie jij de concurrentie tussen JO-23 en tweede elftallen?
  Dan vind ik niet goed. Ik vind het slecht als een club kiest voor JO-23.
  Jongens die terug komen van het eerste voor herstel ofzo kunnen niet uit de voeten.
  Of laatbloeiers, die moeten weg bij de club omdat ze niet meer selectie kunnen voetballen.
  Dus ik vind het een heel slecht idee.
  Eerder met het derde en nu met het tweede ben je aan het opleiden, samen met ervaren spelers. De spelers bij elkaar houden en plezier geven. Fysiek sterker maken en het idee achter voetbal overbrengen.
  Ik heb altijd een spreekwoord: Zonder pit geen groei.” En dat met passie en plezier.

  Heb je nog een boodschap voor de lezers?
  Ik hoop dat we gauw weer lekker voetballen en de sociale contacten hebben.
  Plezier maken en gezond blijven, dat is het allerbelangrijkste.

  Evert van Beek: ”Zonder pit geen groei.” 2

  Evert van Beek als assistent van SDV Barneveld 2.

rfwbs-slide