• Voorbeschouwing: ga je mee naar De Finale van SDV Barneveld?

  22 jun 2022
 • VOORBESCHOUWING 250622
 • Hallo voetbalvrienden,

  Ga je mee naar De Finale van SDV Barneveld?

  Zaterdag 25 juni om 14.30 uur SDV Barneveld – SV Nootdorp. Gespeeld bij Achilles Veen. (Ga je met de bussen mee?)

  SDV Barneveld heeft het voor elkaar. Na 5 jaar spelen we weer een echte finale. Nog één keer de road to Veen: SDVB moest in de laatste competitiewedstrijd minstens 1 punt halen om de derde periode te pakken. Dat soort wedstrijden zijn zelden sprankelend, maar de Barnevelders flikten het wel in Kampen tegen Go Ahead.

  Dan volgt er een nacompetitie. 19 ploegen strijden om 3 plekken in de hoofdklasse. Dus zijn er 3 poules. In onze poule: in de eerste ronde speelden Zuidvogels tegen Sliedrecht en Nootdorp tegen DZC’68. Sliedrecht won dus van Zuidvogels en Nootdorp won van DZC. In de 2e ronde stroomden SDC Putten en SDVB in. SDVB won thuis middels penalty’s van Sliedrecht en Nootdorp won afgetekend van SDC Putten. De 2 winnaars spelen daarna op neutraal terrein de finale om een van de 3 plekken in de hoofdklasse.

  Voorbeschouwing: Ga je mee naar De Finale van SDV Barneveld?

  De KNVB heeft bepaald dat deze finale gespeeld wordt in Veen en om half drie.

  De sfeer was zaterdag al geweldig. Het leeft echt in Barneveld. Er zijn nu al 4 bussen vol. We verwachten zaterdag een ware invasie. Net als destijds in Bennekom en in Apeldoorn? We moeten nu wel helemaal naar Veen (bij Zaltbommel). Dat is best een eindje weg, maar dat weerhoudt ons toch niet?

  SV Nootdorp:
  Wat weten we van SV Nootdorp? Het is een grote zaterdagclub onder de rook van Den Haag. Ze zijn al een aantal jaren met een grote opmars bezig. Rond de eeuwwisseling gingen ze naar de tweede klasse, tien jaar geleden naar de eerste klasse. Ze hebben zelfs al twee jaar hoofdklasse gespeeld. Dit seizoen kenden ze een goede start en goed slot van de competitie, maar in het middendeel ging het niet lekker. Uiteindelijk zijn ze in 1A op de tweede plaats geëindigd en namen ze de periodetitel over van kampioen WV-HEDW. Dat deden ze in doelpuntrijke wedstrijden, want Nootdorp heeft 14x meer gescoord dan SDVB, maar ook 13x vaker de gang naar het net gemaakt. Er zijn meer spelers die voor de productie zorgen, maar de jonge spits Alljereau Mercera is met 13 goals de gevaarlijkste man. Dat het een loeizware tegenstander is blijkt wel uit de 4-1 winst op onze klassegenoot DZC’68 en 3-1 winst op hoofdklasser SDC Putten.

  SDVB:
  Maar natuurlijk zijn wij verre van kansloos. We zijn weer bijna compleet. Thimo Vink is terug en er gaan geruchten…. En we zijn in de winning mood. Trainer Bart Schreuder wil vooral dat de jongens er veel van leren. Zaterdag lieten ze zien snelle leerlingen te zijn. Niks zenuwen meer, knallen! Nog 1x vlammen, nog 1x alles geven en dan op vakantie… De boost en de inspiratie die ze krijgen van de aanhang, dat is echt een twaalfde man. Dat geeft de kippen vleugels.

  Wat een apotheose direct in het eerste volledige seizoen na de lockdowns. Dit wil je toch niet missen? Kom en ga mee. Er zijn nog veel meer bussen beschikbaar!!!

  Tot zaterdag,

  Tijmen

  hoofdsponsorgroep blog balk

rfwbs-slide