• Spelerscarrousel: Thimo Vink, talent schuift door naar de A-selectie

  3 feb 2021
 • A-Selectie SDVBarneveld 2021 - 2022

  Thimo Vink: talent schuift door naar de A-selectie.

  En weer stroomt er een groot talent door naar de A-selectie. Aanvaller Thimo Vink (17) tekent, tot zijn eigen verrassing, voor seizoen ’21-’22 bij de keurtroepen van Bart Schreuder.

  Ieder jaar probeert SDVB talenten te plaatsen in de A-selectie. Deze keer dus Thimo Vink. Hij treedt in de voetsporen van zijn vader Ramon.

  Spelerscarrousel: Thimo Vink, Talent schuift door naar de A-selectie.

  Thimo Vink (17) hier in actie voor SDVB in de JO19-1 tegen DIO'30.

  Thimo werd al vroeg herkend als een groot talent: “In de jeugd werd ik gescout door FC Twente. Ik heb bijna een jaar stage gelopen bij het E-elftal van de voetbalacademie in Twello. Daarna ben ik weer terug gekomen.” Bij SDVB stoomde Thimo door naar JO19-1. Hij was verrast dat hij nu al voor de A-selectie werd gevraagd.

  “Het verbaast mij niet, dat hij verrast is”, aldus trainer Bart Schreuder. “Hij staat met beide voeten op de vloer. Thimo is een speler met potentie.” Die potentie moet er dan uit komen in de voorhoede. “Ik speel afwisselend in de spits, rechtsbuiten, of op 10. Ik geen grote speler, maar kan dat compenseren met slimheid en techniek. En ik ben snel op de eerste meter.”

  Als eerstejaars op Windesheim studeert Thimo sportkunde (voorheen Calo). “Op school mogen we sporten in groepsverband, dat is fijn. Ik heb het heel erg naar de zin.” Naast school en voetbal is Thimo ook sociaal actief. Als Corona het toelaat, gaat hij deze zomer met World Servants op werkvakantie naar Rwanda. Hij zoekt nog sponsors. Kijk u maar eens op: https://www.worldservants.nl/actieplatform/deelnemer/ThimoNaarRwanda

  Terug naar het voetbal. Bijna achttien en eerste jaar JO19 en dan al gevraagd worden voor het eerste? “Dat geeft een trots gevoel. Ik ben blij met de kans. Ga heel hard werken en veel leren. De grote concurrentie is alleen maar leuk. Ik heb er veel zin in.”

rfwbs-slide