• <
  >
 • SDVBarneveld knokt zich naar de eerste driepunter.

  11 okt 2020
 • Barneveld:  Een verdiende 2-0 zege op DOS’37 brengt SDVB terug in de middenmoot. Oogstrelend was het allemaal nog niet, ook niet op de perfecte stream op YouTube, maar daar draaide het ook niet om deze middag. In de regen moest er gewonnen worden, kan niet schelen hoe. De Barnevelders knokten zich naar de eerste overwinning in deze competitie.

  Door: Tijmen van Ginkel

  Ook voor DOS’37 gold dat een overwinning zo langzamerhand broodnodig is. Maar zij blijft in de kelder van 1D achter. SDVB begon goed aan de wedstrijd.
  Al in de 8e minuut kopte Koen Nijhuis de eerste de beste corner in de verre hoek binnen. Beter kon hij zijn basis debuut bij SDVB niet vorm geven: “ Heerlijk, dit geeft een goed gevoel. Ik heb veel op de bank gezeten en kreeg nu de kans. Dan moet je het gelijk laten zien.“.

  Al snel daarna verloor DOS smaakmaker Michel Kamphuis met een blessure. Het kostte DOS veel moeite om in een ritme te komen. Een half uur lang bleef SDVB de boven liggende partij, echter zonder grote kansen te creëren.

  “Ik denk dat de eerste dertig minuten voor ons waren en dat het daarna meer gelijk op ging.”, aldus Bart Schreuder. Daarna pakte DOS de draad een beetje op. Ze kreeg een paar corners en in de 38e minuut ook de eerste kans. Het verontrustte Keeper Ruben van de Streek niet echt.

  In de rust kon Bart Schreuder wat dingen recht zetten. ”Niet echt, ik heb er vooral op gehamerd dat het een knokwedstrijd zou worden en dat we niet moesten verzaken. ”Dat werd meteen ter harte genomen met een tweetal mooie kansen. Doordat het maar 1-0 bleef, bleef de angst ook in de wedstrijd. Halverwege de tweede helft claimde DOS’37 een penalty wegens hands, maar de uitstekend leidende scheidsrechter Hoving wees dit gedecideerd van de hand.

  Dat was meteen ook het laatste wapenfeit van DOS. Je zag de krachten daar wegvloeien. Koen Nijhuis: “De 2e helft was puur knokken, voor elke meter. Gelukkig maakte Rico (Kuijt) in de blessuretijd aan alle twijfel een eind. Maar dat hadden we al veel eerder moeten doen,” Hierbij duidde Koen op de laatste 20 minuten, waarin SDVB kans op kans kreeg.

  DOS kon geen vuist meer maken. Typerend was een krampgeval van Menno Kamphuis. Hij had alles gegeven, maar de Barneveldse verdediging gaf geen krimp.

  In de 93e minuut ging de zesde kans er dan toch eindelijk in. “Voetbaltechnisch was het wat minder, maar we hebben niets weggegeven en verdiend gewonnen.”, was de conclusie van Bart.

  Doordat zelfs de koploper (Go Ahead Kampen) al drie punten verspeeld heeft, is de schade voor SDVB nog te overzien.

  Als alles door gaat, dan spelen we volgende week weer thuis. SVZW komt. De gedoodverfde  kampioenskandidaat kent ook een matige start. De ploeg uit Wierden heeft slechts 1 puntje meer dan SDVB, maar is nog steeds ongeslagen.

  “Een mooie test.”, noemt Bart het.

  Publiek: 0

  Scheidsrechter: P. Hoving uit Arnhem

  met de onafhankelijke assistenten Engbers en Koenderink

  Doelpunten:
  7.    1-0 Koen Nijhuis

  92. 2-0 Rico Kuijt

  geel SDVB: Ivar van de Beek, Edwin Aben, Stan van Rootselaar

  Statistieken SDVBarneveld 2020/2021

  Opstelling: Ruben van de Streek(k), Roy Bronkhorst, Edwin Aben, Koen Nijhuis(74.Stan van Rootselaar), Rob Knul(72. Levi Smit), Wilbert Thomassen, Milan van Elten,  Rick van Walsem, Rico Kuijt, Ivar van Beek, Ricardo Mengerink

  Samenvatting SDVB - DOS'37

  De live streaming werd mede mogelijk gemaakt door

  SDVBarneveld knokt zich naar de eerste driepunter.  SDVBarneveld knokt zich naar de eerste driepunter. 2 SDVBarneveld knokt zich naar de eerste driepunter. 1 

     SDVBarneveld knokt zich naar de eerste driepunter. 4   SDVBarneveld knokt zich naar de eerste driepunter. 5SDVBarneveld knokt zich naar de eerste driepunter. 6

rfwbs-slide