• <
  >
 • SDVB MO15-2 wint op karakter!!

  27 sep 2020
 • Op karakter!!

  Vanochtend met 13 meiden vertrokken naar Ede voor de uitwedstrijd tegen de MO15-2 van DTS. Na de eerste overwinning van afgelopen woensdag was er vertrouwen gekweekt en hadden de meiden er stuk voor stuk zin in. Gelukkig waren Fleur, Fenne en Julia weer van de partij.
  Vanwege de corona regels bleek er geen kleedkamer beschikbaar, dus konden we meteen door naar het veld voor de warming-up. We werden keurig ontvangen door de tegenstander en de coach van DTS was zo vriendelijk om ook onze waterzak te vullen.

  Na de gezamenlijke opwarming en rek-en strek oefeningen iedereen individueel moed ingesproken en tips gegeven. In positie blijven, elkaar coachen, plek overnemen, van afstand schieten (hierover later meer), combineren etc.
  SDVB MO15-2 wint op karakter!!
  De scheidsrechter was inmiddels gearriveerd en de bal kon gaan rollen. We wisten niet goed wat we van onze tegenstander konden verwachten en we starten erg rommelig, veel balverlies en we kregen de bal niet bij de goede kleur. Bij de tegenstander lukte dat langzamerhand beter, zonder dat er eigenlijk grote gevaren voor beide goals waren.
  Toch was het in de 15de minuut onze Romy die met een prachtige goal de eerste goal maakte, helaas wel in ons eigen doel. 1-0 voor de thuisploeg. Geen paniek, niks aan de hand, rustig proberen te blijven voetballen. Maar daar bleek geen sprake van en was het via een prima afstandschot inmiddels 2-0 geworden. Fleur dook naar de goede hoek, maar de bal bleek onhoudbaar.
  Oei, nu moesten we wat verzinnen en na wat omzetingen kwam er meer voetbal in de ploeg. Meredith die zichzelf goed vrij kon spelen aangemoedigd om van afstand te schieten, en 2 minuten voor rust was het hangen na een schot van Meredith. De aansluiting was gevonden en met nog 2 minuten op de klok ging het gas erop en werd er gestreden om elke bal. Gaby zette vanaf links goed door en met een actie en een hard schot in de hoek (jaja) was het alweer 2-2.
  Fuut Fuut Fuut, meteen rust. Even bijkomen en de tactiek doorgenomen. Doorgaan zoals we geëindigd waren was het devies.

  SDVB MO15-2 wint op karakter!! 2 SDVB MO15-2 wint op karakter!! 1
  Vanaf minuut 1 in de tweede helft waren we de betere partij wat resulteerde in een aantal mooie combinaties, voorzetten, scrimmages, corners, geblokte schoten.
  Af en toe probeerde de tegenstander een aanval op te zetten maar Lieke en Romy hielden het achterin potdicht. Na drukte voor de goal bij de tegenstander was het Jiska die op de goede plek stond en met een bekeken schuiver vanaf een meter of 14 de bal keurig in de linkerhoek schoot, wat waren de meiden blij met de voorsprong maar ook helemaal voor Jiska die haar eerste doelpunt maakte!
  Hierna kregen we nog een aantal kansen om de score te vergroten, helaas bleek de eindfase net niet goed of stond de keeper in de weg op schoten van Fenne, Amina en Anouk. Meredith had blijkbaar thuis een nieuwe bal nodig wat ze besloot er via nog 2 afstandschoten er maar een hattrick van te maken. Al met al een wedstrijd waar alles inzat tegen een leuke sportieve tegenstander.

  Maar het mooist van allemaal is om de blijdschap te zien als ze met z'n allen een doelpunt vieren, en de kleine verbeteringen per week te zien. Hier groeit iets moois met deze meiden, let maar op!!

  Meredith 3x⚽⚽⚽
  Gaby 1x⚽
  Jiska 1x⚽

rfwbs-slide