• banner Blauw wit is onze glorie, SDVB is onze club
 • Vrijwilligerswerk voor senioren

  Opgeven
  Iedereen moet zich elk seizoen opnieuw opgeven. Taken van het vorige seizoen gelden niet meer. Zo houden wij ons bestand schoon en up-to-date. 

  Geef je voor 1 september 2022 op!

  Voor wie?
  Alle spelende leden die actief zijn in een seniorenteam inclusief de dames, moeten vrijwilligerswerk doen of kunnen dit afkopen. De vrijwilligerstaken staan in onderstaand overzicht. Vrijwilligers ontvangen meestal vooraf een planning, het is de verantwoordelijkheid van de vrijwilliger dat zij/hij deze planning volgt. 

  Ben je nieuw bij de senioren? Dan ben je de eerste twee jaar ingedeeld bij het fluiten van jeugdwedstrijden, afkopen is ook een optie. Vul altijd wel het aanmeldformulier in!

  Kom je gedurende het seizoen bij de senioren, dan zal op dat moment de verplichting in gaan (of de afkoopsom naar rato worden berekend).

  Primaire taken
  We proberen de senioren meer in te zetten voor primaire voetbal/verenigingstaken. Trainer, leider, scheidsrechter en kantine zijn de belangrijkste zaken die we onder de aandacht willen brengen. Weet dus ook dat je de vereniging bij twijfel het beste helpt door een van de vier primaire taken te kiezen.

  Let op: geef je alleen op als je op de ingeplande dagen ook echt kunt.

  Indien vrijwilligers niet komen opdagen bij hun taak en geen vervanger hebben geregeld, dan zal hun spelactiviteit voor twee wedstrijden worden gedeactiveerd. Wij vertrouwen er op dat dit niet nodig zal zijn. En dat iedereen zich er van bewust is dat haar/zijn afwezigheid het reilen en zeilen van onze vereniging in gevaar kan brengen.

  In dit aanmeldformulier kun je je taak (taken) aangeven (gebruik het schuifbalkje rechts om alle opties te kunnen zien). Klik op Verzenden als je klaar bent, je krijgt een bevestiging op het scherm.

  Activiteit

  Maximaal aantal

  Omschrijving taak

  Scheidsrechter jeugd
  (ochtend)

  Minimaal 30

  Vind jij het leuk om op zaterdagmorgen beslissingen te nemen, leiding te geven en lekker op het veld te staan? Meld je dan aan als jeugdscheidsrechter!

  Je wordt dan ongeveer eens per 3 á 4 weken ingepland door onze scheidsrechter coördinator, natuurlijk wordt er rekening gehouden met je eigen wedstrijd.

  Het is de bedoeling dat je voornamelijk O13 tot O16 wedstrijden zult fluiten (ouder mag natuurlijk ook als je dat leuk vindt). Je komt in een WhatsApp-groep en mocht je een zaterdag niet kunnen, dan is ruilen zo geregeld.

  Aan het begin van het nieuwe seizoen zal er (bij voldoende aanmeldingen) een scheidsrechters cursus georganiseerd worden.

  Wil je meer weten? Bel of mail Bertus Bakkenes, scheidsrechterscommissie,  tel. 06-51149871 of email jeugdscheidsrechters@sdvb.nl

  Ben je nieuw bij de senioren dan is deze taak de eerste twee seizoenen verplicht.

  Trainer jeugd

  2 per team

  De trainer is het hele seizoen verantwoordelijk voor het trainen van een elftal. Dit gaat om minimaal 1 maal in de week. Vanuit de Technische commissie heeft 2 maal in de week de voorkeur. De trainer opent de kleedkamer, zorgt dat de kleedkamer schoon is en sluit de kleedkamer als laatste af. De trainer bereidt de trainingen voor, evalueert spelers en bespreekt de oefenstof met de overige trainers van de trainersgroep.
  Bij niet-selectieteams O10, O11, O12, O13, O14 en O15 gewerkt met het circuit model, de coördinator bereidt de training voor en jij kunt tijdens de training ondersteunen en een onderdeel voor jouw rekening nemen.

