• banner Blauw wit is onze glorie, SDVB is onze club
  • Zomeravond voetbal MO15-2.

4 sep 2020
  • Zomeravond voetbal.

Eindelijk weer een wedstrijd om het echie. Na een hele lange periode vanwege de corona crisis konden de meiden weer aantreden. Met een totaal nieuw team vertrokken we richting Ermelo voor de wedstrijd tegen de MO15-1 van EFC. Eenmaal aangekomen op het prachtige complex midden in de bossen bleken we op veld 3 te spelen wat volgens mij 1 maand geleden voor het laatst gemaaid was en begonnen de meiden aan hun warming-up en namen we de opstelling door.

Voor sommige andere posities dan ze gewend waren en een aantal die hun allereerste wedstrijd speelde, dus duidelijk even wennen. De 3 bekerwedstrijden lenen zich prima om te experimenteren om straks aan de competitie te beginnen. In het eerste kwartier ging het gelijk op en waren er voor beide goals geen echte kansen. Het hoge gras bleek voor iedereen lastig om de bal goed rond te spelen en bovendien was het ook conditioneel zwaar. Desalniettemin bleven alle meiden strijden om de bal en hielpen ze elkaar waar nodig. Gaandeweg kreeg de tegenstander door goed voetbal een aantal kansen maar Xandrine bleek met een aantal reddingen niet te passeren. De ruststand was dan ook 0-0. Even wat drinken, dat bleek nodig op deze mooie warme zomeravond.

Na rust werd de tegenstander sterker en kregen wederom een aantal kansen, maar door prima verdegings werk en wederom Xandrine die haar doel leeghield bleef de brilstand op het bord staan.
    In de 43ste minuut dan toch de verdiende 1-0. Onze leeuwinnen gooiden er een schepje bovenop en we kregen heel even de overhand. Met een paar goede combinaties scoorde Fenne bijna de 1-1. Na fanatiek doorzetten omspeelde ze de keeper en schoot de bal richting doel, maar helaas bleek de bal niet hard genoeg te rollen door het hoge gras en kon een verdedigster de bal net voor de doellijn wegtikken. EFC scoorde 10 minuten na de 1-0 door een te gemakzuchtige opbouw van achteruit de 2-0 die meteen gevolgd werd door de 3-0. Het verzet bleek gebroken. In de laatste minuut viel de 4-0 uit een prachtige corner die binnen gekopt werd. Aan de inzet en wil heeft het iig niet gelegen. De tegenstander bleek gewoon een stukje beter. Genoeg leermomenten om mee verder te gaan.

Aanstaande zaterdag wacht de volgende tegenstander alweer. Dan spelen we thuis en verwelkomen wij Victoria boys MO15-2, aftrap 11:15 uur.