• banner Blauw wit is onze glorie, SDVB is onze club
 • SDVB2 wint met dubbele cijfers van DTS'35 Ede2.

  13 sep 2020
 • sdvBarneveld2 wint met dubbele cijfers van DTS'35 Ede2.

  Zaterdag 12 september.

  Het zonnetje schijnt boven sportpark Norschoten. En ook voor het 2e elftal van trainer Joeri Pieterse in de voorrondes van de beker. Met grote getallen werd er gewonnen in de 1e ronde tegen DTS'35 Ede3 met 4-0, 2e beker ronde uit tegen Terschuursche boys2 gingen de punten met de eindstand 0-5 mee naar Barneveld.

  SDVB2 wint met dubbele cijfers van DTS'35 Ede2. SDVB2 wint met dubbele cijfers van DTS'35 Ede2. 1

  Dus stond er misschien wel een zwaarder klus tegen DTS'35 Ede2 te wachten voor de mannen van Joeri  Pieterse en Evert van Beek. Met een sterke basisteam ging de start toch erg moeizaam voor SDVB2. Maar met veel druk zetten kwam DTS'35 Ede2 moeilijk aan de bal. De buitenkanten werden goed benut met Ruben Smit en Ruano Taribuka maar toch belande het eerste doelpunt niet achter de doelman van DTS2. Pas na 20 min. waren daar de eerste zonnestralen voor SDVB2 via Rob van Eem die de aanval blokt van DTS2 en vervolgens Ruano aanspeelt en de bal klaar legde voor Stan van Rootselaar en tikte de bal in het net 1-0.

  SDVB2 wint met dubbele cijfers van DTS'35 Ede2. 2 SDVB2 wint met dubbele cijfers van DTS'35 Ede2. 3

  Kort na de 1-0 kopte linksback Thom Houweling de bal achter de doelman van DTS2. In de 38e min een schot van Iwan van de Hudding die de 3-0 op het scorebord zette. En een minuut later net als de 1e doelpunt een actie vanaf rechts en Stan van Rootselaar zet de 4-0 voor rust op het scorebord.

  Na de rust bleven Ruben Overeem, Iwan en Thom achter in de kleedkamer voor Stefan Schuring, Gerwin Overeem en Stan Grotenhuis. Al snel werd in de 48e min. de 5-0 er van een afstand hard in geschoten door Koen Nijhuis. Nadat het publiek dacht nou dit was het wel zet weer van Rootselaar ook nummer 6 achter zijn naam. En waar was DTS2? namelijk niet in de wolken, want die pakte wel in lucht boven sportpark Norschoten. Hoe meer bewolking er kwam hoe meer zin kreeg Stan van Rootselaar want doelpunt nummer 7 komt in de 62e min. op het scorebord ook achter zijn naam. DTS2 kwam in de 2e helft er moeilijk aan te pas met Koen Nijhuis en Rob van Eem was er geen doorkomen voor de ploeg uit Ede. In de 61e min. werd Bart voor Bart gewisseld Verbeek maakt plaats voor van Dijk. Aanvaller Ruben Smit neemt doelpunt nummer 8 voor zijn rekening. En als je denkt voor wie is de volgende... ja hoor daar is ie weer van Rootselaar glijdt de 9 in het net 70e min.

  SDVB2 wint met dubbele cijfers van DTS'35 Ede2. 6 SDVB2 wint met dubbele cijfers van DTS'35 Ede2. 7 SDVB2 wint met dubbele cijfers van DTS'35 Ede2. 5

  Aanvoerder Ramon geeft aan haast te maken laten we het nu ook afmaken en de 10 op het scorebord zetten, lukt dat? SDVB2 wordt een beetje slordig en DTS2 komt in de buurt van doelman Thijs Uyterwaal die ook een keer de bal mag raken en een rustige bekerwedstrijd beleeft. Het einde nadert en SDVB2 probeert weer aan te vallen, Smit denkt... die 10 is van mij maar het lukt net niet. De doelman van DTS2 houdt de dubbel nog ff tegen. Taribuka zet via links de aanval in en legt de bal pan klaar en doelpunt nummer 10 is voor aanvoerder Ramon Houtveen. 85e minuut de dubbel zit erin maar kan helaas niet op het scorebord gezet worden. En scheidsrechter Nooteboom vindt het ook prima zo, en fluit de bekerwedstrijd af.

  sdvBarneveld2 door de bekerpoule met 0 doelpunten tegen. Volgende week gaat de reis richting Aalten voor de competitie in de Hoofdklasse-A tegen AZSV2.

  Fotoreportage sdvBarneveld2 - DTS'35 Ede2  Melvin Taribuka.

rfwbs-slide