  Vragen? Stuur een mail naar de Technische Commissie Jeugd via jeugdvoorzitter@sdvb.nl

  Let op: Junior-trainers tellen niet mee als vrijwilligerstaak

  Leider jeugd

  2 per team

  De leider is het hele seizoen verantwoordelijk voor het begeleiding van een team. Hij/zij zorgt er voor dat alle taken zoals rijden, wassen e.d. zijn verdeeld. De leider vangt de scheidsrechter en de tegenstander tijdig op, zorgt er voor dat het wedstrijdformulier (JO13 t/m JO19) is ingevuld. Na afloop zorgt de leider er voor dat de kleedkamer netjes wordt achtergelaten en sluit alles af. Hij/zij meldt zich na de wedstrijd ook op het wedstrijdsecretariaat voor het afronden van de wedstrijd.

  Vragen? Mail naar: jeugdalgemenezaken@sdvb.nl

  Mediateam

  6

  Voor ons mediateam zijn wij op zoek naar creatieve SDVB'ers. Onder het motto van aandacht doet groeien, willen we meer publiciteit genereren.

  Een aantal onderdelen: SDVB-evenementen onder de aandacht brengen, ontwikkelen van posters, fotografie en video, content schrijven, website onderhoud en interviews vrijwilligers.

  Doe jij een opleiding communicatie, werk je bij een reclamebureau en/of heb je creatief talent? Dan is dit een handige flexibele vrijwilligerstaak!

  Contactpersoon: Geertjan Jansen, media@sdvb.nl 

  Kantinedienst zaterdagochtend

  =TIP: met een groepje uit je team 4-6 leden.

   

  Op de zaterdagochtend is vanaf 8.00 de kantine open. De werkzaamheden bestaan uit het voorbereiden, aannemen en verwerken van bestellingen. De vrijwilliger is om 13.00 uur weer klaar. De vrijwilliger wordt minimaal 1 keer in de 8 weken ingeroosterd en draait dan tijdens een voetbalseizoen ongeveer 5 keer kantinedienst.

  Je krijgt van tevoren de planning opgestuurd.  Bij verhindering ben je zelf verantwoordelijk voor het regelen van een vervanger.

  Let op: geef je alleen op als je weet dat geen probleem oplevert met voetbal. Uiteraard kunnen we kijken naar speelschema.

  Vragen? Mail Yvonne Kievith: kantine@sdvb.nl

  Kantinedienst zaterdagmiddag

  =TIP: met een groepje uit je team 4-6 leden.

  Onbeperkt

  Op de zaterdagmiddag zijn er zowel keuken- als baractiviteiten. Als je ingeroosterd wordt voor keukenactiviteiten, dan start je om 13.00 uur. De keuken is tot 18.00 uur open, daarna wordt de keuken schoongemaakt. De bar is van 14.00 tot 20.00 uur open. Aansluitend moet door het barpersoneel de bar nog schoongemaakt worden en de kantine opgeruimd worden. Bij Opmerkingen kun je aangeven of je een voorkeur hebt voor de bar of de keuken.

  De kantinecommissie beslist uiteindelijk over de definitieve indeling.

  De vrijwilliger wordt minimaal 1 keer in de 8 weken ingeroosterd. In een voetbalseizoen ben je dan ongeveer 5 keer aan de beurt. Je krijgt van te voren de planning opgestuurd. Bij verhindering ben je zelf verantwoordelijk voor het regelen van een vervanger.

  Let op: geef je alleen op als je weet dat dit geen probleem oplevert met het spelen van je eigen wedstrijd.

  Vragen? Mail Yvonne Kievith: kantine@sdvb.nl

  Kantinedienst door de week

  =TIP: met een groepje uit je team 4-6 leden.

   

  Op dinsdag en donderdag is de kantine open vanaf 19.00 uur. Op woensdag is de kantine gesloten. De kantinedienst op maandag wordt door de Kantinecommissie verzorgd. De sluitingstijd op dinsdag is rond 23.00 uur en op donderdag wordt om 23.30 uur de laatste ronde gedaan. De kantinedienst voorziet voornamelijk in het verstrekken van dranken en eenvoudige keukenwerkzaamheden. 

  De vrijwilliger wordt minimaal 1 keer in de 8 weken ingeroosterd. In een voetbalseizoen ben je dan ongeveer 5 keer aan de beurt. Je krijgt van te voren de planning opgestuurd. Bij verhindering ben je zelf verantwoordelijk voor het regelen van een vervanger.

  Bij opmerkingen kan je aangeven naar welke avond jouw voorkeur uitgaat. Mocht je 1 keer per 4 weken kantinedienst willen draaien, geef dit dan aan bij Opmerkingen.

