• <
  >
 • SDVB is al zeker van de knock-out fase.

  12 sep 2021
 • Barneveld: Met een 3-0 overwinning is SDVB al door in de KNVB beker.
  Union speelde gretig en probeerde wel te voetballen, maar
  SDVB was duidelijk een maatje te groot.

  Door: Tijmen van Ginkel

  Met vrijwel dezelfde basis begon Bart Schreuder aan de tweede bekerwedstrijd. Union uit Malden kwam op bezoek. Voor Bart Schreuder een mooie gelegenheid om verder te bouwen aan zijn nieuwe concept 5-3-2. Mooi om te zien hoe langzaam maar zeker dit concept aanslaat. Hoewel het nog wisselvallig is, zeg maar bij vlagen rommelig, zie je met name de opkomende backs in hun rol groeien. Het was dan ook terecht dat Ivar van Beek man of the match werd. Union is een jonge, gretige ploeg in de zondag 2e klasse. Ze begonnen ook geconcentreerd en mochten de eerste kans op laten tekenen. In de 20e minuut lukte bij SDVB dan eindelijk de eerste mooie combinatie. Rob Knul gaf de bal mee aan Ivar van Beek.
  Die trok op naar de achterlijn en trok de bal hard voor. De instormende Rico Kuijt knalde onhoudbaar binnen. Vijf minuten later dacht Rico op soortgelijke wijze de 2-0 binnen te schuiven, maar tot zijn eigen afschuw vloog het leer langs de verkeerde kant van de paal.
  Op slag van rust kreeg Rob Knul nog een mooie kans, maar dat was het dan ook wel.
  Eén kans voor Union en drie voor SDVB in de eerste helft is mager en toch heeft het publiek zich niet verveeld. De situaties dropen van potentie, maar werden te slordig uitgevoerd.

  Na de thee ging Union weer vol vuur op zoek naar de gelijkmaker, maar de defensie van SDVB gaf geen centimeter weg. Na 10 minuten werd de dadendrang van de Maldenaren gebroken. Union verdedigde slordig uit en SDVB nam over. Ricardo Mengerink werd weg gestuurd en ging alleen op de keeper af. Hij was niet zelfzuchtig en gaf de bal af aan Rob Knul, die in een leeg doel mocht schieten. Voor Bart Schreuder het signaal om de hele middenlinie te vervangen. In deze periode was er nog even een korte opleving voor Union.
  Ingo Custers schoot in kansrijke positie over. Het laatste half uur was gallerieplay van SDVB.
  Het leverde slechts 1 doelpunt op. Het was wel de mooiste van de wedstrijd en weer van Rob Knul. Hij werd prachtig weggestoken door Stan van Rootselaar en verschalkte de keeper met een stiftje. In de allerlaatste minuut kwam Union ook nog eens met 10 man te staan. Doelman
  Bas Burgers vloerde de doorgebroken Ricardo Mengerink (ver buiten de zestien) en scheidsrechter Hoving kon niet anders dan de kaart trekken. Jammer, want het was er helemaal de wedstrijd niet naar. Doordat de andere drie ploegen in de poule nu allemaal minimaal 1x verloren hebben en er 2 ploegen door gaan, kunnen de Barnevelders niet meer op de derde plaats eindigen.

  SDVB is al zeker van de knock-out fase.

  Ivar van Beek Man of the Match

  Opstelling: Jeroen van Binsbergen(k), Ivar van Beek, Rick van Walsem, Milan van Elten, Sil Buikema, Edwin Aben, Zakaria El Biyar(61.Stan van Rootselaar), Roy Bronkhorst(61.Rob van Eem), Rico Kuijt(73.Ramon Houtveen), Ricardo Mengerink, Rob Knul(69.Ruano Taribuka)

  Fotoreportage: Melvin Taribuka

  Publiek: 350

  Scheidsrechter: P. J. Hoving uit Arnhem

  Geel SDVB: Milan van Elten
  Rood Union: Bas Burgers

  Doelpunten:
  20. 1-0 Rico Kuijt
  56. 2-0 Rob Knul
  69. 3-0 Rob Knul

rfwbs-slide