• SDVB MO15-2 Halve wedstrijd en plezier!!

  10 okt 2020
 • SDVB MO15-2 - 10 oktober 2020

  Halve wedstrijd en plezier!! Vandaag de uitwedstrijd naar Fortissimo in Ede. Voor het eerst met het complete team naar een wedstrijd! Alleen Anouk kon niet meespelen, de reden is bekend. Voor de wedstrijd bleek dat Fortissimo niet genoeg speelsters had, de eerste helft zouden ze starten met 10 en de tweede helft met 9 omdat er een speelster met haar eigen team mee moest gaan doen. Ze bleken dit al bij meer wedstrijden gehad te hebben. Wat is het toch fijn dat wij bij SDVB zoveel meidenteams hebben. Bij aanvang bleek dat er ook nog een speelster niet op kwam dagen bij de tegenstander, dus konden ze maar met 9 meiden beginnen. Wij besloten dat we met 10 meiden zouden beginnen, balen natuurlijk omdat we trainen met 11 meiden. Maar bovenal willen wij het wel sportief houden.

  SDVB MO15-2 Halve wedstrijd en plezier!! 2  SDVB MO15-2 Halve wedstrijd en plezier!! 6

  Nadat de spelerspassen waren gecontroleerd mochten wij aftrappen, Gaby bracht de bal in beweging en ging meteen diep waarop een lange bal volgde en Gaby op de keepster af kon stormen, met een poeier schoot ze op de goal. Het schot was de keepster te machtig en stuiterde over de doellijn. Dit was in mijn trainers carrière de snelste goal ooit. Welgeteld 16 seconden en 2 speelster die de bal hadden aangeraakt zette de 0-1 op 't bord. Wat je noemt een vliegende start. In vergelijking met vorige week kregen onze wit blauwe leeuwinnen de bal niet goed rond en creëerden weinig kansen. Fortissimo kreeg een beetje de overhand, ondanks onze overtal situatie. Uit een slimme corner en een meisje wat de bal goed vrij speelde werd het met een afstandsschot 1-1, helaas was die bal Fleur te machtig. Fleur speelde overigens verder een foutloze wedstrijd en ze was steeds scherp en op tijd bij de bal.

  SDVB MO15-2 Halve wedstrijd en plezier!! 4   SDVB MO15-2 Halve wedstrijd en plezier!! 3

  Na een paar omzettingen werden wij weer sterker en schoot Gaby 1 op 1 op de paal en Meredith vuurde een schot net naast. In minuut 23 was het wel hangen voor Meredith, een geplaatst schot in de hoek betekende de 1-2, nu doordrukken om vaker te scoren. Helaas bleef het veldspel erg tam en vlak. In de rust bleek dat de tegenstander wegens blessures nog maar 6 meiden over had, te weinig om te spelen natuurlijk. Ze stelden voor om de wedstrijd gewonnen te geven aan ons en nog een leuke 2de helft te spelen met een aantal meiden van ons bij hun om 10 tegen 10 te spelen. Dat vond iedereen eigenlijk wel een goed idee, want het was heerlijk weer om te spelen. De meiden die bij ons wissel zaten sloten aan bij Fortissimo. Met Romy een weddenschap aangegaan dat als ze zou scoren ze een chocoladereep zou krijgen. De scheidsrechter (die prima floot en alles goed onder controle had) begreep de situatie en deed vrolijk mee. De meiden lekker hun gang laten gaan en bijna niet gecoached, maar echt genoten van het plezier wat de meiden met elkaar en de tegenstander haddende meiden met elkaar en de tegenstander hadden.

  SDVB MO15-2 Halve wedstrijd en plezier!! 2

  De scheidsrechter had nog nooit een rode kaart gegeven en wilde dat wel eens een keer doen had hij aangegeven bij de trainster van Fortissimo. Richting het einde van de wedstrijd stuurde hij 2 toeschouwers van het veld (dit bleken 2 vrienden van hem te zijn). Hier werd door iedereen smakelijk om gelachen. In de allerlaatste seconde gaf de scheidsrechter een voor mij onnodige penalty aan het team van Romy. Dus mocht Romy aanleggen vanaf 11 meter en schoot ze de bal bijna door het net heen. We hebben samen  het doelpunt gevierd en ik zal naar de supermarkt moeten.

  SDVB MO15-2 Halve wedstrijd en plezier!! 1 

  Al met al een rare wedstrijd vandaag, maar het plezier wat ervan afstraalde van alle meiden was voor mij de winst van de dag!! Na de wedstrijd nog even een foto van alle meiden gemaakt om deze dag vast te leggen. Vanwege de vakantie volgende week geen wedstrijd, over 2 weken staat de uitwedstrijd tegen Otterlo op het programma. Hopelijk dan weer zo voortvarend van start.

  Gaby ⚽

  Meredith ⚽

  Grtz Erwin Hommerson

rfwbs-slide