• Spelerscarrousel 2021-2022: trainersstaf tekent bij

  7 feb 2021
 • A-Selectie SDVBarneveld 2021 - 2022

  SDVB is misschien wel de mooiste keuze die ik ooit gemaakt heb.
  Vrijwel de gehele trainersstaf heeft bijgetekend bij SDVB. Er moet alleen naar een andere keeperstrainer gezocht worden. Jeroen Labeur neemt met pijn in het hart afscheid. En eerstejaars Barend Kolkman en Joeri Pieterse hebben slechts mogen proeven, maar het smaakt naar meer.

  Bart Schreuder tekende vorig jaar voor twee seizoenen. Hij kon niet weten dat dit seizoen in het water zou vallen: “ Voor m’n gevoel moet ik nog beginnen.” , maar hij kan dan ook nog steeds beginnen. Want, behalve dat vrijwel de gehele selectie in tact blijft, blijft ook vrijwel de gehele trainersstaf bij elkaar. Een uitgebreid interview met Bart volgt later.

  Ik zou bijna zeggen, natuurlijk blijft Wilco van Dijk:” Mijn 10e seizoen als assistent is wel een heel raar seizoen geworden. Je kunt je er nog niks bij voorstellen dat er in maart/april weer veel mogelijk is. Dus maar hopen dat het 11e seizoen weer een normaal voetbaljaar wordt. Je waardeert de kleine dingen weer. Het is al lekker om zaterdags iets te kunnen doen op het veld. We hebben een fijne groep. Dat het klikt is wel duidelijk. Iedereen snakt er naar om bezig te zijn.”

  Ook Barend Kolkman had zijn eerste jaar als assistent heel anders voorgeteld: “ Het voelt niet dat je al begonnen bent. Het voelt als een lange voorbereiding. Ik heb het hartstikke naar mijn zin. De staf is goed, de sfeer is goed. Nog een jaar erbij, is mij geen vraag.

  De jonge Joeri Pieterse traint het tweede elftal en hoort helemaal bij het trainersteam van Bart: “ Ik wil ooit echt nog wel een keer zelf hoofdtrainer worden, maar nu is het mooi om bij een reserve hoofdklasser te werken. Er is veel samenwerking met Bart en ik kan nog veel van hem leren. Het mooie bij het 2e is, dat ik vooral bezig ben om jonge spelers individueel beter te maken en klaar te stomen voor het eerste. Daarom wil ik komend seizoen meer aansluiten bij het eerste, door bijvoorbeeld meer bij wedstrijden te zijn. Dit is misschien wel de mooiste keuze die ik gemaakt heb. Leeftijd, talent en niveau is zo hoog. Het was niet moeilijk ja te zeggen.”

  Op mijn vraag of hij dan nu maar eens eindelijk kampioen gaat worden in de reserve hoofdklasse (het tweede hikt er al jaren tegen aan), kreeg ik geen ja en geen nee. Dan moet dat maar gebeuren, denk ik zo. Gewoon de lat lekker hoog leggen. Daarover ga ik nog een gesprek aan met zijn assistent Evert van Beek.

  En dan is er nog Jeroen Labeur, onze keeperstrainer. SDVB en Jeroen wilden beiden graag door met elkaar, maar: “Mijn werksituatie verandert dusdanig dat combineren niet meer mogelijk is. Ik ga voor het bedrijf (Berg Toys) veel in Amerika werken. Het doet wel pijn dat ik SDVB na 1 jaar weer moet verlaten, maar deze kans is te mooi.” We wensen Jeroen heel veel plezier en succes in zijn nieuwe functie. We hopen de vacature die nu ontstaat snel weer te vullen.

  Bart Schreuder is tevreden. “Zoveel verlengingen, we blijven vrijwel compleet. Daar mogen we blij mee zijn.”

rfwbs-slide