• Stopt Elly?

  17 jun 2022
 • stopt elly 170622
 • Stopt Elly?

  15 juni de dag begint als vanouds, maar is anders dan normaal. Samen met Maarten Leene en een groep enthousiaste trainers wordt de laatste training gegeven.
  Was dit een moeilijke beslissing?

  Heel wat meters heeft ze op het gras afgelegd oa. samen met Willem Taribuka en Evert-Jan Roskam.

  Elly
  Als ik mij goed herinner is het begonnen toen onze jongste zoon ging voetballen toen hij 7 was.
  Dat is dan wel al 25 jaar geleden....waar blijft de tijd. Dat was in de tijd dat er een trainer ziek werd en daarna stond Willem Taribuka in zijn eentje 2 groepen pupillen te trainen en toen vond ik dat je als ouder de handen uit de mouwen moet gaan steken en heb aangeboden te gaan helpen bij de F-jes destijds.
  Van alles kwam op mijn pad: ook af en toe een E team training gegeven, keepertjes training gegeven en ook wel eens ingevallen voor een D team. Aan trainerscursussen en bijeenkomsten meegedaan, Techniektrainingen/dagen gegeven. Kortom heel vaak bezig naast de functie als wedstrijdsecretariaat en lid van de jeugdcommissie.

  Qua velden zijn we er ook goed op vooruit gegaan: van trainen op gras...lees zand en met de laarzen aan in de modder naar mooie kunstgrasvelden. Weinig afgelastingen meer...gelukkig.
  Dat was ook de periode dat ouders koffie/chocomel voor de trainers meebrachten naar de training...werd gewaardeerd!

  Uiteindelijk is het trainen van 6 F teams op de woensdag gegaan naar 2 trainingen per week ( maandag en woensdag) voor de O9, O8 en T teams , ruim 140 kinderen. Er is ontzettend veel ontwikkeld in al die jaren door de geweldige inzet van iedereen. Steeds blijven denken, door ontwikkelen en verbeteren en dat alles om onze jeugd een mooie basis mee te geven.

  Ik kan terugkijken op een hele mooie periode op dit gebied bij SDVB waarbij de ontwikkeling en plezier van kinderen centraal stond en staat. Samen met heel veel andere trainers, stagiaires en ouders, ook zeker niet te vergeten, is er iets heel moois ontstaan.

  Het was en is een mooie hobby en besteding van (vrije) tijd .
  Na al die jaren heb ik dan nu toch besloten er op dit gebied een punt te zetten bij het geven van de trainingen en kijk er erg positief op terug. Bedank hierbij iedereen ( ga geen namen noemen) waarmee ik heb mogen samenwerken en voor alle mooie contacten.

  Willem Taribuka
  Stopt Elly?

  Evert-Jan Roskam
  Naast haar werk voor het jeugdbestuur trainde Elly nog 2x per week de
  jongste jeugd en was het aanspreekpunt voor de ouders.

  Dit deed ze met veel plezier en op een voor de kinderen prettige manier,
  ze was als een moeder voor ze, met een grenzeloos geduld.

  Daarnaast hield ze van een geintje en was altijd opgewekt al regende
  het pijpenstelen. Ook op de zaterdagen was ze er om naar de wedstrijden te kijken.

  Ik heb ruim 11 jaar op een meer dan prettige wijze met haar samengewerkt.

  Jan van Beek
  Ze verdient een standbeeld.

  Bernard Schermers
  Ze is er altijd!

  Sjoerd Jansen
  Interview Elly 2014

  Maarten Leene
  Elly is een topper!!
  Na ongeveer 26 jaar op het veld bij de pupillen te hebben gestaan komt hier nu toch echt een einde aan. Haar geduld met de spelertjes, d’r moederlijke blik en opvoeding en zelfs tot de laatste trainingen een mooi voorbeeldje kunnen geven van de oefeningen met bal. Vele generaties zijn ooit begonnen bij Willem en dus ook bij Elly. Ze leerden hen de basisbeginselen en een stukje discipline. De afgelopen 3 jaar heb ik samen met haar de structuur en organisatie van de pupillenteams mogen neerzetten. Er staat nu een mooi organisatie, waarbij we wekelijks zo’n 140 kinderen met veel plezier kunnen laten trainen. Elly, we gaan je ontzettend missen op het veld! Maar gelukkig blijf je ons op de achtergrond ondersteunen. Van het plaatsen van nieuwe leden tot de wedstrijdschema’s op de zaterdagen. Ze zeggen wel eens dat iedereen vervangbaar is, maar jij komt toch wel erg dicht bij de term ‘ onmisbaar!’.
  Geniet van je vrije tijd en mocht je het toch erg gaan missen. Je blijft altijd welkom op het veld, want zeker in de middagen kunnen we altijd wat extra ‘handjes’ gebruiken!

  Evan van de Visch
  Veel spelertjes dachten dat Elly en Willem Taribuka man en vrouw waren.

  Bert Esveld
  Ik begrijp dat de kinderen Elly wel aardig vinden maar soms wel heel streng.
  Als ze moet gaan trainen en het wordt slecht weer krijg ik vooraf de waarschuwing dat ik niet mag lachen als ze zeiknat thuis komt.
  Verder heeft ze de indruk dat sinds Maarten de leiding heeft het veel vaker slecht weer is. Ik denk dat het vooral inbeelding is en niet op feiten gebaseerd.

  Bertus Bakkenes
  We doen samen de gesprekken wat betreft tuchtzaken en ze heeft hiervan goed kennis van zaken. Ze komt altijd wel weer met een oplossing voor alle partijen. Daarnaast heeft ze korte lijntjes met de KNVB en krijgt ook daar veel voor elkaar.

  Foto's van de laatste training.

  Stopt Elly? 1  Stopt Elly? 2  Stopt Elly? 3

   

  Stopt Elly? 4  Stopt Elly? 5  Stopt Elly? 6

   

  Stopt Elly? 8  Stopt Elly? 7

  Dank Elly, kan wel volmondig zeggen namens iedereen van SDVB voor alle trainingsuren die je in deze mooie club gestoken hebt.
  Je gaat ons nog niet voor definitief verlaten. Het wedstrijdsecretariaat en daarbij de behorende tuchtzaken blijf je nog met volle overtuiging doen.

  Maar…
  samen met je man Bert, ga je steeds meer genieten van andere mooie dingen in het leven.

  Richard Lorist
  Jeugdcommissie SDVB

rfwbs-slide