• <
  >
 • Voorbeschouwing: SDVB – DTS Ede: Een onvervalste derby

  21 okt 2021
 • Zaterdag 23 oktober 2021 om 15.00 uur SDV Barneveld – DTS Ede

  De tweede thuiswedstrijd is een derby tegen DTS. De beide clubs lijken veel op elkaar. Ongeveer evenveel leden. Altijd wel in het linker rijtje te vinden. Af en toe in de hoofdklasse en sportparken die slechts 15 km uit elkaar liggen.

  DTS begon met 2 nederlagen aan het seizoen, maar wonnen de laatste twee wedstrijden. Saillant detail: Het enige doelpunt van afgelopen zaterdag werd gescoord door Remco Speelziek, die 4  seizoenen op de spelerslijst in Barneveld stond. Heel interessant is de broedertwist tussen Sil Buikema en zijn oudere broer Jesse. Jesse speelt al zijn 7e seizoen bij DTS. Hiervan 3 samen met zijn broer Sil. Sil is nu een van de sterkhouders bij SDVB.
  Voorbeschouwing: SDVB – DTS Ede: Een onvervalste derby.
  Lees het interview in de Ede Stad

  SDVB kan bij winst weer gelijk komen met DTS. Dat SDVB in Barneveld de afgelopen 10 jaar niet verloren heeft van DTS, is een statistisch gegeven, maar het zegt toch wel iets. DTS is een ploeg die ons blijkbaar wel ligt, maar het zijn altijd enerverende wedstrijden.

  Qua publiek moet de competitie nog een beetje op gang komen, maar komt u ook helpen een derbysfeer te creëren? Dit zijn de leuke potten.

  Tot zaterdag,

  Tijmen

rfwbs-slide