• Voorbeschouwingen: SDVB heeft een pittig dubbelprogramma op de agenda

  9 mei 2022
 • voorbeschouwing 10 mei 2022
 • SDVB heeft een pittig dubbelprogramma op de agenda.

  Dinsdag 10 mei om 20.00 uur De Merino’s - SDV Barneveld
  Zaterdag 14 mei om 15.00 uur SDV Barneveld – DOS’37

  Het gaat nu snel. Nog minder dan een maand te gaan en dan zit de competitie ’21-’22 er al weer op. Deze week 2 wedstrijden. Uit en thuis. Worden nu wel de kaarten geschud? Steeds als je denkt dat de uitkomst van de competitie nu wel duidelijk wordt, gaat de boel weer op de kop. Ik denk dat er nu nog 5 kanshebbers over zijn. Na Bennekom hebben we DZC wel uitgeschakeld.

  Maar die 5 kanshebbers?

  Voorbeschouwingen: SDVB heeft een pittig dubbelprogramma op de agenda.

  Ik kreeg van een supporter een schema met de theoretische zwaarte van het restprogramma, gebaseerd op de plaats op de ranglijst. Dan zou Nunspeet de makkelijkste reeks hebben.

  Maar niets is minder waar. Neem nu onze komende tegenstander De Merino’s. Zij knokken voor lijfsbehoud. De Veenendalers waren allang afgeschreven, maar staan weer op de begeerde 11e plaats (de nummers 12 en 13 spelen nacompetitie en nummer 14 degradeert direct). Of dat zo blijft? Op papier zijn, vijf wedstrijden voor het einde, nog 8 ploegen niet veilig. Dus Merino’s zal er vol voor gaan.

  Maar goed, waar staan wij nu en wat staat ons te wachten? Wij mogen naar boven kijken en knokken om de prijzen. Dinsdag dus in Veenendaal. De Merino’s heeft laten zien dat een tussentijdse trainerswissel wel resultaat kan opleveren. Henne Oostermeijer kwam. Had een paar weken nodig, maar wist vervolgens al vier wedstrijden achtereen punten te sprokkelen. Het is voor SDVB dus helemaal geen ABC-tje. Het is vooral afwachten hoe beide ploegen de zaterdag hebben verteerd.

  Voorbeschouwingen: SDVB heeft een pittig dubbelprogramma op de agenda. 1

  Vier dagen later komt DOS’37 uit Vriezenveen op bezoek. Even veel punten als Merino’s, maar een slechter doelsaldo. Ook een ploeg in degradatienood dus De eerste helft van de competitie ging nog best redelijk, maar als je 10 wedstrijden op rij het zoet van de overwinning niet proeft, dan zit je in de problemen.

  Van beide ploegen wist SDVB de eerste wedstrijd te winnen, maar nu geldt: Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Voor SDVB zijn dit weer 2 cruciale wedstrijden, waarin geen ruimte is voor onderschatting of misstappen. De jongens moeten nog een paar weken tot het gaatje gaan. Drie punten achterstand is nog steeds binnen schootsafstand. Het begint steeds meer te lijken op het kampioensseizoen 2015-2016. Toen stonden we met nog 1 speelronde te gaan vierde…

  De spanning neemt toe. En Veenendaal is om de hoek (20 km).

  Tijmen
  hoofdsponsorgroep blog balk

rfwbs-slide