• SDVB 70 jaar jubileum logo
 • banner Blauw wit is onze glorie, SDVB is onze club
 • Spelerscarrousel 2024-2025: komen en gaan bij SDV Barneveld

  8 feb 2024
 • 080224 spelerscarrousel 24-25
 • A-Selectie SDVBarneveld 2024 - 2025

  Komen en gaan bij SDVB.

  Diego Paais(21) komt en Frits van Roekel stopt.

  17.-Frits-van-Roekel

  Frits van Roekel stopt bij SDVB1.

  Barneveld: De laatste speler van de huidige A-selectie, Frits van Roekel, heeft te kennen gegeven te stoppen bij het eerste. Overigens, ik zei dat Bas Pol stopt wegens blessureleed, maar dat klopt niet. Bas stopt wel bij SDVB1, maar doet wegens werk een stap terug.

  Maar er is ook goed nieuws. Diego Paais komt in Barneveld voetballen. Diego is een jong talent met al een hele carrière achter zich. Een van een tweeling en geboren en getogen in Twello. Hij speelt nu bij SV Voorwaarts Twello in de 1e klasse G (bij Putten, Apeldoorn, DTS en Bennekom).

  Eerst even je naam, we kennen bij SDVB oud speler Jonkie Paays met een Y?
  Hier in Twello hebben we ook een familie Paays met y, maar ik ben van een andere Molukse familie Paais met een i. Ik heb een tweelingbroer Nero, met wie ik samen speel. Hij is rechts back bij Voorwaarts.

  Komt hij mee naar Barneveld?
  Dat zou mooi zijn, maar nee, SDVB zocht een linksback.

  Jullie spelen telkens weer samen?
  We zijn samen begonnen met vriendjes van school bij SV Twello. Als C-tjes hebben we de stap gemaakt naar Voorwaarts. In de B werd ik gescout door Go Ahead Eagles en kwam daar bij de 2e jaars B. Bij de O17 speelde ik samen met Timo Schefczyk en in de O19 speelde ik samen met Coen Temminck en Kevin Greeven. Ik redde het net niet en ging terug naar Voorwaarts. Waar ik weer samen met Nero speelde. Toen kwam derde divisionist Excelsior’31. Ik speelde 1 seizoen in Rijssen. Had daar mijn contract al verlengd, maar besloot later om toch weer terug te gaan naar mijn broer, naar Voorwaarts.

  Spelerscarrousel 2024-2025: Komen en gaan bij SDV Barneveld.

  Diego Paais (links) in actie voor s.v. Voorwaarts tegen CSV Apeldoorn.

  Jij bent een linksback, of wingback zoals ze dat tegenwoordig noemen?
  Ik was een rechtsbuiten, maar werd bij de Eagles omgeturnd tot een linksback. Op die positie voel ik me het meest thuis.

  Ken je SDVB?
  Van naam. Mijn broer heeft in de jeugd wel tegen SDVB gevoetbald. Ik nog nooit. Maar ik ken er een aantal spelers.

  Het zit je niet mee. Excelsior degradeerde en nu staat Voorwaarts zonder overwinning onderaan.
  Nee, het seizoen loopt helemaal niet zoals we verwacht hadden. Maar het is zo onnodig. We worden zelden weggespeeld, maar we scoren niet. Tja dan vallen ze aan de andere kant.
  Toch hoop ik op een goede tweede seizoenshelft. We gaan nog echt voor handhaving.

  En dat onder trainer Jurgen Schefczyk?
  Ja, de vader van Timo is de trainer. (Jurgen traint naast Voorwaarts ook het damesteam van FC Utrecht en gaat volgend seizoen fulltime naar Utrecht).

  Wat verwacht je bij SDVB?
  Ik ben blij met de overstap en hoop op een mooi seizoen. Dat ik belangrijk kan zijn voor het team, zowel aanvallend als verdedigend.

  Dat hopen wij ook natuurlijk.
  We heten Diego van harte welkom.

  Tijmen

rfwbs-slide