  Vooralsnog is de kantine op woensdag gesloten, dus geef je op voor de dinsdag of donderdag.

  Vragen? Mail Yvonne Kievith: kantine@sdvb.nl

  Leider senioren

  2 per team

  De leider is het hele seizoen verantwoordelijk voor de begeleiding van zijn/haar elftal. Hij/zij zorgt er voor dat alle taken zoals rijden, wassen e.d. zijn verdeeld. De leider vangt de scheidsrechter en de tegenstander tijdig op, zorgt er voor dat het wedstrijdformulier is ingevuld. Na afloop zorgt de leider er voor dat de kleedkamer netjes wordt achtergelaten en sluit alles af. Hij/zij meldt zich na de wedstrijd ook op het wedstrijdsecretariaat voor het afronden van het wedstrijdformulier.

  Vrijwilligerscommissie

  5

  Als vrijwilliger in de vrijwilligerscommissie ben je betrokken bij de indeling van alle senioren vrijwilligers, heb je contact met de coördinatoren van de afzonderlijke taken, spreek je waar nodig vrijwilligers aan en informeer je het bestuur over de voortgang van het vrijwilligerswerk en zorg je voor een spetterend vrijwilligersfeest.

  Vragen? Mail Henk-Jan Hofland: vicevoorzitter@sdvb.nl

  Gastheer/-vrouw zaterdagochtend

  6

  Om 7.30 uur is de vrijwilliger aanwezig om het sportpark te openen en de velden/kleedkamers gereed te maken voor de wedstrijden. Er wordt gewerkt in tweetallen. Na het opbouwen, beheer je het wedstrijdsecretariaat en ontvang je scheidsrechters, leiders en andere gasten. Je zorgt er voor dat de digitale wedstrijdformulieren worden ingevuld, geeft sleutels voor kleedkamers uit e.d. De vrijwilliger is aanwezig tot 13.00 uur. Daarna wordt de dienst overgedragen aan de gastheer van de middag. De vrijwilliger wordt ongeveer één maal in de 6 weken ingeroosterd. Per seizoen ontvangt de vrijwilliger de planning. Hierbij houd de coördinator al rekening met jouw wedstrijden.

  Je bent zelf verantwoordelijk voor eventuele vervanging.

  Let op: geef je alleen op als je weet dat dit geen probleem oplevert met voetbal.

  Vragen? Jan Ophoff beantwoordt ze graag: 3771jan@gmail.com

  Gastheer/-vrouw zaterdagmiddag

  Onbeperkt

  Om 13.00 uur is de vrijwilliger aanwezig om de dienst over te nemen. Er is 's middags één gastheer aanwezig. Op het wedstrijdsecretariaat ontvang je scheidsrechters, leiders en andere gasten. Je zorgt er voor dat de digitale wedstrijdformulieren worden ingevuld, geeft sleutels voor kleedkamers uit e.d. De dienst duurt tot ongeveer 18.00 uur. Het is dan wel de bedoeling dat alle kleedkamers zijn afgesloten, de hekken dicht zijn en de hoekvlaggen zijn opgeruimd. De vrijwilliger wordt ongeveer een maal in de 6 weken ingeroosterd. Per seizoenshelft ontvangt de vrijwilliger de planning.

  Je bent zelf verantwoordelijk voor eventuele vervanging.

  Let op: geef je alleen op als je weet dat dit geen probleem oplevert met het spelen van je eigen wedstrijd.

  Patrick van Dijk is contactpersoon: seniorencommissie@sdvb.nl

  Scheidsrechter begeleider

  5

  Ben jij de nieuwe scheidsrechter begeleider?

  Voor het nieuwe seizoen zijn we weer op zoek naar een aantal nieuwe begeleiders van onze jeugdige scheidsrechters/spelbegeleiders.

  Iets voor jou?

  Wat houdt dit in?

  Een begeleider van een clubscheidsrechter begeleidt (jeugdige) scheidsrechters binnen SDV Barneveld. Hij/zij zorgt ervoor dat deze scheidsrechters kunnen acteren in een veilige omgeving en voorziet ze van tips en feedback.

  De scheidsrechtersbegeleider werkt onder de verantwoordelijkheid van de scheidsrechterscommissie en zorgt ervoor dat de scheidsrechters hun taak op een prettige manier kunnen uitoefenen.

