• SDVBarneveld zonder tegendoelpunt door de bekerpoule.

  13 sep 2020
 • SDVBarneveld zonder tegendoelpunt door de bekerpoule.

  Barneveld:  Ook de laatste bekerwedstrijd heeft SDVB winnend afgesloten. Het krachtsverschil was veel te groot om een wedstrijd te krijgen.

  RKSV Eendracht'30 beperkte zich tot tegenhouden en deed dat niet onverdienstelijk.  Een slordig SDVB kwam dan ook niet verder dan 1-0.

  Door: Tijmen van Ginkel

  Deze laatste wedstrijd ging nergens meer om. Het was voor Bart Schreuder de generale repetitie voor de eerste competitiewedstrijd volgende week. Hij begon dan ook met de beoogde basisopstelling. Dat betekende dat Rob van Eem en Lesley de Vette niet op de startopstelling voor kwamen, want beiden zitten eerst nog een schorsing van vorig seizoen uit. Over het eerste kwartier was de trainer niet te spreken: "We begonnen matig." Eendracht kreeg een mogelijkheid,maar Max Nas miste de controle om uit te halen. De mannen uit Mook klapten er op en waren overal tegelijk. Dit hielden ze echter niet lang vol. Na een kwartier was het over en werd de bus geparkeerd.

  SDVBarneveld zonder tegendoelpunt door de bekerpoule. SDVBarneveld zonder tegendoelpunt door de bekerpoule. 1

  SDVB probeerde daar doorheen te voetballen en pinden Eendracht op de eigen helft vast. Er kwamen ook kansen. Rico Kuijt mocht profiteren van een foute uitspeelbal van de keeper, maar schoot wild over. Een afstandspoeier van Roy van Bronkhorst werd door de keeper ternauwernood tot corner verwerkt en Ricardo Mengerink schoot op de paal.

  SDVBarneveld zonder tegendoelpunt door de bekerpoule. 2 SDVBarneveld zonder tegendoelpunt door de bekerpoule. 3

  Daar tussendoor kreeg Eendracht nog een kans. Maar in de kluts was Ruben de winnaar met een katachtige redding. "Dit half uur was goed, daar kan ik wat mee.", aldus Schreuder. Een kwartier na rust werd dan toch de ban gebroken. Ivar van Beek bezorgde van achter uit de bal bij Zakaria el Biyar. Die trok strak voor, waar Wilbert Thomassen het leer in de touwen kon schuiven.

  SDVBarneveld zonder tegendoelpunt door de bekerpoule. 5 SDVBarneveld zonder tegendoelpunt door de bekerpoule. 4

  Dat de score vervolgens niet werd opgeschroefd, was mede te danken aan de verdediging van Eendracht. Steeds zat er wel een hak of een been tussen en werden de spelers voor de goal niet bereikt. In de 82e minuut kreeg Eendracht zowaar nog een kans om de stand gelijk te trekken. De kopbal uit een corner ging echter over. De Limburgers haalden veelvuldig het tempo uit de wedstrijd met blessurebehandelingen, maar de batterijen liepen ook helemaal leeg. Tien minuten voor het einde kon Daan van Geenen echt niet verder en moest Eendracht verder met tien man. Toen vijf minuten later een andere speler groggy op de grond bleef liggen, vond scheidsrechter Smeenk het welletjes. Hij riep de aanvoerders bij hem en samen besloten ze dat het beter was om voor het eindsignaal te fluiten. Al met al een vrij saaie generale repetitie, die toch wel winnend werd afgesloten.

  SDVBarneveld zonder tegendoelpunt door de bekerpoule. 6 SDVBarneveld zonder tegendoelpunt door de bekerpoule. 7

  Bart Schreuder was een iets andere mening toegedaan: "Benut je een paar van de kansen, dan is het prima. We waren slordig in de eindfase, maar ik heb ook hele mooie dingen gezien. We sluiten de voorbereiding prima af met 14 doelpunten. We zijn er klaar voor." was zijn positief slot. Klaar voor de competitie dus. Die begint in Veenendaal met een uitwedstrijd tegen De Merino's.

  Fotoreportage SDVB - Eendracht'30 : Melvin Taribuka.

  Publiek: 100

  Scheidsrechter: P. Smeenk uit Deventer

  Doelpunten:
  59.  1-0 Wilbert Thomassen

  geel SDVB: geen

  Opstelling: Ruben van de Streek(k), Ricardo Mengerink, Roy Bronkhorst(45. Levi Smit), Edwin Aben, Milan van Elten(67. Kevin Eskens),  Zakaria El Biyar, Wilbert Thomassen,Luuc Knul,  Rick van Walsem, Rico Kuijt(67.Lesley de Vette), Ivar van Beek

rfwbs-slide