• SDVBarneveld interview: met 75% eigen jeugd in de 4e Divisie

  30 jul 2022
 • interview 75% eigen jeugd 080722
 • SDV Barneveld gaat met 75% eigen jeugd de 4e Divisie in. Ik sprak Kevin Greeven en Shan Biwott.

  Barneveld- Het streven bij SDVB is: Meer eigen jeugd door laten stromen naar de A-selectie. Makkelijker gezegd dan gedaan. Maar de TC van SDVB heeft een wereldprestatie geleverd. 18 van de 24 selectie spelers worden betiteld als “eigen” jongens. De afspraak is: Jongens/meisjes die bij SDVB zijn opgeleid, of langer dan 5  jaar bij SDVB voetballen gelden als eigen jeugd. De andere noemt Bart: “Gerichte versterkingen.” Dat zijn er komend seizoen 6 van de 24. Nu komt de mooie klus voor Bart Schreuder; Hij mag proberen met deze selectie te handhaven. Hoe? Daar komen we later op terug.

  Er is iets bijzonders aan de hand met deze selectie. Er spelen maar liefst 10 SDVB-ers uit het bouwjaar rond de eeuwwisseling! Die hebben in diverse samenstellingen in de jeugd al samen gespeeld. Deze tien spelers zijn: Roy Bronkhorst, Kevin Greeven, Thom Houweling, Ramon Houtveen, Maikel Jansen, Rico Kuijt, Frits van Roekel Levi Smit, Ruano Taribuka en Thijs Uyterwaal. Een gouden lichting. Via ons You-Tube SDVBvoetbal kanaal zijn een aantal spelers terug te zien, vanaf de F-jes tot B1, bijv. SDVB c1 - Lelystad c1 29 november 2014.

  Enkele nieuwe spelers heb ik al aan u voorgesteld. Hieronder stel ik nog 2 spelers kort aan u voor, die van DOVO (Kevin Greeven) en van VVOP (Shan Biwott) naar SDVB komen. Na de vakantie, in de voorbereiding, wil ik nog de nieuwe eigen spelers (Ryan, Thom, Ramon, Seth en Frits) kort aan de tand voelen.

  Door: Tijmen van Ginkel

  Staf:
  De technische staf is vrijwel ongewijzigd. Alleen Barend Kolkman stopt. Daar komt geen vervanger voor. Bart Schreuder heeft 2 seizoenen bijgetekend en de rest blijft ook.

  Selectie:
  De selectie is rond. Als laatste is Kevin Greeven thuis gekomen. Het is een forse A-selectie geworden van 24 man, maar die heb je ook wel nodig in een 4e divisie met 30 competitiewedstrijden. De gemiddelde leeftijd is slechts 22 jaar. Acht spelers zijn vertrokken of gestopt en daar komen dan 10 namen voor terug

  We hebben afscheid genomen van:
  Ivar van Beek, Jeroen van Binsbergen, Jeffrey van Deuveren, Rob van Eem, Stan van Rootselaar, Wilbert Thomassen, Lesley de Vette en Rick van Walsem. Mannen bedankt voor jullie sportieve inzet voor SDV Barneveld.

  De nieuwe selectie:
  Edwin Aben, Shan Biwott, Zakaria el Biyar, Roy Bronkhorst, Sil Buikema, Cem ter Burg, Milan van Elten, Kevin Eskens, Ryan van Ginkel, Kevin Greeven, Thom Houweling, Ramon Houtveen,  Maikel Jansen, Rob Knul, Rico Kuijt, Ricardo Mengerink, Seth Reemst (k), Frits van Roekel, Timo Schefczyk, Levi Smit, Ruben van de Streek (k), Ruano Taribuka, Thijs Uyterwaal (k) en Thimo Vink

  Later volgt de lijst met rugnummers.

  Waar speelden de nieuwkomers afgelopen seizoen?

   1. Shan Biwott (VVOP)
   2. Cem ter Burg (Eemdijk)
   3. Ryan van Ginkel (eigen jeugd)
   4. Kevin Greeven (DOVO)
   5. Thom Houweling (eigen jeugd)
   6. Ramon Houtveen (eigen jeugd)
   7. Maikel Jansen (Sparta Nijkerk)
   8. Seth Reemst (k) (eigen jeugd)
   9. Frits van Roekel (eigen jeugd)
   10. Timo Schefczyk (NSC)

  SDV Barneveld gaat met 75% eigen jeugd de 4e Divisie in.Shan Biwott: “Ik wil beginnen.”
  Deze 18 jarige middenvelder uit Voorthuizen is een groot talent. Hij werd begeerd door vele clubs, waaronder DVS’33, IJsselmeervogels en VVOG. “Ik studeer MBO Sport en Bewegen in Amersfoort. Daar zit al veel sport en stage in dan is het best wel pittig om er voetbal met drie keer in de week trainen naast te doen. Bovendien wilden de grote clubs mij in de jeugd inpassen. SDVB is lekker dicht bij huis en daar mag ik bij de A-selectie aansluiten.” “Het liefst speel ik op 10, maar het mag ook links- of rechts midden zijn. Ja, ik scoor best wel makkelijk. Gemiddeld meer dan 10 per seizoen tot nu toe. Mijn snelheid? Ja, die is denk ik wel aangeboren. Mijn vader was prof marathon loper en heeft nu een eigen bedrijf sport massage.” “Ik zat op de tribune bij de penalty’s tegen Sliedrecht. Wat was dat dan spannend! Daar zit je dan toch wel anders naar te kijken. Ik heb er heel veel zin in. Ik wil beginnen. 30 juli al, mooi toch?”

  Wij heten Shan van harte welkom op sportpark Norschoten.

  SDV Barneveld gaat met 75% eigen jeugd de 4e Divisie in. 1Kevin Greeven: “Terug bij mijn oude team.”
  De 20 jarige back is in 2016 van SDVB C1 naar Go Ahead Eagles gegaan. Via DOVO komt hij nu terug op het oude nest: “In de C1 2014-2015 speelden we 3e divisie met een heel talentvol team.
  Daar speelde ik onder anderen samen met Roy, Ruano en Levi.” Nu komt Maikel ook terug. Die zit ook in mijn vrienden groep, dat maakt het allemaal wel speciaal. Ik speel op de linkerflank, meestal linksback, maar kan ook linkshalf. Vooral in de overlap ben ik sterk, om dan de voorzet te geven. Ja, ik kon nog komen, omdat ik me voor de zekerheid al op 13 juni had laten overschrijven naar SDVB. Mijn stage op Malta liep op niets uit en dus zat ik in Veen op de tribune. Ik wist toen al dat ik zou komen en dan zit je toch anders naar zo’n wedstrijd te kijken. Wat een spannende finale… Laten we er een mooi seizoen van maken voor de fans. Ik weet niet precies wat de doelstelling is, maar dat zal zeker handhaven zijn. Daar ga ik dan ook voor.

  Kevin heten we ook van harte welkom op het oude nest.

  Een fijne (korte) vakantie gewenst.

  6 augustus start de eerste oefenwedstrijd, en zaterdag 27 augustus start de competitie in de 4e divisie!!!

  SDV Barneveld gaat met 75% eigen jeugd de 4e Divisie in. 2

  bron: voetbal.nl

rfwbs-slide