  Wat wordt er van je verwacht:

  • Begeleiden, adviseren en ondersteunen
  • Zorgen voor een veilige omgeving op en om het veld
  • Het maken van een begeleidingsverslag
  • Aanwezig zijn bij overleggen wanneer deze georganiseerd worden (maximaal twee keer per jaar)
  • Goede communicatieve eigenschappen
  • Ongeveer eens per 4 weken beschikbaar op zaterdagmorgen (8.30 - 11.30 uur)

  Evenementencommissie

  5

  VOL!

  Wil jij helpen bij de organisatie van de SDVB-run of bijvoorbeeld het jaarlijkse SDVB feest? Of heb je een idee om zelf iets te organiseren met wat hulp? Dan is dit echt iets voor jou.

  Je moet wel een beetje handig zijn, en kunnen regelen en aanpakken.

   Kidsclub

  4 De kidsclub is op zoek naar enthousiaste organisatoren voor leuke jeugdactiviteiten. Help jij mee aan onvergetelijke momenten voor de kinderen? Geef je dan snel op. Wil je meer informatie stuur dan een mail naar kidsclub@sdvb.nl 

  Sponsorzaken

  5

  We zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor onze sponsorcommissie. Zowel in het onderhoud van onze uitingen op het sportpark - om dit goed te coördineren en organiseren - maar ook het benaderen van nieuwe sponsoren en het onderhouden van contacten met sponsoren is natuurlijk mogelijk!

  Keeperstrainer of keeper coördinator

  4

  Wekelijks sta jij onze keeperstalenten te trainen. Of zorg je er voor dat de keeperstrainers goed worden aangestuurd of begeleid en alle voorzieningen goed georganiseerd zijn voor de talenten en trainers.

  Geef onder de Opmerkingen aan als je een coördinerende rol leuk vindt om op te pakken. 

  Beheer / schoonmaak vrijdagavond

  Maximaal 8

  VOL!

  Wanneer: tweede vrijdagavond van de maand: 19.00-21.00 uur

  Je zal gedurende het gehele seizoen worden ingezet om één maal per maand op vrijdagavond de kleedkamers goed schoon te maken of een ander onderdeel op het sportpark, bijvoorbeeld de reclameborden. De ploeg start om 19.00 en is ongeveer om 21.00 klaar.

  Coördinator: ??. Eerste schoonmaak is vrijdag 9 september.

  EHBO

  Onbeperkt

  Op de zaterdagochtend en zaterdagmiddag is er altijd een EHBO'er aanwezig op ons sportpark. Wil jij het EHBO team komen versterken voor de zaterdag?

  Vragen? Pieter Jansen en Eric van Harten beantwoorden ze graag:
  jansen.sportfysiotherapie@gmail.comericvanharten1@gmail.com

  Overig

  Onbeperkt

  Doe jij een taak die niet staat genoemd in het bovenstaande, geef jouw taak dan door via Opmerkingen in het formulier.

  Niet-spelend lid

  Onbeperkt

  Ben je niet-spelend lid? Geef dit dan door, wij verzorgen voor een goede verwerking. Let op: je bent dan niet meer training- of speelgerechtigd.

  Vervanger

  Onbeperkt

  Heb jij iemand die het hele seizoen jouw taak uit zal voeren? Geef dan jouw taak door en wie de taak voor jou gaat uitvoeren.

  Ook de contactgegevens van deze persoon ontvangen wij graag. Je blijft zelf verantwoordelijk voor de uitvoering van de taak, maak dus goede afspraken met jouw vervanger.

  Sponsor
  (minimaal bronshaan)
  Onbeperkt

  Een sponsor die minimaal een zogenaamd Bronshaantjes-pakket heeft is vrijgesteld van vrijwilligerswerk. Doe je toch vrijwilligerswerk? Geef dit dan wel even door.

  Vragen? Neem contact op met: commercielezaken@sdvb.nl

  Afkopen

  Onbeperkt Afkopen zouden wij zonde vinden. Want er is altijd wel iets wat je kunt doen. Vele handen maken licht werk.

  Ben je toch echt niet in de gelegenheid om vrijwilligerswerk te doen voor onze vereniging dan kun je dit afkopen voor 200 euro per seizoen. Wij incasseren dit bedrag in oktober.

  Vragen? Neem contact op met Ester Ganzevles: penningmeester@sdvb.nl

  Aanmeldformulier

rfwbs-slide