• banner Blauw wit is onze glorie, SDVB is onze club
 • Voorbeschouwing bekerwedstrijd: Orion - SDV Barneveld

  20 nov 2023
 • 221123 voorbeschouwing orion-sdvb
 • Hallo voetbalvrienden,

  2e bekerronde is geen tussendoortje.

  Woensdag 22 november 20.00 uur Orion - SDVB

  De 2e knock-out ronde voor de KNVB districtsbeker brengt ons naar Nijmegen. Op sportpark Mariënbosch wacht s.v. Orion. Deze zondagploeg komt ook uit in de 4e divisie, dus per definitie een zware tegenstander. s.v. Orion is een grote voetbalvereniging (ruim 1500 leden) in Nijmegen-Oost. De club is na de eeuwwisseling begonnen aan een opmars in de KNVB divisies. Met name de laatste jaren, onder trainer Jeroen van Haaren klommen de Nijmegenaren van de 2e klasse naar de 4e Divisie C, met zelfs een nacompetitie richting 3e Divisie. Die opmars lijkt een beetje gestokt. Vorig seizoen eindigde Orion op de 10e plaats en dit seizoen staan ze momenteel op een 14e plaats. Maar vergis je niet, want de elf punten die tot nu toe behaald zijn, komen uit de laatste 6 competitiewedstrijden! En passant werd WSV uit de beker geknikkerd.

  Dit is voor SDVB dus echt geen appeltje-eitje, maar een wedstrijd van formaat. Er kan meteen een beetje gemeten worden hoe de verhoudingen liggen tussen de 4e divisies. Zaterdag startte Ricardo in de basis en viel Lammert in, na een blessure. Dus wellicht dat beiden veel speelminuten maken in deze wedstrijd. Is er hiermee, na twee keer 0-0, weer meer stootkracht terug?

  We zien om ons heen, hoe interessant het kan zijn om ver te komen in het bekertoernooi. Het kan volgend seizoen zomaar hele interessante wedstrijden opleveren in de ‘grote’ beker.

  Let op: De wedstrijd begint een half uur later dan oorspronkelijk aangekondigd. Om 8 uur op Sportpark Mariënbosch (63km), Nijmeegsebaan 143, 6525 DX Nijmegen

  Ga je mee?

  Tijmen

  Voorbeschouwing: SDVB - Berkum.

rfwbs-slide