• Spelerscarrousel 22-23: Komen en gaan: Maikel Jansen en Rick van Walsem

  23 jan 2022
 • A-Selectie SDVBarneveld 2022 - 2023

  De technische commissie laat weten dat Maikel Jansen bij SDVB komt voetballen. En dat Rick van Walsem ons gaat verlaten. Ik sprak beide voetballers.

   
  Ook werd bekend dat 2 spelers stoppen: Jeffrey van Deuveren en Ivar van Beek.
  Tijmen van Ginkel

  Maikel Jansen (20)
  Maikel speelde in de F-jes nog bij SDVB (https://www.sdvb.nl/a-selectie-een-mooi-wederzien/). Maar ging op jonge leeftijd, samen met Casper Staring, naar FC Twente. Daarna speelde hij 5 jaar bij Vitesse en vervolgens 2 jaar bij Willem-II. Toen bleek dat Maikel de overstap van de A-selectie nog niet kon maken, koos hij voor een overstap naar 3e divisionist Sparta Nijkerk (https://www.barneveldsekrant.nl/sport/voetbal/690545/maikel-jansen-vindt-springplank-voor-mogelijke-rentree-in-profv). Maar dan nu een verrassende overstap, terug naar SDVB.

  Spelerscarroussel 22-23: Komen en gaan: Maikel Jansen en Rick van Walsem. 2

  Maikel (midden) Een wederzien met Milan & Ruben.

  Maikel:
  Ik denk niet dat heel veel mensen het zagen aankomen. Ik ben nog herstellende van een achillespeesblessure. Daar staat 6 tot 9 maanden voor. Het loopt nu 4,5 maand.
  (https://www.barneveldsekrant.nl/lokaal/overig/700105/-dit-is-gewoon-domme-pech-)
  Maar het gaat stapje voor stapje de goede kant op. Sparta Nijkerk wilde wel verder met mij, maar dan wilden ze mij eerst laten terugkomen via JO-23. Ik ken dat team helemaal niet en ik wilde niet weer een jaar bij een jeugdteam spelen. Ik wil gewoon lekker bij een eerste team spelen. Dus heb ik er bewust voor gekozen om weg te gaan. Bij SDVB is het niveau goed en lekker dichtbij huis. Ik wil me daar gewoon bewijzen, stappen maken en vooral lekker voetballen. Ja, ik wil wel terug naar het profvoetbal, maar ik ben realistisch en kijk stap voor stap. Voor nu ligt de focus op goed herstellen en me goed laten zien bij SDVB. Mijn favoriete positie is centraal rechts achterin. Ik ben sterk in de lucht, dus ik zal zeker mee naar voren gaan bij corners. Ik ben niet alleen een slot op de deur, maar wil meer brengen dan dat. Ik ben verder wel iemand die zich laat horen en ze goed neer zet. Achterin heb je alle overzicht. Mijn vaste vrienden in het eerste zijn Milan van Elten en Ruben van de Streek. Ik kijk er zeker naar uit om met hen samen te spelen.


  Rick van Walsem(30):
  Rick speelt voor het tweede seizoen bij SDVB, maar gaat na dit seizoen weg. Zijn verhaal: Ja, ik ga SDVB jammer genoeg verlaten na dit seizoen. weg na dit seizoen en dat komt mede doordat SDVB de kans heeft gekregen om een Barneveldse jongen uit het dorp terug te halen naar de club. En Sil (Buikema) heeft twee jaar verlengd, dus dan is een en een is twee. De trainer zei dat ie erg tevreden over mij is en ik heb alles basis gestaan. Maar het beleid is duidelijk: Zoveel mogelijk eigen jongens. Ze werken met 4 centrale verdedigers. Kevin, Milan en Sil en dan nu dus Maikel. Ik had sowieso nog 1 jaar willen verlengen. Maar ja, helaas valt het mij nu de verkeerde kant op. Het is niet anders.

  Spelerscarroussel 22-23: Komen en gaan: Maikel Jansen en Rick van Walsem. 3

  Rick in het midden samen met Sil in gesprek met trainer Bart Schreuder tijdens SDVB-DTS (2-0).

  Maar we gaan zeker niet uit elkaar met onenigheid of ruzie of zo. Niks vervelends over de vereniging, de TC of de trainer, dat is allemaal fantastisch. Het is een fijn gevoel als we zo uit elkaar gaan. En eerst gaan we nog dit seizoen afmaken. Het zou voor mij natuurlijk een mooie bekroning van de afgelopen twee jaar zijn, als ik met een mooi succes afscheid kan nemen.
  Daar gaan we wel voor.

  Spelerscarrousel 22-23: Komen en gaan: Maikel Jansen en Rick van Walsem.

  Rick in actie op 23 oktober 2021 tegen DTS.

rfwbs-slide